Neler Yeni

Yardım İ5 13400F Frekans Hızında Sıkıntı Var

İgito

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Yiğit
Değerler güzel normal ısılar da iyi ben stress testlerinde limit kalktı arttı diye az daha ısınır dedim ama normal sıkntı yok.
Ben eskiden bir ara 12100f kullanmıştım o sanki 4.1 görüyordu . 13400f i de sattım bir sistemde denemiştim bende de 4 ghz bandını görüyordu sorun yok yani .

Ramleri de ayarladıysanız dedim gibi frekans hızlarına ısılar ve işlemci kullanımı gayet iyi ok. Birde oyunda 4 ghz de çalıştıysa sorun yok yinede aida64 le falanda işlemci testi yapılabilir denemek için ama şu an artık sorun yok gibi.
peki neden hiç 4.6 ghz civarlarına çıkmaz işlemci? şimdi de 4.08 üstünü görmedi hiç

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
248
İsim
Erhan Akçay
peki neden hiç 4.6 ghz civarlarına çıkmaz işlemci? şimdi de 4.08 üstünü görmedi hiç
Mesela bnde de diğer sistemde 12600K var onunda tek çekirdek boost hızı güya 4.9 ama bnde de hep 4.5 ler çalışıyor. O durum biraz şöyle 12600k çoklu çekirdekte 4.5 olabiliyor tek çekirdekte ise 4.9, çekirdeklerin hepsine yada çoğuna aynı anda yük bindimi düşük olan hız oluyor kullanımda.

Yani 13400f 4.6 olan tek çekirdek boost hızı ona her zaman her durumda ulaşmaz. Genelde söyledimiz 4.09 larda gezer oyunlarda falan. Bazen ani windows kullanımlarında herhangi bir şeyden dolayı 4.6 görülür ama uzun süre o frekansta kalmaz düşer. O hızları devamlı görebilmek için oc gerekir o da her işlemci silikon kalitesi aynı olmadığından aynı sonucu vermez. 13400f f işlemci olduğundan onda zaten pek olmaz verimli oc.

12600K bile 4.5 ken oc la 4.7 oluyor işlemcisine göre zaten o kadarcık boost farkları çok bir şeye yaramıyor getiri olarak. Son olarak elinizdeki işlemci ile kafaya takılacak bir durum yok artık, olması gereken hızlarda çalışıyor. 13400F in normal kullanımı o şekil ve çoğu kullanıcıya fiyat performans olarak yeterlidir.

Son düzenleme:

İgito

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Yiğit
Mesela bnde de diğer sistemde 12600K var onunda tek çekirdek boost hızı güya 4.9 ama bnde de hep 4.5 ler çalışıyor. O durum biraz şöyle 12600k çoklu çekirdekte 4.5 olabiliyor tek çekirdekte ise 4.9, çekirdeklerin hepsine yada çoğuna aynı anda yük bindimi düşük olan hız oluyor kullanımda. ya

Yani 13400f 4.6 olan tek çekirdek boost hızı ona her zaman her durumda ulaşmaz. Genelde söyledimiz 4.09 larda gezer oyunlarda falan. Bazen ani windows kullanımlarında herhangi bir şeyden dolayı 4.6 görülür ama uzun süre o frekansta kalmaz düşer. O hızları devamlı görebilmek için oc gerekir o da her işlemci silikon kalitesi aynı olmadığından aynı sonucu vermez. 13400f f işlemci olduğundan onda zaten pek olmaz verimli oc.

12600K bile 4.5 ken oc la 4.7 oluyor işlemcisine göre zaten o kadarcık boost farkları çok bir şeye yaramıyor getiri olarak. Son olarak elinizdeki işlemci ile kafaya takılacak bir durum yok artık, olması gereken hızlarda çalışıyor. 13400F in normal kullanımı o şekil ve çoğu kullanıcıya fiyat performans olarak yeterlidir.
o kadar açıklayıcı ve detaylı anlatım olmuşki elinize sağlık çok teşekkürler bilgilendirme için

Top Bottom