Solo il GALA
80+
- Reaksiyon skoru
- 13
2k monitör kullanıyorum.10400f işlemcim ve rtx 3060ti ekran kartım var. 14.nesil 14400f e geçmek mantıklımıdır ?
Mecbur anakart değişeceksin ÖLÜ intel soket almak yerine 5 yıl garanti veren AM5 al hem daha ucuz genel olarak2k monitör kullanıyorum.10400f işlemcim var. 14.nesil 14400f e geçmek mantıklımıdır ?
Hocam ryzen 7500f ve anakart alsam daha pahalıya geliyor.Şuanki ramlerim DDR 4.amdye geçersem ramde almak zorunda kalacağım.Anakartlarıda daha pahalı.Mecbur anakart değişeceksin ÖLÜ intel soket almak yerine 5 yıl garanti veren AM5 al hem daha ucuz genel olarak
ddr4 kalacaksan 14400f almanın anlamı yokHocam ryzen 7500f ve anakart alsam daha pahalıya geliyor.Şuanki ramlerim DDR 4.amdye geçersem ramde almak zorunda kalacağım.Anakartlarıda daha pahalı.
Ekran kartını değiştirmeyi pek düşünmüyorum hocam.Bu durumda 10400fden geçmek yeterli performans artışı vermezmi?Bildiğim bendeki işlemci ekran kartına darboğaz yapıyor.çok büyük bir artış olmaz. rtx 3060ti kullanıyorsun en fazla %5 fps artışı olur. fps artışı istiyorsan daha çok ekran kartını değiştirmeni öneririm.
Single oyunlardan ziyade daha çok online oyunlar oynuyorum hocam.pubg,fc25,eft,battlefield tarzı oyunlar.Özellikle pubgde ve eft de falan işlemcimin yetmediğini görüyorum.işlemci ağırlıklı oyunlar oynuyorsan fps artışın baya artabilir. ama ekran kartı ağırlıklı oyunlarda en fazla %5 artış sağlar bu değişim.
Aynen hocam ileriki dönemde ekran kartı değiştirmeyi düşünebilirim.14400f yerine 14600 falan mı alsam sizce?14600un 7500fden falan daha iyi olduğu söyleniyorbu oyunları oynuyorsan performansta %20-25 artış sağlar ama ilerleyen zamanda ekran kartı ve ram yükseltmeni öneririm. böylece daha stabil bir sistem olabilir.