Neler Yeni

İ5 9600klı sistem vs ryzen 5 3600x sistem

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Hocam yalnız 3060 ti ile rx5700xt arasında 500-700 lira gibi bir fark var. Zaten ben bu sistemi toplayarak aile bütçesini epey bir sarstım ki hala bu sistem içerisinde mönitör, mikrofon dahil değil. Her şey ucu ucuna iken bütçeyi daha fazla arttıramam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnternette işlemci karşılaştırma videoların Intel i5 9600 FPS açısından her iki ryzen işlemcisinden çok daha iyi bir performans gösteriyor da onun için kafam karıştı hocam.
İ5 10400 - b460 -3060ti sistem toplarım istersen 10kdan ucuz olur.

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Hocam yalnız 3060 ti ile rx5700xt arasında 500-700 lira gibi bir fark var. Zaten ben bu sistemi toplayarak aile bütçesini epey bir sarstım ki hala bu sistem içerisinde mönitör, mikrofon dahil değil. Her şey ucu ucuna iken bütçeyi daha fazla arttıramam.

İnternette işlemci karşılaştırma videoların Intel i5 9600 FPS açısından her iki ryzen işlemcisinden çok daha iyi bir performans gösteriyor da onun için kafam karıştı hocam.
Hayır ya hem oyun hem render için ryzen derim

B460A PRO alınır herhalde

Darknless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Batuhan Fatih Dilli
Hocam sana zahmet bir toplar mısın. Rtx 3060ti 5700xtden her türlü daha iyi olduğunu biliyorum fakat iki ekran kartı arasında epey bir fiyat farkı da var. Aynı fiyata daha iyi bir ekran kartlı sistem toplayacaksak elbette bir başka şeyden kısmamız gerekecektir. Ha daha uyumlu olur olmaz orası sana bağlı hocam, bekliyorum sistemi.

Hayır ya hem oyun hem render için ryzen derim

B460A PRO alınır herhalde
Hocam istersen video linki bırakabilirim FPS açısından daha iyi gözüküyor fakat tabii ki ömrü render performansı veya diğer performanslarda genel olarak geri kalıyor olabilir

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Hocam sana zahmet bir toplar mısın. Rtx 3060ti 5700xtden her türlü daha iyi olduğunu biliyorum fakat iki ekran kartı arasında epey bir fiyat farkı da var. Aynı fiyata daha iyi bir ekran kartlı sistem toplayacaksak elbette bir başka şeyden kısmamız gerekecektir. Ha daha uyumlu olur olmaz orası sana bağlı hocam, bekliyorum sistemi.

Hocam istersen video linki bırakabilirim FPS açısından daha iyi gözüküyor fakat tabii ki ömrü render performansı veya diğer performanslarda genel olarak geri kalıyor olabilir
8724tl tuttu şimdi atıyorum kasayı forge 100m de yapabilirsiniz 30tl fark var bu 4 fanlı diye atıyorum kasa n11de 10tl falan daha ucuz ama tek stok var.

8724tl tuttu şimdi atıyorum kasayı forge 100m de yapabilirsiniz 30tl fark var bu 4 fanlı diye atıyorum kasa n11de 10tl falan daha ucuz ama tek stok var.

kalan parayla anakart ssd yükseltilebilir.

Darknless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Batuhan Fatih Dilli

kalan parayla anakart ssd yükseltilebilir.
Hocam bu fiyata tutması nasıl mümkün oldu ben anlamadım Zaten ekran kartı en az 5700tl daha işlemcisi falan var emin miyiz benim sistemden daha iyi oyun+yayın+video performansı vereceğine. Eminsek daha bütçe var 10kya kadar sana zahmet bazı parçalarını upgrade edebilir misin?

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Hocam bu fiyata tutması nasıl mümkün oldu ben anlamadım Zaten ekran kartı en az 5700tl daha işlemcisi falan var emin miyiz benim sistemden daha iyi oyun+yayın+video performansı vereceğine. Eminsek daha bütçe var 10kya kadar sana zahmet bazı parçalarını upgrade edebilir misin?
ekran kartı 5100tl mesela nereye bakacağını bilmek önemli hesap makinesi ile topla istersen.

Darknless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Batuhan Fatih Dilli
ekran kartı 5100tl mesela nereye bakacağını bilmek önemli hesap makinesi ile topla istersen.
Hocam doğru dediniz şimdi anlıyorum. Ben tüm sistemi itopyadan topladım ki parçaları birleştirsinler. Eğer ki bende sizin gibi kendi sistemimi ayrı ayrı toplasam sizin fiyatınıza belki daha ucuzuna veya pahalısına denk gelebilir. Ben daha önce çok sistem topladım fakat fiziksel olarak parçaları birbirine bağlamadım. (Ekran kartı takmak hariç) bunun için yanlış bir şey yapmaktan korktuğum için direkt itopyadam toplanmış bir şekilde satın almak istedim. Ayrıca anladığım kadarıyla siz parçaların markalrına pek önem vermeden en ucuzu neyse onu toplamışsınız. Aynısını benim sistem üzerinde yaparsak benim sistemin daha ucuza geleceğini düşünüyorum.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Hocam doğru dediniz şimdi anlıyorum. Ben tüm sistemi itopyadan topladım ki parçaları birleştirsinler. Eğer ki bende sizin gibi kendi sistemimi ayrı ayrı toplasam sizin fiyatınıza belki daha ucuzuna veya pahalısına denk gelebilir. Ben daha önce çok sistem topladım fakat fiziksel olarak parçaları birbirine bağlamadım. (Ekran kartı takmak hariç) bunun için yanlış bir şey yapmaktan korktuğum için direkt itopyadam toplanmış bir şekilde satın almak istedim. Ayrıca anladığım kadarıyla siz parçaların markalrına pek önem vermeden en ucuzu neyse onu toplamışsınız. Aynısını benim sistem üzerinde yaparsak benim sistemin daha ucuza geleceğini düşünüyorum.
en ucuzu demeyelim anakartı ve ekran kartını en ucuzlarından seçtim psu mesela 150tlye de var ama c4. matx 200tl kasalar da var. Ki itopya acayip kazık.

parçaları birleştirmek kolay bu arada. hele de üst seviye olmayan sistemlerde bazı lego packlerden daha basit.

h410 anakartlarda var mesela. daha f/p ürünler seçmeye çalıştım.

Darknless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Batuhan Fatih Dilli
en ucuzu demeyelim anakartı ve ekran kartını en ucuzlarından seçtim psu mesela 150tlye de var ama c4. matx 200tl kasalar da var. Ki itopya acayip kazık.

parçaları birleştirmek kolay bu arada. hele de üst seviye olmayan sistemlerde bazı lego packlerden daha basit.
Hocam o zaman bu sistemi 9-10kya upgrade etsek ne çıkar?

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,139
İsim
Umut Dağ
Hepinize merhabalar, bu benim DA Forum'da ilk konum. Geçenlerde ben bir sistem topladım içinde ryzen 5 3600x olan, şöyle sistem;
Ryzen 5 3600x
RX 5700xt
Asus tuf b450 gaming plus
2x8 16 GB CL 18 3600mhz
480 GB ssd
240mm sıvı soğutucu
750lik 80+ PSU
Fakat bugün internette dolanırken i5 9600k isimli bir işlemci gördüm, hem fiyatı r5ten ucuz hem performansı daha iyi gibi. Bu konuda kafam karıştı, sizce ryzen 5 3600x mi daha iyidir Intel i5 9600k mi? Bir de bu sisteme rtxli ekran kartı taksam 5700xt yerine Intel mi ryzen mi daha iyi destekler?
Bu sisteme dokunma bu sistem her türlü daha iyi bırak böyle kalsın eğer sistemi daha almadıysan farklı sistemlerde oluşturabiliriz.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek

Darknless

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Batuhan Fatih Dilli
4 slotlu b460 anakart kullananıp ssdyi 1tb yapabilirsin.

ya da stok soğutucu yerine daha iyi bir ahava soğutma alabilirsin. Daha şık kasa olabilir senin tercihin.
Hocam daha şık bir kasa seçsem ekran kartı markasını çok duymadım onu değiştirsem bir de 240mm sıvı soğutucu eklesem bu sistem öncekinden daha iyi olur gibi? Belki para kalırsa anakartı da değişirim.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Hocam daha şık bir kasa seçsem ekran kartı markasını çok duymadım onu değiştirsem bir de 240mm sıvı soğutucu eklesem bu sistem öncekinden daha iyi olur gibi?
Palit iyi marka aslında da videosunu da yapmıştı.

5400e zotac var onu biliyorsundur sanırım

(5 tane kalmış)

Evet daha iyi olur ama kasadan önce anakartı yükselt bence.

Top Bottom