Neler Yeni

i5 10400F işlemciye maksimum hangi ekran kartını takabilirim ?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331

Vecihi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Oğuz Aydın
optimizasyon sıkıntılı oyunda kıyaslama yapmayın lütfen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

3070'e kadar takabilirsin muhtemelen. internetten araştır 3070'i geçmeyen kartlardan seçebilirsin.
anladım hocam yardım eden herkese çok teşekkürler.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
optimizasyon sıkıntılı oyunda kıyaslama yapmayın lütfen.

3070'e kadar takabilirsin muhtemelen. internetten araştır 3070'i geçmeyen kartlardan seçebilirsin.
Dostum, COD izleyin o zaman. Bir bilgim var ve paylaşıyorum. Bu işlemciyle maksimum RTX 2060S kullanılır.

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
Discord
Twins R32#0331
Dostum, COD izleyin o zaman. Bir bilgim var ve paylaşıyorum. Bu işlemciyle maksimum RTX 2060S kullanılır.
hocam %90'larda gpu kullanımı ne zamandır darboğaz oldu? attığım videodaki cod oyunlarını izleyin. gpu kullanımı ve cpu kullanımı gayet normal seviyelerde.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
hocam %90'larda gpu kullanımı ne zamandır darboğaz oldu? attığım videodaki cod oyunlarını izleyin. gpu kullanımı ve cpu kullanımı gayet normal seviyelerde.
%65 civarında geziniyor. %90 da darboğaz var demektir. Lütfen tam bilmeden yorum yapmayın, iyi akşamlar.

%65 civarında geziniyor. %90 da darboğaz var demektir. Lütfen tam bilmeden yorum yapmayın, iyi akşamlar.
Ayrıca darboğaz demek işlemcinin %100 yükse girmesi değildir. Biraz detaylı araştırma yaparsan doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Doğukan

Ayrıca darboğaz demek işlemcinin %100 yükse girmesi değildir. Biraz detaylı araştırma yaparsan doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.
darboğazın açılımı nedir peki küçük bir özet geçebilirmisiniz?

DOKTOR🥼

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Resad
Instagram
resad.sadiqov29
Steam
Authority6655

Reis Simdi csgo ekran karti 99% veya islemci 99%olmuyor ne simdi darbogazmi var?

Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Doğukan
googleden baktığımda işlemci kullanımı yüzde 80 - 90 civarı ve ekran kartı kullanımı yüzde 70 altı geziyorsa darboğaz olduğu görüntüleniyor fakat arkadaşın attığı test videosunda yüzde 45 işlemci yüzde 90 95 ekran kartı kullanımı var darboğaz nasıl var onu anlayamadım en ufak drop bile yenmiyor?

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
Discord
Twins R32#0331

ne anlatmaya çalıştınız anlamadım.
cod oyunlarına baktığımda işlemci ortalama %50-60 kullanımda, ekran kartı ortalama %80-90 kullanımda.
işlemci ve ekran kartı kullanım ortalaması kaç olması lazım ki sizin bildiğiniz darboğaz olmasın.
bence attığım videolardaki değerler gayet normal ve bir darboğaz söz konusu değil.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
ne anlatmaya çalıştınız anlamadım.
cod oyunlarına baktığımda işlemci ortalama %50-60 kullanımda, ekran kartı ortalama %80-90 kullanımda.
işlemci ve ekran kartı kullanım ortalaması kaç olması lazım ki sizin bildiğiniz darboğaz olmasın.
bence attığım videolardaki değerler gayet normal ve bir darboğaz söz konusu değil.
Dikkatli bakacak olursan GPU kullanımı %65'lere kadar düşüyor. İlla işlemcinin %100 yükte olması gerekmiyor çünkü COD tekli çekirdeği yoğun kullanıyor. GPU'nun %90'da olması demek, %10 darboğaz olması demek. Tabi grafik ayarları ultradaysa. Eğer düşük ayarlarda herhangi bir oyunu açacak olursan örneğin valorant, CPU %45, GPU %55 civarında seyredecektir. Anlamadığın bir yer varsa tekrar sorabilirsin. Amacım bilgiyi aşılamak.

Top Bottom