Furkanozr
80+ Silver
O eski seriydiAnlık yükseltmişlerdir. O kadar yükseldiğini görmedim. Tuf larda ısınma sorunu var diyorlardı tabi bunda olmayabilir.
Hocam şimdi 6800h işlemcili laptop 12700h iilemcili laptopa göre daha az ısınıp daha uzun ömürlü mü benim kafam karıştıdaCopy paste öneri yapanları dinlememeni tavsiye etmekle beraber tam yükte 12700h ile 6800h arasında aşırı bir fark var, cpu load bir iş yapıyorsan düşünmeden 12700h tercih edebilirsin. tufin artısı konuda belirttiğin ddr5 ve aşırı uzun pil ömrü, tufu pil ömrüne ihtiyacın varsa tercih et, amd fazla ısınıyor diyen arkadaşa da 6800h in 95 dereceye limitli olduğu ve tasarım olarak intel 12. nesle göre daha az ısındığı gerçeğinide biri söylesin soğutma olarak nitro derim, tufta hem gpu hem cpu sınırda çalışıyor. pil ömrüne ihtiyacın varsa tuf, işlemci gücüne ihtiyacın varsa nitro.
Sınırda çalışması kötü müCopy paste öneri yapanları dinlememeni tavsiye etmekle beraber tam yükte 12700h ile 6800h arasında aşırı bir fark var, cpu load bir iş yapıyorsan düşünmeden 12700h tercih edebilirsin. tufin artısı konuda belirttiğin ddr5 ve aşırı uzun pil ömrü, tufu pil ömrüne ihtiyacın varsa tercih et, amd fazla ısınıyor diyen arkadaşa da 6800h in 95 dereceye limitli olduğu ve tasarım olarak intel 12. nesle göre daha az ısındığı gerçeğinide biri söylesin soğutma olarak nitro derim, tufta hem gpu hem cpu sınırda çalışıyor. pil ömrüne ihtiyacın varsa tuf, işlemci gücüne ihtiyacın varsa nitro.
evet kötü, 6800h daha az ısınır ve güç tüketimi daha azdır daha fazla pil ömrü sunar. 6800h temel olarak 12700h a göre daha az isinan bı işlemcide olsa laptopun soğutmasınada bağlı tabikide durum.Hocam şimdi 6800h işlemcili laptop 12700h iilemcili laptopa göre daha az ısınıp daha uzun ömürlü mü benim kafam karıştıda
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sınırda çalışması kötü mü
Acer'i aldım. Bir saat sonra elimde inşallah. Asus tuf f15 laptopum vardı zaten dün anakartı derin bir uykuya çekildi maalesef. Asus'u alıp 16 ram daha eklesem 30 bine mal olacaktı. Dediğin gibi ryzen 7 6800h daha az ısınması beklenen bi işlemci ama araştırdığım kadarıyla a15 yine fazla ısınan bi kasa olmuş. O kadar para verip tekrardan ısınma sorunu yaşamak istemedim. Bataryadan ödün vermiş oldum fakat mux ile nvidia kartı kapatırım çok çok pilde kullanacağım zaman. Elimde rahmetliden kalan crucial 3200mhz 2*16 ram var gelince onları ekleyeceğim direkt cihaza. HayırlısıCopy paste öneri yapanları dinlememeni tavsiye etmekle beraber tam yükte 12700h ile 6800h arasında aşırı bir fark var, cpu load bir iş yapıyorsan düşünmeden 12700h tercih edebilirsin. tufin artısı konuda belirttiğin ddr5 ve aşırı uzun pil ömrü, tufu pil ömrüne ihtiyacın varsa tercih et, amd fazla ısınıyor diyen arkadaşa da 6800h in 95 dereceye limitli olduğu ve tasarım olarak intel 12. nesle göre daha az ısındığı gerçeğinide biri söylesin soğutma olarak nitro derim, tufta hem gpu hem cpu sınırda çalışıyor. pil ömrüne ihtiyacın varsa tuf, işlemci gücüne ihtiyacın varsa nitro.
Acer bu işi yapmış. Cihaz ısınmıyor bana mısın demiyor. Cinebench r23 17.800 puan aldı termal kısma yapmadan. Beni çok şaşırttı. Ekran kartı da maks 71 oldu şimdiye kadar. Çözemediğim bi mavi ekran hatası var sadece 2 defa oldu kodunu görene kadar resetleniyorevet kötü, 6800h daha az ısınır ve güç tüketimi daha azdır daha fazla pil ömrü sunar. 6800h temel olarak 12700h a göre daha az isinan bı işlemcide olsa laptopun soğutmasınada bağlı tabikide durum.