Çözüldü✓ İ5 13400f için soğutucu

En boy 16ya 15.4 mü
YA hassas yapamam ama niye az çok belli eder kendini
Sadece yükseklik olarak 16 dedim hocam. Tam ölçü istiyorsanız onu da atayım.

20240506_193634.jpg

H: yükseklik
L: boy
W: en

Bence sadece yüksekliği kayda alarak ölçün. Kasayı yan yatırdığınızda işlemci üzerinden 15.4cm bi çubuk yerleştirin.

Sorunu nasıl çözdün ? Sıvı soğutucu ile mi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu linklere tıklanmıyor mesh bir kasam var hava akışı iyi olduğunu sanıyorum
şimdilik stok fanla idare ediyorum sıvı sogutmaya gececeğim link deki sıvı sogutmayı tercih ettim..https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0BRXWRRRF/ref=ox_sc_act_title_1?smid=AIAOKQBMTXAP&psc=1

şimdilik stok fanla idare ediyorum sıvı sogutmaya gececeğim link deki sıvı sogutmayı tercih ettim..https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0BRXWRRRF/ref=ox_sc_act_title_1?smid=AIAOKQBMTXAP&psc=1
Linke tıklanmıyor ya bende bozuk yada donanım arşivde sorun var
İdare etmekten kastın kaç derecede oyunlarda ?
Rustta mesela %60 yük altında 95leri hatta maxta 100ü gösteriyor

Ya aslında kasa değişimine gidip oradan sıvı soğutmayada gidilebilir fakat durduk yere ekstra para vermek istemiyorum fakat işlemci için 95 derece gerçekten problemli

Sadece yükseklik olarak 16 dedim hocam. Tam ölçü istiyorsanız onu da atayım.

Alıntıyı görüntüle

H: yükseklik
L: boy
W: en

Bence sadece yüksekliği kayda alarak ölçün. Kasayı yan yatırdığınızda işlemci üzerinden 15.4cm bi çubuk yerleştirin.
Merhaba Soğutucuyu söktüm ve termal macunu yeniledim daha sonra işlemciyi stress testine sokarak kontrol ettim ve 80i geçmiyordu ve düzeldiğini düşündüm çünkü çok fazla tozluydu.
Daha sonra aynı anda da ekran kartına stress testi yapınca yani hem ekran kartı hem işlemci ısınınca bu sefer baktım işlemci alev alıyor
1715037762236.png

Şuan normal fakat maxtan anlayabilirsiniz kaçları gördüğünü
Sadece ekran kartına stress testi yaptığım zaman 60/65 arasında gezdiğini söyleyebilirim
1715038107987.png

Sadece işlemciye stress testi yaptığım zaman değerler 80/85 diyebiliriz anlık 90 olduğu oluyor fakat önemli değildir diye üstelemiyorum.

Cpu+gpu stress testinde ise

OCCT-2457-023543.png

@StrangerIX Kasayı ölçemedim büyük ihtimalle direkt alır geçerim fakat kafama takılan şey şu kasayla ilgisi olma ihtimali var mı ve sıvı soğutucuya mı yönelmeliyim çünkü çok fazla ısınıyor senin önerdiğin modelin 70derecelere kadar düşürebileceğini hayal edemiyorum

Son düzenleme:
@StrangerIX Kasayı ölçemedim büyük ihtimalle direkt alır geçerim fakat kafama takılan şey şu kasayla ilgisi olma ihtimali var mı ve sıvı soğutucuya mı yönelmeliyim çünkü çok fazla ısınıyor senin önerdiğin modelin 70derecelere kadar düşürebileceğini hayal edemiyorum
Hocam bilemiyorum valla karar size ait. Yanınızada olsaydım deneme yanılma bir sonuç alırdık da böyle uzaktan ancak öneri yapabiliyorum.

Hocam bilemiyorum valla karar size ait. Yanınızada olsaydım deneme yanılma bir sonuç alırdık da böyle uzaktan ancak öneri yapabiliyorum.
Haklısın pc işleri deneme yanılma ile oluyor genelde fakat bende bunu alıp pişman olup sonra sıvı soğutucuya geçmek istemiyorum :D

Linke tıklanmıyor ya bende bozuk yada donanım arşivde sorun var
İdare etmekten kastın kaç derecede oyunlarda ?
Rustta mesela %60 yük altında 95leri hatta maxta 100ü gösteriyor

Ya aslında kasa değişimine gidip oradan sıvı soğutmayada gidilebilir fakat durduk yere ekstra para vermek istemiyorum fakat işlemci için 95 derece gerçekten problemli
bendekı sorun stok sogutucu ısıyı sabıt tutamaması normalde sogutuyor işlemcıyı oyunlarda 74-78 derecenin üstüne cıkarmıyor ama işte o fan sesi yok mu benı deli ediyor kulaklık takılıken bile duya biliyorum işlemcı sogutucunn sesini oyuzden degıstırecegım boşta iken 47 derecede calsıyor pc ara ara 58 derecelere cıkıyor o kadar sıvı sogutma sart en deepcool LT 520 beyaz olanını almayı düşünüyorum

bendekı sorun stok sogutucu ısıyı sabıt tutamaması normalde sogutuyor işlemcıyı oyunlarda 74-78 derecenin üstüne cıkarmıyor ama işte o fan sesi yok mu benı deli ediyor kulaklık takılıken bile duya biliyorum işlemcı sogutucunn sesini oyuzden degıstırecegım boşta iken 47 derecede calsıyor pc ara ara 58 derecelere cıkıyor o kadar sıvı sogutma sart en deepcool LT 520 beyaz olanını almayı düşünüyorum
Stok soğutucu ile 80 derecenin üstüne çıkmıyor mu Allah Allah bizde mi bir sorun var 🤣
YA kasa sıvı soğutma desteklese sıvı soğutma alır geçerdim fakat desteklemiyor fan konusunda evet sıvı soğutma o sesi bir hayli azaltır ama sıvı soğutmada 2 fanla çalışıyır yine gürültü yapar ama o stock full güçte sesi benide kudurtuyor

Stok soğutucu ile 80 derecenin üstüne çıkmıyor mu Allah Allah bizde mi bir sorun var 🤣
YA kasa sıvı soğutma desteklese sıvı soğutma alır geçerdim fakat desteklemiyor fan konusunda evet sıvı soğutma o sesi bir hayli azaltır ama sıvı soğutmada 2 fanla çalışıyır yine gürültü yapar ama o stock full güçte sesi benide kudurtuyor
oynadıgım oyunlar apex warzone cybpunk bf2042 pubg o yür oyunlar işlemcım 5700x ama benım. Yalnız sen kasanın ön tarafını kes biç cıkar bieşyler yap yoksa nafile bende ön kapagını cıkardım da bu sıcaklıklarda kala biliyor işlemcı

oynadıgım oyunlar apex warzone cybpunk bf2042 PUBG o yür oyunlar işlemcım 5700x ama benım. Yalnız sen kasanın ön tarafını kes biç cıkar bieşyler yap yoksa nafile bende ön kapagını cıkardım da bu sıcaklıklarda kala biliyor işlemcı
Kasanın ön tarafı mesh zaten ayrıca normalinde 1 fan var ben 2 tane daha ekledim ona rağmen öyle oluyor.

@Trifact Phantom sipirit aldım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,455
Üyeler
184,164
Son üye
OmerOzturk
Geri