Hocam ölü sokete yatırım,9600x al geçİ5 14600kf nasıl Alınır mı??
Evet.Ya hocam nasi öle soket bunun i7 si var i9 u var ben anlamiyorm bu islemciler ölümü yani simdi
Öyle değil. Evet takarsın ama olur da bir gün atıyorum 16. nesil bir Intel'e geçmek istersen takamayabilirsin. Yani geleceğe göre düşünürsek ölüdür. Rakibi olan AMD'ye baktığımızda ise adamlar yıllardır AM4 kullandı, şimdi de yine yıllar boyunca AM5 soket kullanacak. Hem yanlış bilmiyorsam AMD işlemciler şu an daha uygun ve bu gelecek açısından daha mantıklı.Ben simdi i9 14900k takamicammi anakarta takacam ki bu islemci beni 5 sene rahat goturur yani ölü soket mantigi bana cok sacma geliyor
İlerleyen zamanlarda 14600'den 14700'e geçince aman aman bir performans farkı yakalamayacaksın. Yine de sen bilirsin yani eğer sistemi aldıktan sonra ben baya bir süre aynı şekilde kullanırım diyorsan elbette değiştireceğin zaman her türlü işlemciyle beraber anakart da değişmiş olacak. Sistemi şimdi alıp 2-3 sene sonra 14700'e geçmenin bir manası pek yok.16. Nesil intele gecmemi gerektirecek bi durum yokki hala 13.14. Nesiller guclu
Mesaj otomatik birleştirildi:
i7 14700k islemcisini aldim diyelim bu islemci eskiyene kadar zaten kac soket degismis olacak yani bu ôlü soket olayi şey gibi kedi ulasamiyacagi cigere mundar dermis intel hala stabil ve kaliteli bi islemci bunu tum dunya kabul etmis