knk bende de 7600 vardı ürünle gelen macun sert diye kullanmadım sürülmüyordu resmen mx4 sürdüm bende aynı sorunu yaşadım 4 kez söktüm taktım en son 60 65 üstüne çıkmadı ısılar geçen bakım mx6 sürdüm ama ısılara bakmadım ne durumdaDostlar Soğutucum Thermalright peerless assassin 120 black içinden çıkan tf-7 macunu değiştirdim mx-4 ile ama 65 derece en fazla gören işlemci 78 görüyor bana sorun var gibi geldi sizce neden olabilir?
Hocam peki nasil ne yapıp 65 üstüne cikartmamayi başardınızknk bende de 7600 vardı ürünle gelen macun sert diye kullanmadım sürülmüyordu resmen mx4 sürdüm bende aynı sorunu yaşadım 4 kez söktüm taktım en son 60 65 üstüne çıkmadı ısılar geçen bakım mx6 sürdüm ama ısılara bakmadım ne durumda
Bir kaç tekrar ve güzel bir X şeklinde macunu sürdüm sonra X in etrafındaki boşluklarada çok minik macunu sıkmadan öpücükler kondurdum oldu birde kademeli sıkmakta önemliHocam peki nasil ne yapıp 65 üstüne cikartmamayi başardınız
Deneyeceğim teşekkürler12700F, tf-7 ve peerless assasin kullandığım sistemimde aynı durum benimde başıma geldi, TF-7 ile sıcaklıklar normaldi, 1 sene sonra yenilemem gerektiğini düşünüp mx4 sürdüğümde sıcaklıklar aynı dediğin şekilde dramatik olarak yükseldi ve işlemci ilk zamanlarda boşta minimum 26-27 derecelerdeyken 40-45 derecelerde çalışmaya başladı. Soğutucuyu söküp macunu temizledim, ardından gözlük bezi ve kolonya ile çok ıslatmayarak işlemcinin üstünü iyice temizledim, macunu merkeze nokta olarak çok az sürüp sürüp spatula ile yaydırdım, kalan boşluklara da çok ufak noktalar koyarak yine spatula ile yaydırıp bayağı ince bir tabaka halinde sürüp tekrar denediğimde sorun çözülmüştü, muhtemelen pump up veya bending dolayısı ile oluyordur belki de TF-7 temizlenmesi biraz daha zor olduğundan olmuştur, bilemiyorum ama bu şekilde çözmüştüm bende. Bending problemi aklıma geldiğinden sonrasında garanti olsun diye braket sparişi verip onunla aynı işlemleri yaptım, yine bir problemle karşılaşmadım.