I5 10400F Isınma Sourunu

O.C yapmayı kitlemişler UV işlemi kitlenemez Core Voltage diye bir yer var zaten çok bilgili değilseniz bunu düşüreceksiniz diğer voltage değerlerini oynamak riskli olabilir. o değeri yavaşça düşürüp her düşürdüğünüzde sistemi açıp oyuna girip test etmeniz gerekecek.

Dostlar bildiğiniz üzere RTX 2060 ekran kartımın ısındığından şikayetçi olmuştum. Undervolt yaptım ve sıcaklık 85 derecelerden 60-70 derecelere kadar düştü. Öncelikle teşekkür etmek istiyorum fakat başka bir sorun ile karşınızdayım. İşlemcimin sıcaklıkları 80 dereceye rahatlıkla çıkıyor gördüğünüz gibi. Sizce işlemciye de undervolt yapmalımıyım? Görüşlerinizi bekliyorum. (Stok soğutucu) (Oyundayken ss almayı unutmuşum ama anladınız siz)
Termal macun yenileyebilirsin, stok fani temizleyebilirsin, yeni bir kule tipi soğutma alabilirsin termal macunu da yenilersin böylelikle

Hocam bi undervoltu deneyeceğim. Eğer olmazsa son çare garanti
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

10400F den bahsediyorum. Daha eski İntel işlemcilere ve AMD işlemcilere zaten yapılıyor da 10400F için bulamadım.

10400F den bahsediyorum. Daha eski İntel işlemcilere ve AMD işlemcilere zaten yapılıyor da 10400F için bulamadım.
benimde işlemcim i5-10400F zaten ve msi marka anakarta sahibim, arkadaşta öyle ve var olduğunu söyledim.

Termal macun yenileyebilirsin, stok fani temizleyebilirsin, yeni bir kule tipi soğutma alabilirsin termal macunu da yenilersin böylelikle
Bu işlemler maalesef çözüm olamıyor arkadaş 1-2 hafta önce toplamış pc'yi.

benimde işlemci i5-10400F zaten ve msi marka anakarta sahibim ve var olduğunu söyledim.

Bu işlemler maalesef çözüm olamıyor arkadaş 1-2 hafta önce toplamış pc'yi.
Pek bilgim yok ama yapabiliyorsa uv yapsın en mantıklısı o eğer tabi yapabiliyorsa

Pek bilgim yok ama yapabiliyorsa uv yapsın en mantıklısı o eğer tabi yapabiliyorsa
hocam ekran kartına uvyi zar zor yaptım :D işlemci daha karışık gibi duruyor ama hayırlısı

İşlemcinin en yüksek dayanabildiği sıcaklık dğerleri ne kadar?

hocam ekran kartına uvyi zar zor yaptım :D işlemci daha karışık gibi duruyor ama hayırlısı

acaba termal macunu yetersiz sürmüş olabilir misiniz

tJMax: 105 derece olması gerek

ben yine de şiddetle vatan bilgisayara, bilgisayarınızı götürüp, orada da test edilmesini ve işlemci değişikliğine gitmenizi veya aynı modelin yenisiyle değiştirilmesini tavsiye ediyorum. soğutucu veya herhangi bir problemden dolayı kaynaklanan bir sorun değil bu soğutucu oturmamış ve temas etmiyor olsaydı pc sürekli overheating ten kapanırdı mantıken biraz düşünerek yazın. Stok soğutucudaki termal macunla alakasıda yok, en kral termal macunuda sürsen stok soğutucuda gözle görülür bir sıcaklık farklı oluşmaz, farklı cpu soğutucu da taksan aynı sorunu arkadaşım bizzat yaşadı dedim 3 fanlı cpu cooler taktı yine minimum 80 derecede çalışıyordu işlemci. yüksek ihtimalle işlemciniz, düşük ihtimalle anakartınız sorunlu. Bilen birinin bakması lazım teknik servisten. Ve en başında dediğim gibi konunu büyük ihtimal işlemciniz değişicek.

şahsen aynı işlemciyi Dark Freezer x128 ile kullanıyorum ve hiçbir oyunda 50 dereceyi bile görmedim fakat benimki de aynı şekilde bozuk olsaydı bu soğutucuda ben bile 80-90 dereceyi rahat görürdüm.

Son düzenleme:
Geri