İ5 14600k performansı

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
5001
Sistem özelliklerim fotoğraftaki gibidir (ekim 2025 başında alındı 4 ay civarı oldu alalı) windows 11 kullanıyorum ancak asıl konu işlemci i5 14600k internetteki araştırmalarımda işlemci tabanlı oyunlarda tam verim alamıyorum örneğin cs 2 de bu işlemciyi kullananlar 1080p de orta ayarlarda 350-400 fps sabit alıyor ben 1280x960 ve düşük ayarlar 150-250 arası alıyorum ama ekran kartı tabanlı AAA düzeyde herhangi bi oyunda en yüksek ayarlarda sorun yaşamadan oynayabiliyorum zannediyorumki anakarttan dolayı ancak yanılıyor olabilirim lütfen aydınlatın ek olarak sistemden memnunum gayet sadece hava akışı güzel değil önde 2 fan var sadece yakında halledicem ve ekran kartına framegen teknolojisi geleceği hatta geldiği konuşuluyor ancak ancak hiçbir bilgim yok onunla ilgilide konu açmayı düşünüyorum eğer değişmem gereken parça varsa elimdekini satıp belirttiğim bütçe ile öneriyi alabilirim

Ekler

• IMG_6481.webp
    IMG_6481.webp
    62.3 KB · Hit: 25
Sistem özelliklerim fotoğraftaki gibidir (ekim 2025 başında alındı 4 ay civarı oldu alalı) windows 11 kullanıyorum ancak asıl konu işlemci i5 14600k internetteki araştırmalarımda işlemci tabanlı oyunlarda tam verim alamıyorum örneğin cs 2 de bu işlemciyi kullananlar 1080p de orta ayarlarda 350-400 fps sabit alıyor ben 1280x960 ve düşük ayarlar 150-250 arası alıyorum ama ekran kartı tabanlı AAA düzeyde herhangi bi oyunda en yüksek ayarlarda sorun yaşamadan oynayabiliyorum zannediyorumki anakarttan dolayı ancak yanılıyor olabilirim lütfen aydınlatın ek olarak sistemden memnunum gayet sadece hava akışı güzel değil önde 2 fan var sadece yakında halledicem ve ekran kartına framegen teknolojisi geleceği hatta geldiği konuşuluyor ancak ancak hiçbir bilgim yok onunla ilgilide konu açmayı düşünüyorum eğer değişmem gereken parça varsa elimdekini satıp belirttiğim bütçe ile öneriyi alabilirim
Anakart berbat ama sendeki sorun ekran kartının tam optimize olmaması da olabilir intel ekran kartı arada yapıyor öyle şeyler.

ekran kartından gayet memnunum fiyatına göre gayet guzel cs2 gibi oyunlar işlemciyi yorduğu için ekran kartıyla alakası yok senin önerdiğin anakart varmı? belki amd tarafına bile geçebilirim

anakartın 14600 ün tam güç çekebilmesi için uygun değil gibi bendede aynı anakart var 12400f kullanıyorum oyun içindeyken ss atar mısın msi afterburner da statları gösterirken
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca o işlemci sogutucu sogutuyormu işlemcini sıcaklık degerlerini göster

anakart gayet düşük olmuş Z serisi olmasa bile en azından orta segment B760 bir anakart lazım. Onun dışında soğutucu tek fanlı 4 bakır borulu giriş seviye bir soğutucu ve zaten böylesine ısınan bir işlemci için pekte yeterli değil. En azından çift fanlı 6 bakır borulu sağlam bir hava soğutma daha mantıklı olur. Ekran kartın saf güç anlamında 4060Tİ gücünde ve elindeki işlemciyle darboğaz yememen lazım. 14600K, 1440P de direkt olarak 9700X ile aynı performansı veriyor yani gayet güçlü bir işlemci. Önerim şu olur bence ilk olarak bir soğutucu değiş yetersiz olduğu açıkça ortada hatta fazla ısındığı için termal throttle yiyor olabilirsin buda darboğaza sebep olur.

önerin için sağol dikkate alacağım kasanın üstüne 120mm 1 veya 2 tane fan koymayıda düşünüyorum

afterburner 70+ derece civarı 230 fps düşük ayarlar 1400X1050 cs2 armoury crate ise 55-60 derece gösteriyor

bu derecelerin kesinlikle az olduğunu düşünüyorum şahsen cs dışında oyunlarda daha fazla sıcakladıgını teyit ettim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,690
Üyeler
188,148
Son üye
sunia
Geri