Neler Yeni

i5 3210M frekans düşüşü

Losheida

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Sadık Tunç
Eski 4 GB RAM'e, Intel i5 3210M işlemciye, GeForce GT630M ekran kartına sahip bir dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Yaklaşık 1 yıl önce termal macunumu yeniledim şu an Arctic MX-4 kullanıyorum. Isı konusunda problem yaşamadan oyun oynayabiliyordum bir süre öncesine kadar. Bugün oyun oynamayı denediğimde oyuna girer girmez işlemci frekansımın 1.19 GHz'e düştüğünü fark ettim. İşlemcinin ısısı 72 dereceyi geçmiyor, ekran kartı da 70-73 arasında değişiyor yük altında uzun süredir bu şekilde sıcaklık değerlerim ve herhangi bir frekans düşüşü yoktu ama şu an oyuna girer girmez işlemci frekansı düşüyor ekran kartı ise sorunsuz çalışıyor. Bilgisayarımda sadece iki oyun var trove ve terratech, iki oyunda da girer girmez frekans düşüşü yaşıyorum.

Yaklaşık iki ay önce bilgisayarımın içini açıp güzelce temizledim toz vb. fazla olmasa gerek şu an. İşlmeci frekansım düştükten sonra oyundan çıksam bile işlemci frekansım müdahale edilmedikçe yükselmiyor. Yani anladığım kadarıyla sorun ısı değil. Bilgisayarım yerden yaklaşık 5cm yüksekte ve gayet iyi hava alıyor. Test için altına fan koyup soğuturken oyuna girmeyi denedim frekans düşüşünden kurtulamadım ne yazık ki. Güç kullanımından işlemci gücünü düşürüp yükselttim ne yaptıysam hala devam ediyor sorunum. CPU-Z ile uzun stres testi yaptım ısınmasına rağmen herhangi bir düşüş olmadı ama ne hikmet ise oyunlara girince 1.19GHz'e düşüyor. Afterburner kullanarak frekans düşüşünün sabit kaldığından emin oldum. Hwinfo kullanarak işlemcinin limit sebeplerini öğrenmeye çalıştım ana kartımın desteklemediğinden olsa gerek herhangi bir bilgiye rastlamadım limit olarak ne yaptıysam çözüm bulamadım. Yeni üye oldum konu yerinden emin değilim kusurum varsa kusuruma bakmayın.
Bu konuda yardıma ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürler.

Ekler

• 1t.png
    1t.png
    49.7 KB · Hit: 45
  • 2t.png
    2t.png
    47.5 KB · Hit: 51

Losheida

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Sadık Tunç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sfc/scannow yaptım ve düzeldi şu an herhangi bir frekans düşüşü yaşamıyorum umarım tekrar etmez.

Top Bottom