Neler Yeni

i5 10300h işlemciye uv yapmak mı soğutucu almak mı daha mantıklı?

Muti

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Onur Muti
İlgilendiği Kategoriler
Mobil Bilgisayarlar, Apu sistemler, birazcık da gamepedler
Instagram
İg: @0nnurrr
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199119862888/
Discord
Muti#0817
işlemcim oyunlarda sürekli 85 derece bazen 90a dayanıyor. Laptop için normal olsa da rahatsız oluyorum. UV yaparsam performans kaybı yaşayacağım ama param cebimde kalacak soğutucu alırsam da performans kaybı yaşamayacağım ama param gidecek ve işlemci soğur mu soğumaz mı aşikar. Sizce ne yapmalıyım? İşlemci sabit 80 derecelerde takılırsa benim için yeterlidir. @Barış Yalçın

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
işlemcim oyunlarda sürekli 85 derece bazen 90a dayanıyor. Laptop için normal olsa da rahatsız oluyorum. UV yaparsam performans kaybı yaşayacağım ama param cebimde kalacak soğutucu alırsam da performans kaybı yaşamayacağım ama param gidecek ve işlemci soğur mu soğumaz mı aşikar. Sizce ne yapmalıyım? İşlemci sabit 80 derecelerde takılırsa benim için yeterlidir. @Barış Yalçın
Undervolt ile performans kaybı yaşamazsınız. Doğru bir undervolt performansınızı yukarı bile çeker. Ben eski ekran kartıma undervolt yaptığımda furmarkta 2fps gibi bir artış olmuştu+7-8 derece soğumuştu kart.

evilmory

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Mert
İlgilendiği Kategoriler
Pc Bileşenleri
Kral Şimdi Sana Mükemmel Formülü Söylüyorum.
Laptop un Altına Koyucak 4 Tane Küçük ama Yüksekliği 1cm Nesne Buluyorsun Ve Bunları Laptop un Köşelirine Koyuyorsun.
Bende Baya Bi İşe Yaramıştı.
(En kötü 2 tane silgi Al Yarıdan Kes iki silgiyide öyle yap)

Muti

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Onur Muti
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Steam
Discord
Muti#0817
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Undervolt ile performans kaybı yaşamazsınız. Doğru bir undervolt performansınızı yukarı bile çeker. Ben eski ekran kartıma undervolt yaptığımda furmarkta 2fps gibi bir artış olmuştu+7-8 derece soğumuştu kart.
uvde performans kaybı yaşanmıyorsa uv çok daha mantıklı o zaman değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kral Şimdi Sana Mükemmel Formülü Söylüyorum.
Laptop un Altına Koyucak 4 Tane Küçük ama Yüksekliği 1cm Nesne Buluyorsun Ve Bunları Laptop un Köşelirine Koyuyorsun.
Bende Baya Bi İşe Yaramıştı.
(En kötü 2 tane silgi Al Yarıdan Kes iki silgiyide öyle yap)
oyuna girince deneyeyim o zaman dostum teşekkürler önerin için

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
UV daha iyi bir seçim. Intel XTU'dan yapmanı tavsiye ederim.
https://www.technopat.net/sosyal/ko...rueluer-undervolt-nedir-nasil-yapilir.992486/

Bu konudaki değerlerin aynısını verme, 10300H daha güçlü olduğu için değerler farklı olacaktır deneme yanılma yöntemiyle en doğru değerleri kendin bulmalısın her dizüstü bilgisayarın soğutma sistemi ve silikonu farklı.

Bu işlemler sırasında maksimum mavi ekran yersin.

Hermitus

80+ Bronze
bende de aynı işlemci var güç tasarrufunda kullandığımda 80 dereceyi çok geçmiyor.

Muti

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Onur Muti
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Steam
Discord
Muti#0817
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Hermitus

80+ Bronze
Acer nitro 5 ile 80 dereceyi geçmemesi normal zaten.
hocam güç tasarrufunda gta 5 te mesela 70 civarı fakat dengeli de 80 görüyorum . yüksek performansta artık 90 a dayanıyor.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
UV performans kaybı yapmaz hatta işlemci aşırı ısınmadan hız düşürüyorsa işlemci serin çalışacağı için performans artabilir 😀

• Beğen
Reaksiyonlar: Muti
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,929
Üyeler
163,408
Son üye
Guard_of_Lord
Top Bottom