Neler Yeni

i9 12900KS anakart önerisi

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Selim
Bütçe
6000
Yakında toplayacağım i9 12900KS sunucu için anakart önerilerinizi istiyorum arkadaşlar.
OC yapılacak, Z690 serisinden MSI Z690-A Pro modelini almayı düşünüyordum sizce nasıl iş görür mü? 7/24 çalışan bir sistemde ısınma veya benzeri bir sorun ortaya çıkartır mı? Aynı zamanda kaç mb/s M.2 desteği vardı bu anakartta 6-7k okuma/yazma hızlarında bir M.2 alacağım sistem için.
Yapabilirseniz güzel bir tane sıvı soğutma ya da hava soğutucu önerisi de iyi olur.

KomtanKrang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Yücel
Discord
KomtanKrang#1018
bu üçünden birini fakat senin araştırman lazım hangisinin daha serin stabil çalıştığını ve ssd gibi usb port ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığını
hava soğutucu olarak https://www.amazon.com.tr/Thermalri...Ñ&keywords=frost+spirit+v3&s=computers&sr=1-1
sıvı soğutucu olarak

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Selim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu üçünden birini fakat senin araştırman lazım hangisinin daha serin stabil çalıştığını ve ssd gibi usb port ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığını
hava soğutucu olarak https://www.amazon.com.tr/Thermalright-V3-Soğutucu-Alüminyum-Teknolojisi/dp/B0C6CSVFCM/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&keywords=frost+spirit+v3&s=computers&sr=1-1
sıvı soğutucu olarak
Sıvı soğutucunun çok uzun süre içindeki sıvı yapılmadan kullanılırsa falan artık performans düşmesi vs. gibi bir durum var mı?
Bu attığın Asus Tuf Z690-Plus aralarında en iyisi sanırım değil mi? Attığın testlerde benim seçtiğim MSI Z690-A Pro'dan daha iyi ısı derecesi olarak

KomtanKrang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Yücel
Discord
KomtanKrang#1018
Sıvı soğutucunun çok uzun süre içindeki sıvı yapılmadan kullanılırsa falan artık performans düşmesi vs. gibi bir durum var mı?
Bu attığın Asus Tuf Z690-Plus aralarında en iyisi sanırım değil mi? Attığın testlerde benim seçtiğim MSI Z690-A Pro'dan daha iyi ısı derecesi olarak
sıvı yapılmadan kastın sıvı değiştirilmesinden bahsediyorsun bunlar kapalı sıvı soğutma olduğu için değiştirme gibi bir şansın olmuyor ve evet 2 sene sonrasında falan performans düşüşleri bekleyebilirsin sıvı soğutmada sıvı soğutmayı custom sıvı soğutmada bu sorunlar olmuyor bi tek onda sürekli sıvı ve termal macun değişimi yaptığın için incelemeleri izlemedim sen izleyip karar vermen lazım attığım video yu izlersen hava soğutmaların genel performansını görürsün
saniyesiyle attığım yerde büyük ihtimalle 250 w üstüne çıkmazsın deepcool assasin 3 de alabilirsin fakat tr de yok baktığım kadarıyla frost spirit v3 de çok manyak ocler düşünmüyorsan gayet işini görecektir eğer çok üst ocler düşünüyorsan sıvı soğutma alıp 2 3 sene sonrasını düşünmemen lazım ve kesinlikle https://www.amazon.com.tr/Thermalri...9/ref=sr_1_2?keywords=1700+braket&sr=8-2&th=1 bu tarz bir şey alman lazım kendiliğinden 4-5 etki ediyor

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Selim
sıvı yapılmadan kastın sıvı değiştirilmesinden bahsediyorsun bunlar kapalı sıvı soğutma olduğu için değiştirme gibi bir şansın olmuyor ve evet 2 sene sonrasında falan performans düşüşleri bekleyebilirsin sıvı soğutmada sıvı soğutmayı custom sıvı soğutmada bu sorunlar olmuyor bi tek onda sürekli sıvı ve termal macun değişimi yaptığın için incelemeleri izlemedim sen izleyip karar vermen lazım attığım video yu izlersen hava soğutmaların genel performansını görürsün
saniyesiyle attığım yerde büyük ihtimalle 250 w üstüne çıkmazsın deepcool assasin 3 de alabilirsin fakat tr de yok baktığım kadarıyla frost spirit v3 de çok manyak ocler düşünmüyorsan gayet işini görecektir eğer çok üst ocler düşünüyorsan sıvı soğutma alıp 2 3 sene sonrasını düşünmemen lazım ve kesinlikle https://www.amazon.com.tr/Thermalright-Güçlendirme-İletişim-Çerçevesi-Anti-Bükme/dp/B0B811J7D9/ref=sr_1_2?keywords=1700+braket&sr=8-2&th=1 bu tarz bir şey alman lazım kendiliğinden 4-5 etki ediyor
Bu attığın hava tipi soğutucular mı daha iyidir yoksa Deep Cool LS720 mi?

KomtanKrang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Yücel
Discord
KomtanKrang#1018

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Selim

KomtanKrang

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
498
İsim
Yücel
Discord
KomtanKrang#1018
Bir iki gün önce 0 TL kargo parası kampanyası vardı o zaman alabilseymişim keşke :D
Her türlü LS720 gibi sıvı soğutucular bu hava soğutuculardan daha iyi performans veriyor değil mi
yani evet ama uzun kullanımda hava soğutucu

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Selim
Bende onu düşünüyordum ama üstteki atılan videolarda Asus Tuf Z690-Plus derece olarak daha iyi gözüküyor ve fiyat farkı çok değil.
Taksitli alacağım ondan dolayı vade farkı olmayan N11 veya Amazon'a bakıyorum ya vade farkı ile indirimsiz gibi oluyor.

Top Bottom