Neler Yeni

i7 14700hx sıcaklık değerleri

Notrino

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Mert Enes
Dostlar merhaba, i7 14700hx işlemcim %15 civarı yükte 55 derecede falan çalışıyor cinebench testinde de anlık olarak 95leri görüyor ama sonra tabi limitle düşüyor. Bu sıcaklıklar normal midir? Şunu da söyleyeyim throttle stop üzerinden limitlerini biraz kaldırdım daha iyi performans almak için ama bu sıcaklıklar bana normal geliyor yani bir sorun yok sanırm. Yine de emin olmak için sormak istedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostlar merhaba, i7 14700hx işlemcim %15 civarı yükte 55 derecede falan çalışıyor cinebench testinde de anlık olarak 95leri görüyor ama sonra tabi limitle düşüyor. Bu sıcaklıklar normal midir? Şunu da söyleyeyim throttle stop üzerinden limitlerini biraz kaldırdım daha iyi performans almak için ama bu sıcaklıklar bana normal geliyor yani bir sorun yok sanırm. Yine de emin olmak için sormak istedim.
Cinbench testinde saliselik falan 98i gördüğü de oldu bu arada

Jacoben

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Ömer Kaan Önümlü

Cinbench testinde saliselik falan 98i gördüğü de oldu bu arada
Kaç watt çektiği önemli. 157 watt maksimumda 98 dereceyi görmesi normal.

Jacoben

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Ömer Kaan Önümlü
157ye çıktığını pek görmedim 130 falan çekiyor tepe noktalarda
130 watta 98 derece çok iyi. 54 watta 100 dereceyi gördüm ben :D
Steam oyunlarında 45 watt, online oyunlarda 55-75 watt arası limit koy bak keyfine. Hiçbir performans kaybı yaşamazsın. Ben 35 watt limitle oynuyorum steam oyunları. 70 derece civarında geziniyor. Stant alsam 65'e düşer rahat. Stant sıcaklığı bariz şekilde düşürtüyor.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
14700hx için normal denebilcek değerler. Laptop modeli nedir peki ?

Notrino

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Mert Enes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
130 watta 98 derece çok iyi. 54 watta 100 dereceyi gördüm ben :D
Steam oyunlarında 45 watt, online oyunlarda 55-75 watt arası limit koy bak keyfine. Hiçbir performans kaybı yaşamazsın. Ben 35 watt limitle oynuyorum steam oyunları. 70 derece civarında geziniyor. Stant alsam 65'e düşer rahat. Stant sıcaklığı bariz şekilde düşürtüyor.
Sağolun hocam siz öyle yazınca ben de bir an 157 watta 98 görmüyorsa sorun var gibi sandım :) Teşekkür ederim yanıtınız için

14700hx için normal denebilcek değerler. Laptop modeli nedir peki ?
HP victus r1015nt modeli ama tekrardan söylemekte fayda var limitlerle biraz oynadım ve cinebenchte tabi fanları fullüyor bu sıcaklıklarda tutmak için ki o da normaldir diye düşünüyorum

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Sağolun hocam siz öyle yazınca ben de bir an 157 watta 98 görmüyorsa sorun var gibi sandım :) Teşekkür ederim yanıtınız için

HP victus r1015nt modeli ama tekrardan söylemekte fayda var limitlerle biraz oynadım ve cinebenchte tabi fanları fullüyor bu sıcaklıklarda tutmak için ki o da normaldir diye düşünüyorum

Victus ise iyi normal.

yagizd2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Yağız DERELİ
Ya şimdi bi LoL gireyim dedim neredeyse cinebenchteki sıcaklık değerlerini görüyor neden acaba?
V_sync açın. 500fps lol oynayıp işlemciyi yormanın anlamı yok :D

Notrino

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Mert Enes
V_sync açın. 500fps lol oynayıp işlemciyi yormanın anlamı yok :D
Hocam v sync açık değildi ama fps'i sabitlemiştim yine de ortalama 83 derecede oynattı ama anlık olarak nedense 102 dereceyi görmüş hwinfo verilerine göre.

yagizd2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Yağız DERELİ
Anlık görmesi önemli değil de devamlı yüksek çalışıyorsa problem. İsterseniz en azından lol, valo gibi oyunlarda az gürültüyle çalışması adına intel XTU veya throttlestop gibi uygulamalarla Power level 1:55w PL2: 157w olacak şekilde güç limitlemesi yapabilirsiniz.Kendi markanız bu ayarı kontrol merkezinde sunuyorsa oradan da yapabilirsiniz

Notrino

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Mert Enes
Anlık görmesi önemli değil de devamlı yüksek çalışıyorsa problem. İsterseniz en azından lol, valo gibi oyunlarda az gürültüyle çalışması adına intel XTU veya throttlestop gibi uygulamalarla Power level 1:55w PL2: 157w olacak şekilde güç limitlemesi yapabilirsiniz.Kendi markanız bu ayarı kontrol merkezinde sunuyorsa oradan da yapabilirsiniz
Sorunun kaynağını buldum, windows ayarlarından yüksek performans yerine dengeliyi seçince sıcaklıklar normal seyrediyor ama neden böyle bir şey var bilmiyorum.

Top Bottom