Neler Yeni

Yardım İ5 14600kf nasıl Alınır mı??

kadir2733

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kadir alkan
İ5 14600kf nasıl Alınır mı??

kadir2733

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kadir alkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ya hocam nasi öle soket bunun i7 si var i9 u var ben anlamiyorm bu islemciler ölümü yani simdi

Ya hocam nasi öle soket bunun i7 si var i9 u var ben anlamiyorm bu islemciler ölümü yani simdi
Evet.
2 yıl da bir soket değiştiriyorlar ileri de bir gün işlemvi yükseltemezsin. Ama işlemci efsane orası ayrı

kadir2733

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kadir alkan
Ben simdi i9 14900k takamicammi anakarta takacam ki bu islemci beni 5 sene rahat goturur yani ölü soket mantigi bana cok sacma geliyor

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,430
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Ben simdi i9 14900k takamicammi anakarta takacam ki bu islemci beni 5 sene rahat goturur yani ölü soket mantigi bana cok sacma geliyor
Öyle değil. Evet takarsın ama olur da bir gün atıyorum 16. nesil bir Intel'e geçmek istersen takamayabilirsin. Yani geleceğe göre düşünürsek ölüdür. Rakibi olan AMD'ye baktığımızda ise adamlar yıllardır AM4 kullandı, şimdi de yine yıllar boyunca AM5 soket kullanacak. Hem yanlış bilmiyorsam AMD işlemciler şu an daha uygun ve bu gelecek açısından daha mantıklı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Gökmen Doğan
Anakarta çok yatırım yapmadıkça bu ölü soket işine ben katılmıyorum, açıkçası ömrü hayatımda 6-7 kere sistem değiştim her seferinde de işlemciyi ne zaman değişsem anakartıda değiştirmiş bulundum çünkü aldığın işlemci eskiyene kadar zaten yeni çıkanlar başka sokete geçmiş oluyor ama dersen ki ben her sene değişirim o zaman tamam. Kafanı bunla çok kurcalamamanı öneririm uyguna bulduysan al geç.

kadir2733

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kadir alkan
16. Nesil intele gecmemi gerektirecek bi durum yokki hala 13.14. Nesiller guclu
Mesaj otomatik birleştirildi:

i7 14700k islemcisini aldim diyelim bu islemci eskiyene kadar zaten kac soket degismis olacak yani bu ôlü soket olayi şey gibi kedi ulasamiyacagi cigere mundar dermis intel hala stabil ve kaliteli bi islemci bunu tum dunya kabul etmis

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,430
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
16. Nesil intele gecmemi gerektirecek bi durum yokki hala 13.14. Nesiller guclu
Mesaj otomatik birleştirildi:

i7 14700k islemcisini aldim diyelim bu islemci eskiyene kadar zaten kac soket degismis olacak yani bu ôlü soket olayi şey gibi kedi ulasamiyacagi cigere mundar dermis intel hala stabil ve kaliteli bi islemci bunu tum dunya kabul etmis
İlerleyen zamanlarda 14600'den 14700'e geçince aman aman bir performans farkı yakalamayacaksın. Yine de sen bilirsin yani eğer sistemi aldıktan sonra ben baya bir süre aynı şekilde kullanırım diyorsan elbette değiştireceğin zaman her türlü işlemciyle beraber anakart da değişmiş olacak. Sistemi şimdi alıp 2-3 sene sonra 14700'e geçmenin bir manası pek yok.

Top Bottom