Neler Yeni

Yardım İ7 9700k yaşadığım sorun

Clydee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yusuf Özsipahi
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar sizlere sistemimi açıklamak istiyorum öncelikle

Intel Core i7 9700K 1151P İşlemci​

MSI GEFORCE RTX 3060 GAMING X 12GB GDDR6 192bit NVIDIA Ekran Kartı​

MSI MAG B365M MORTAR Soket 1151 DDR4 2666 HDMI M.2 USB3.1 COM+LPT mATX WIN7 WIN10 Anakart​

Kingston HyperX Fury 16 GB 3200 MHz DDR4 CL16 HX432C16FB3/16 Ram hariçi stok fan kullanıyorum ve pubgyi bu ayarlarda oynamam rağmen fight sırasında 80-90 a düşüyor ve akıcılık hissetmiyorum sizce sorun ne olabilir yüksek performansı %100 kullandığım da bilgisayar kendini 10 dakka sonra resetliyor ve görev yöneticisinde gpu kullanımı %10 gösteriyor ve ekran olarak bilgisayarımda hyper x 2400 mhz 8 gb ram daha var overlock şuan kapalı zaten stok fan kullanıyorum idarelikten önceden kullandığım sıvı soğutma sistemi buydu ancak bozulduğu için şuan servise gidecek MSI MAG CORELIQUID 360R 3x120mm ARGB FANLI SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ sorun nedir anlamıyorum arkadaşlar bu ekran kartı ile bunu almamın nedeni ne olabilir işlemcide kötü değil iyi bir işlemci ve öncesinde işlemciye overclock yaptığımda Asus Rog RX 570 4 GB ile Pubg Ranked maçlarında yakın bakış açısında ki figtlarda 100-110 arası fps alıyordum yardımcı olabilir misiniz sorun nedir anlamıyorum bir akıcılık oyun başında hissediyorum sonradan oyun içinde yakınlaşmalarda hissetmiyorum sizce sorun nedir fikirlerinizi ve düşüncelerinizi merak ediyorum ve pubgyi arayüzde açık bıraktığımda ara sıra resetliyor bilgisayar kendini sorun nedir?​

Ekler

• 2.png
    2.png
    1 MB · Hit: 72
  • 3.png
    3.png
    17.5 KB · Hit: 71
  • 4.png
    4.png
    2.4 MB · Hit: 77

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,267
İsim
Berk Atmaca
Ayarları yükseltip ekran kartına yük bindirin. Çozünürlük 1080p mi?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
%100' de turbo ciddi şekilde arttığı için işlemci 100 dereceleri görmüş olabilir. Güç seçeneklerinden %100 yapıp 5 dakika sonra sıcaklıklara bakın paylaşın.

Clydee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yusuf Özsipahi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pubgyi 1728-1080 çözünürlükte oynuyorum hocam monitörüm 240 hz
Mesaj otomatik birleştirildi:

%100' de turbo ciddi şekilde arttığı için işlemci 100 dereceleri görmüş olabilir. Güç seçeneklerinden %100 yapıp 5 dakika sonra sıcaklıklara bakın paylaşın.
Hocam 100 e çektiğim zaman bilgisayar kendini resetliyor

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Pubgyi 1728-1080 çözünürlükte oynuyorum hocam monitörüm 240 hz

Hocam 100 e çektiğim zaman bilgisayar kendini resetliyor
Hemen resetlemiyor olması lazım oyuna girin sıcaklıkları takip edin sürekli resetlediğinde kaç olduğuna bakın

Clydee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yusuf Özsipahi
Hemen resetlemiyor olması lazım oyuna girin sıcaklıkları takip edin sürekli resetlediğinde kaç olduğuna bakın
Hocam bu kadar oyunun akıcı olmamasının fpsin ani düşüşünü oyuna mı bağlamam gerek pubg optimizasyon sorunu olan bir oyun ancak bu kadar düşük fpsde yakın bakış fpp kamerasında oynuyorum akıcılık sıfır ve 80-90 olması normal mi dediğinizi yapacağım normal mi bu durum şuan overclock zaten yok sıvı soğutucu da yok ekran kartı gpusu kaç kullanıyor ben anlamam pek söylerseniz sevinirim

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Hocam bu kadar oyunun akıcı olmamasının fpsin ani düşüşünü oyuna mı bağlamam gerek PUBG optimizasyon sorunu olan bir oyun ancak bu kadar düşük fpsde yakın bakış fpp kamerasında oynuyorum akıcılık sıfır ve 80-90 olması normal mi dediğinizi yapacağım normal mi bu durum şuan overclock zaten yok sıvı soğutucu da yok ekran kartı gpusu kaç kullanıyor ben anlamam pek söylerseniz sevinirim
Şuan net darboğaz var zaten. Siz bi dediğimi yapın. Muhtemelen sıvı soğutucu gelince sorun çözülecek gibi ama yine de garantileyelim

Clydee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yusuf Özsipahi
Şuan net darboğaz var zaten. Siz bi dediğimi yapın. Muhtemelen sıvı soğutucu gelince sorun çözülecek gibi ama yine de garantileyelim
Oyuna girip mi yapayım bu işlemi hocam ve 5 dakka bekleyip mi yapayım 100 yaptıktan sonra mı screenshoot alayım işlemci herhangi bir zarar görmez değil mi?

Clydee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yusuf Özsipahi
Şuan durum böyle henüz kapamadı kendini bilgisayar

Oyunu açıp görev yöneticisinden oyuna sağ tık yapıp hizmetler kısmında öncelik kısmında yüksek olarak ayarlamayı deneyebilirsin.
Ne gibi faydası vardır?

Ekler

• 6.png
    6.png
    2.1 MB · Hit: 47

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
834
İsim
Adem
Şuan durum böyle henüz kapamadı kendini bilgisayar

Ne gibi faydası vardır?
Hocam işlemciniz yüksek yükte aşırı ısındığı için reset atıyor sistem. Sıvı soğutma gelene kadar ayarları yükseltip yükü işlemciden ekran kartına çekebilirsiniz. Bu sayede işlemcinin ısınmasını ve sistemin reset atmasının önüne geçilir. Ayrıca akıcı hissetmenizin sebebi de darboğaz olması. Darboğaz yaşandığında FPS 240 olsa bile ani takılmalar olur ve bu akıcılığı önüne geçer.
Kısacası çözünürlüğü ve görüntü kalitesini arttırarak 144hz'e sabitleme ye çalışın. Bu sorununuzu sıvı soğutmanız servisten gelene kadar çözecektir.
Ek: Lütfen Türkçe kullanımı konusunda biraz daha özen gösterin. Gerçekten sorunuzu anlamam sorununuzu anlamdan çok daha fazla emek ve zamanımı aldı. Ufak yazım yanlışları olabilir ama en azından nokta virgül kullansanız her şey çok daha kolay olurdu.

Clydee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yusuf Özsipahi
Hocam işlemciniz yüksek yükte aşırı ısındığı için reset atıyor sistem. Sıvı soğutma gelene kadar ayarları yükseltip yükü işlemciden ekran kartına çekebilirsiniz. Bu sayede işlemcinin ısınmasını ve sistemin reset atmasının önüne geçilir. Ayrıca akıcı hissetmenizin sebebi de darboğaz olması. Darboğaz yaşandığında FPS 240 olsa bile ani takılmalar olur ve bu akıcılığı önüne geçer.
Kısacası çözünürlüğü ve görüntü kalitesini arttırarak 144hz'e sabitleme ye çalışın. Bu sorununuzu sıvı soğutmanız servisten gelene kadar çözecektir.
Ek: Lütfen Türkçe kullanımı konusunda biraz daha özen gösterin. Gerçekten sorunuzu anlamam sorununuzu anlamdan çok daha fazla emek ve zamanımı aldı. Ufak yazım yanlışları olabilir ama en azından nokta virgül kullansanız her şey çok daha kolay olurdu.
Kusura bakmayın daha dikkatli olurum benim için önemli olan nokta fps düşüşü yaşamam ve akıcılık hissetmemem akıcı bir oyun oynamak istiyorum ekran kartı kullanımı şuan kaç acaba ısıdan bahsetmiyorum

Kusura bakmayın daha dikkatli olurum benim için önemli olan nokta fps düşüşü yaşamam ve akıcılık hissetmemem akıcı bir oyun oynamak istiyorum ekran kartı kullanımı şuan kaç acaba ısıdan bahsetmiyorum
2060 ekran kartıyla 160-170 fps alıyorlar ben neden alamıyorum bunu anlamıyorum

Top Bottom