i710750H - RTX2060 oyunda işlemci ve ekran kartı kullanımları stabil değil

Reaksiyon skoru
15
Merhaba, uzatmadan direkt konuya giriyorum. Kullandığım cihaz Gaming bir laptop, herhangi bir oyun oynarken bir anda işlemci kullanımı düşüp ekran kartı kullanımı %100 oluyor. Bu olurken FPS 10-15 civarlarında dolanıyor. 6-7 dk geçtikten eski haline geri dönüyor ve 45-60dk sonra yine aynısı oluyor, bu sürekli döngü halinde devam ediyor. İslemci sıcaklığı ortalama 70-75 arası ekran kartı sıcaklığı ise 70-80 arasında dolaşıyor. Laptop ve termal macunu daha yeni temizledim. Ekran kartım RTX 2060, islemcim i7 10750H. Oyunlar ve isletim sistemi SSD'e kurulu.
Bu olayın sebebi ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba. Bu soruna çözüm bulabildiniz mi acaba? Laptop da benzer bir sorun yaşıyorum 2 haftadır.
Nereden kaynaklandığını çözemedim ama şuanda laptop'un yanına ekstra soğutucu koydum sıcaklıklar düşünce düzelmeye başladı aslında termal macun yenileme ve temizlik yapmıştım ve sıcaklıklar hayli düşmüştü demek ki daha fazla soğuması lazımmış.

Nereden kaynaklandığını çözemedim ama şuanda laptop'un yanına ekstra soğutucu koydum sıcaklıklar düşünce düzelmeye başladı aslında termal macun yenileme ve temizlik yapmıştım ve sıcaklıklar hayli düşmüştü demek ki daha fazla soğuması lazımmış.
Cevabın için teşekkürler. Ben hepsini denedim ama sonuç alamadım belki de donanımsaldır. :)

Geri