Neler Yeni

Yardım I5-13400F için kule tipi soğutucu anakartıma sığar mı?

Hawl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Berkay Kurtkaya
Merhabalar, i5-13400F almayı planlıyorum ancak anakartım Gigabyte H610M H DDR4 ve RAM’lerle işlemci fanı arasında 1-2 cm mesafe var. Kule tipi bir soğutucu alırsam sığar mı yoksa RAM’lere çarpar mı? Eğer sığmazsa anakart değiştirmek gerekir mi? Şimdilik stok fan ile idare edebilir miyim?
WhatsApp Görsel 2025-02-10 saat 17.32.52_1ea0f243.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Furkan Erbaş
Genelde kule tipi fanlarda soğutucu blok yukarıdan aşağı dikdörtgen şeklinde oluyor. Ama fanları ayarlanan modeller mevcut. Ben deepcool ak400 modeli kullanıyorum. Fanı ramlerin üstüne geliyor ancak yukarı doğru kaydırılabildiği için sorun olmuyor kasaya uyuyor yani. Soğutucu alırken fanının modüler olmasına dikkat ederek satın alabilirsin

• Beğen
Reaksiyonlar: Hawl

dr.luciano

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
910
İsim
Dr Luciano
Merhabalar, i5-13400F almayı planlıyorum ancak anakartım Gigabyte H610M H DDR4 ve RAM’lerle işlemci fanı arasında 1-2 cm mesafe var. Kule tipi bir soğutucu alırsam sığar mı yoksa RAM’lere çarpar mı? Eğer sığmazsa anakart değiştirmek gerekir mi? Şimdilik stok fan ile idare edebilir miyim?Alıntıyı görüntüle
alacağın soğutucuya bağlı. bazıları tam olurken bazılarında ram in üstüne gelen fan 1/2 cm üst tarafa çekilerek montaj yapılıyor...

• Beğen

Hawl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ahmet Berkay Kurtkaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sağolun hocam, peki soğutucu öneriniz var mıdır? Deepcool ak400 veya Thermalright Peerless Assassin işimi görür mü?

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
502
İsim
Tayfun Balım
Ramler düşük profilli sorun çıkmaz. Soğutucunun fanları da vidalı değil telle sabitlenen bir model olursa öndeki fanı yukarı kaldırırsınız, sorun kalmaz.
Thermalright kule tipleri bahsettiğim şekilde tasarlanıyor bir göz gezdirin.

• Beğen
Top Bottom