Hocam darboğaz fps düşürmez. Daha fazla fps almana engel olur. Ekran kartın daha fazla fps verebilecek güçtedir fakat işlemcin zayıftır ve buna engel olur. Bu arkadaş ise işlemci upgrade yapmış ve fps düşmüştür. Böyle bir durumda 3450'de darboğaz yaşıyorsa 3770'te bu darboğaz kısmen azalacağı için fps artması gerekirdi. Senin verdiğin örneğe göre 5600x işlemci 4090 ekran kartı darboğaz yaparken gidip 5800x3d aldığında upgrade yaptığı için darboğaz azalır, fps artar. Ama senin buna yorumun darboğaz olduğu için fps düşmüştür olabilir mi ? Bu arkadaşta işlemci yükseltmiş yani aynı mantık. Arkadaşın sorunu işlemci yükselttiği için darboğaz yapıp fps düşmesi olamaz.Darboğaz oranı yüksek sistemler de bazı oyunlar da sana grafik ayarı yapmana çok izin vermez bundan dolayı fps i etkiler. Örnek olarak bir sistemde r5 5600x işlemci var diyelim, ekran kartı olarak rtx 4090 takalım, diyoruz çok güçlü ekran kartı çok yüksek fps alırım diye düşünürken darboğaz yüzünden fps aşağılarda gezer. Sonuç olarak darboğaz fps düşüklüğüne sebeptir hocam.
yani dostum inan bende anlamadımHocam darboğaz fps düşürmez. Daha fazla fps almana engel olur. Ekran kartın daha fazla fps verebilecek güçtedir fakat işlemcin zayıftır ve buna engel olur. Bu arkadaş ise işlemci upgrade yapmış ve fps düşmüştür. Böyle bir durumda 3450'de darboğaz yaşıyorsa 3770'te bu darboğaz kısmen azalacağı için fps artması gerekirdi. Senin verdiğin örneğe göre 5600x işlemci 4090 ekran kartı darboğaz yaparken gidip 5800x3d aldığında upgrade yaptığı için darboğaz azalır, fps artar. Ama senin buna yorumun darboğaz olduğu için fps düşmüştür olabilir mi ? Bu arkadaşta işlemci yükseltmiş yani aynı mantık. Arkadaşın sorunu işlemci yükselttiği için darboğaz yapıp fps düşmesi olamaz.
dostum macunu şimdi yeni yeniledik fan oturmamayı nasıl yapacam yazarsan sevinirimHocam işlemci yanıyor. Fan oturmamış olabilir. Macun yenileyebilirsiniz.
Fanı ellediğinizde fazla sarsılıyor mu? Eğer fanda sıkıntı yok ise kule tipi bir soğutucu almak zorunda kalabilirsiniz.macunu şimdi sürdük fan oturmasa işlemci görüntü vermezki zaten?
Mesaj otomatik birleştirildi:
yani dostum inan bende anlamadım
dostum macunu şimdi yeni yeniledik fan oturmamayı nasıl yapacam yazarsan sevinirim
tamamdır ama fan nasıl oturtabilirim bilmiyorum yardımolursan sevinirimsadasdas
4 köşesini de hafif sert bastırın.sadasdas
tamamdır ama fan nasıl oturtabilirim bilmiyorum yardımolursan sevinirim
Darboğaz yapmaz o ikili.ARKADAŞLAR DAR BOĞAZ OLAYINI ARAŞTIRDIM BENDE 8 GB RAM VAR AMD RADEON RX550 VE İNTEL 3770 VAR BU DARBOĞAZ YAPARMI BİLEN VARSA YAZARSA ÇOK SEVİNİRİM