I5 10400F Isınma Sourunu

asparaugs

80+
Reaksiyon skoru
29
Dostlar bildiğiniz üzere RTX 2060 ekran kartımın ısındığından şikayetçi olmuştum. Undervolt yaptım ve sıcaklık 85 derecelerden 60-70 derecelere kadar düştü. Öncelikle teşekkür etmek istiyorum fakat başka bir sorun ile karşınızdayım. İşlemcimin sıcaklıkları 80 dereceye rahatlıkla çıkıyor gördüğünüz gibi. Sizce işlemciye de undervolt yapmalımıyım? Görüşlerinizi bekliyorum. (Stok soğutucu) (Oyundayken ss almayı unutmuşum ama anladınız siz)

Ekler

• resim_2022-06-24_144713354.png
    resim_2022-06-24_144713354.png
    2.3 MB · Hit: 47
STOK SOĞUTUCUNUN FANLARINI DÜZENİ TEMİZLİYORMUSUN

BENCE CPU YADA UNDERVOLT YAP

aslında bu kadar yüksek derecelere çıkmaması lazım bence laptop servisine götür yada attığım videoyu izle

Dostlar bildiğiniz üzere RTX 2060 ekran kartımın ısındığından şikayetçi olmuştum. Undervolt yaptım ve sıcaklık 85 derecelerden 60-70 derecelere kadar düştü. Öncelikle teşekkür etmek istiyorum fakat başka bir sorun ile karşınızdayım. İşlemcimin sıcaklıkları 80 dereceye rahatlıkla çıkıyor gördüğünüz gibi. Sizce işlemciye de undervolt yapmalımıyım? Görüşlerinizi bekliyorum. (Stok soğutucu) (Oyundayken ss almayı unutmuşum ama anladınız siz)
stok soğutucudan kaynaklı olabilir

sorun şu da olabilir çünkü o laptopa 650w çok yüksek ben bile 3090lı kasada 560 w kullanıyorum

aslında bu kadar yüksek derecelere çıkmaması lazım bence laptop servisine götür yada attığım videoyu izle
hocam laptop olduğunu kim söyledi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sorun şu da olabilir çünkü o laptopa 650w çok yüksek ben bile 3090lı kasada 560 w kullanıyorum
hocam kasa

stok soğutucudan kaynaklı olabilir
evet ama stok soğutucuyu şuanlık değiştirmek istemiyorum hocam malum durumdan dolayı. başka ne yapmamı önerirsiniz?

Tamam çok pardon yaa

ben laptop sandım

Aynı sorunu arkadaşım bizzat yaşadı, sistemi vatan bilgisayarda toplamıştı. tümüyle beraber bu sorun ile önce mahalle bilgisayarcısına götürmüştü, benim fikrim büyük ihtimal anakartta bulunan işlemciye temas eden pinlerden, sıcaklık iletisini sağlayan pinin hasar gördüğü tarafındaydı fakat bilgisayarcı anakartsal bir sorun olduğu ufak çaplı kısa devre olup sorunu çözdüğünü açıklamıştı fakat sorun devam ediyordu ve sistemin bütünüyle bu sefer vatan bilgisayara götürdü teknik servis bölümüne sorun orada da tam olarak anlaşılmadı ama işlemci ile ilgili olduğu kesin dediler ve i5-10400 ile değiştirmişlerdi. Bilgin olsun aldığın yere garanti kapsamı içerisinde bu sorundan bahset ve ürün değişimi talep et. Yani bu sorun undervolt veya farklı bir cpu cooler ile çözülecek iş değiş oda bundan 1 hafta müzdarip oldu yeni toplamıştı ve topladıktan 1-2 ay sonra böyle bir sorunla karşılaşmıştı.

Değerler normal değil. Aynı işlemci ile hiçbir işlem yapmadan 70 dereceyi bile göremiyorum oyunlarda. 80 baya çok.

Aynı sorunu arkadaşım bizzat yaşadı, sistemi vatan bilgisayarda toplamıştı. tümüyle beraber bu sorun ile önce mahalle bilgisayarcısına götürmüştü, benim fikrim büyük ihtimal anakartta bulunan işlemciye temas eden pinlerden, sıcaklık iletisini sağlayan pinin hasar gördüğü tarafındaydı fakat bilgisayarcı anakartsal bir sorun olduğu ufak çaplı kısa devre olup sorunu çözdüğünü açıklamıştı fakat sorun devam ediyordu ve sistemin bütünüyle bu sefer vatan bilgisayara götürdü teknik servis bölümüne sorun orada da tam olarak anlaşılmadı ama işlemci ile ilgili oldu kesin dediler ve i5-10400 ile değiştirmişlerdi. Bilgin olsun aldığın yere garanti kapsamı içerisinde bu sorundan bahset ve ürün değişimi talep et.
katılıyorum.

Geri