i5 9400f 85+ derece görüyor

Ceks

80+
Reaksiyon skoru
0
i5 9400f 1660 ti kullanıyorum. Kasamın hava akışı pek iyi değil ve stok soğutucu ile kullanıyorum. İşlemci ağır yüklerde 80-85 dereceye kadar ulaşıyor. Termal macun daha yeni ve fan yerine tam oturmuş durumda. Aynı işlemciyi kullanan arkadaşlarım da aynı testler de 1.25 Voltaj da 60 derece de çalışıyor. Bende ise 1.35 - 1.37 Voltaj da 85 derece de çalışıyor. Performanstan kayıp yok ama ısınıyor ve rahatsız edici. Voltajı 1 e sabitlediğim zaman yük testinde 55 dereceyi geçmiyor. Napmalıyım? Yakın zaman da farklı bir soğutucu alacağım ama uğraşmak istemiyorum. Undervoltageyi tam beceremedim..

Kesin çözüm kasa veya soğutucu değişmek. Diğer yöntemler Maks. 5 derece fark edecek.

Kesin çözüm kasa veya soğutucu değişmek. Diğer yöntemler Maks. 5 derece fark edecek.
Yeni bir kasa alınca 85 dereceden 60'a kadar inecek mi yani? 20 derece fark oluşacaksa gidip alayım ama zannetmiyorum bu sıcaklıklara 1 dakika içinde ulaşılıyor.
Post automatically merged:

0.35 Voltaj kısınca 40 derece soğuyor işlemci. Bunla bir alakası olamaz mı?

Yeni bir kasa alınca 85 dereceden 60'a kadar inecek mi yani? 20 derece fark oluşacaksa gidip alayım ama zannetmiyorum bu sıcaklıklara 1 dakika içinde ulaşılıyor.
Post automatically merged:

0.35 Voltaj kısınca 40 derece soğuyor işlemci. Bunla bir alakası olamaz mı?
Kasa da o kadar fark olmaz ama
soğutucu değişirseniz fark eder.

Geri