Mustafa5353
80+
- Reaksiyon skoru
- 32
bilen arkadaşlar yazabilir mi lütfen
yapmaz.bilen arkadaşlar yazabilir mi lütfen
eski işlemcim 11400f 3060 ti kullanıyordum darboğazın kralını yapıyordu işemci güç limitlerini kaldır 2000 tane optimizasyon yap yinede darboğazdan kurtulamıyordum 6700xt daha güçlü bir kart birde yapmaz diyenleri anlamyorum 11400 giriş seviyesi bir işlemcibilen arkadaşlar yazabilir mi lütfen
ya aga anlamadığım oyunlarda kısa süreli 5 10 sn araylar drop yememeski işlemcim 11400f 3060 ti kullanıyordum darboğazın kralını yapıyordu işemci güç limitlerini kaldır 2000 tane optimizasyon yap yinede darboğazdan kurtulamıyordum 6700xt daha güçlü bir kart birde yapmaz diyenleri anlamyorum 11400 giriş seviyesi bir işlemci
mesela bunun gibi ne yapabilirim aklım karıştıya arkadaşlar lol oynarken gpu kullanımım %40 ila %80 arası dolaşırken cpu kullanımım %20 ila %25 lerde bu da takılmasına sebep oluyor oyunun ayarları nasıl yapabilirim
bu arada ne aldın işlemci olarakeski işlemcim 11400f 3060 ti kullanıyordum darboğazın kralını yapıyordu işemci güç limitlerini kaldır 2000 tane optimizasyon yap yinede darboğazdan kurtulamıyordum 6700xt daha güçlü bir kart birde yapmaz diyenleri anlamyorum 11400 giriş seviyesi bir işlemci
nerden anlıyordun darboğaz yaptığnıeski işlemcim 11400f 3060 ti kullanıyordum darboğazın kralını yapıyordu işemci güç limitlerini kaldır 2000 tane optimizasyon yap yinede darboğazdan kurtulamıyordum 6700xt daha güçlü bir kart birde yapmaz diyenleri anlamyorum 11400 giriş seviyesi bir işlemci
cyberpunkta sttutering sorunu oluyordu valoda cs de takılma sorunları yaratıyordu sebebi intelin mimarisi aslında 8mb l3 önbelleği oyun işlemcisi kategorisinden çıkartıyordu bildiğin fortnite oynarken takılmadan yürüyemiyordumnerden anlıyordun darboğaz yaptığnı
7800x3d aldım 3060 ti kullanıyorum 5060 ti yada 9070 xt ye geçmeyi düşünüyorum 5060 serisi çıksın diyeya aga anlamadığım oyunlarda kısa süreli 5 10 sn araylar drop yemem
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
mesela bunun gibi ne yapabilirim aklım karıştı
bu arada ne aldın işlemci olarak
lolde takılması windowsundan kaynaklı olabilir yada sıcaklıktan dolayı lol ekran kartı yada işlemci yi o kadar zorlayan oyun değil cpu bazlı oyun ama değerlerin garip geldi birçok nedeni olabilir genel göz at sistemine dirver vsvsya aga anlamadığım oyunlarda kısa süreli 5 10 sn araylar drop yemem
mesela bunun gibi ne yapabilirim aklım karıştı
bu arada ne aldın işlemci olarak
Cs fortnite falan hadi anlardım önbelleğinden dolayı ama cyberpunkta neden olduğnu bilmiyorum normalde sende de yapmaması lazımdı ram mhzleri kaçcyberpunkta sttutering sorunu oluyordu valoda cs de takılma sorunları yaratıyordu sebebi intelin mimarisi aslında 8mb l3 önbelleği oyun işlemcisi kategorisinden çıkartıyordu bildiğin fortnite oynarken takılmadan yürüyemiyordum
7800x3d aldım 3060 ti kullanıyorum 5060 ti yada 9070 xt ye geçmeyi düşünüyorum 5060 serisi çıksın diye
lolde takılması windowsundan kaynaklı olabilir yada sıcaklıktan dolayı lol ekran kartı yada işlemci yi o kadar zorlayan oyun değil cpu bazlı oyun ama değerlerin garip geldi birçok nedeni olabilir genel göz at sistemine dirver vsvs
3600 mhz xpm açık kullanıyordum tek çekirdek ve çok çekirdek bazındada iyi bir işlemci değil yanlış hatırlamıyorsam 6 çekirdek işlemci 12 thread oluyor çekirdek bazlı %100 e vuruyordu ayrıntılı bakarsan msi afterburnerden cpu 1 cpu 4 gibi çekridekler en hızlı çekirdekler oyunlarda bunları kullanıyordu dogru hatırlıyorsam genel %cpu değeri %80 %70 lerde gözükür ama çekirdeklere bakarsan %100 den inmez çoğu çekirdeği buda takılma daha dogrusu besleyememe darboğaz demektirCs fortnite falan hadi anlardım önbelleğinden dolayı ama cyberpunkta neden olduğnu bilmiyorum normalde sende de yapmaması lazımdı ram mhzleri kaç
6750xt yapmııyor bende hiç sıkıntı olmaz dert etmebilen arkadaşlar yazabilir mi lütfen