Neler Yeni

Yardım İ7 9700k yaşadığım sorun

Clydee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Yusuf Özsipahi
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar sizlere sistemimi açıklamak istiyorum öncelikle

Intel Core i7 9700K 1151P İşlemci​

MSI GEFORCE RTX 3060 GAMING X 12GB GDDR6 192bit NVIDIA Ekran Kartı​

MSI MAG B365M MORTAR Soket 1151 DDR4 2666 HDMI M.2 USB3.1 COM+LPT mATX WIN7 WIN10 Anakart​

Kingston HyperX Fury 16 GB 3200 MHz DDR4 CL16 HX432C16FB3/16 Ram hariçi stok fan kullanıyorum ve pubgyi bu ayarlarda oynamam rağmen fight sırasında 80-90 a düşüyor ve akıcılık hissetmiyorum sizce sorun ne olabilir yüksek performansı %100 kullandığım da bilgisayar kendini 10 dakka sonra resetliyor ve görev yöneticisinde gpu kullanımı %10 gösteriyor ve ekran olarak bilgisayarımda hyper x 2400 mhz 8 gb ram daha var overlock şuan kapalı zaten stok fan kullanıyorum idarelikten önceden kullandığım sıvı soğutma sistemi buydu ancak bozulduğu için şuan servise gidecek MSI MAG CORELIQUID 360R 3x120mm ARGB FANLI SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ sorun nedir anlamıyorum arkadaşlar bu ekran kartı ile bunu almamın nedeni ne olabilir işlemcide kötü değil iyi bir işlemci ve öncesinde işlemciye overclock yaptığımda Asus Rog RX 570 4 GB ile Pubg Ranked maçlarında yakın bakış açısında ki figtlarda 100-110 arası fps alıyordum yardımcı olabilir misiniz sorun nedir anlamıyorum bir akıcılık oyun başında hissediyorum sonradan oyun içinde yakınlaşmalarda hissetmiyorum sizce sorun nedir fikirlerinizi ve düşüncelerinizi merak ediyorum ve pubgyi arayüzde açık bıraktığımda ara sıra resetliyor bilgisayar kendini sorun nedir?​

Ekler

• 2.png
    2.png
    1 MB · Hit: 79
  • 3.png
    3.png
    17.5 KB · Hit: 77
  • 4.png
    4.png
    2.4 MB · Hit: 83

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Adem
Fps düşüşünde ki sorun nedir peki sıcaklığın yüksek olması mı performansı düşürüyor?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkürler yorum için
Sorun zincirleme bir reaksiyon. Hem sıçaklık hem de ku
Sıcaklığın yüksek olması.
İşlemcinin turbo boosta çıkarmaması.
İşlemci yeterince güç üretemediği için ekr
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam dediğinizi uyguladım 2-3 ayarı ultraya çektim ve akıcılık hissettim
En azından işlemci soğutucun gelene kadar gpu kullanımı %95in üstüne çıkana kadar bir kaç ayarı daha yükseltmeyi deneyebilirsin. Biraz takip et GPU kullanımını, %95in altına inmeyecek şekilde olsun. Yoksa darboğaz sebebiyle anlık takılmalar olur ve akıcı hissedemezsin oyunu.

Top Bottom