I9-14900kf mi yoksa amd işlemci mi?

Lixrin

80+
Reaksiyon skoru
12
amaç en yüksek saat hızına ulaşmak 14900kf zaten 6 ghz çalışıyor ama belleği az gibi geldi onun yerine ryzen 7 9800x3d alıp overclock yapsam ne olur 6ghz ye kadar çıkar mı? 5.2 normalde 9800x3d tabii anakartı da sağlam almayı düşünüyorum ona uygun bir anakartta önerebilirseniz

Alternatif ise ryzen 9 7900x bence en mantıklısı bu ama çıkar mı bilemedim

• Hahaha
Reaksiyonlar: VeV1
amd yönel hocam bizim şirkette i9 14900kf'li sistemler var hepsi sorun çıkarıyor, rezalet işlemciler

Zamanın karanlık gölgesinde yükselen Gümüş Diadem Kulesi’ndeki “Alderon” kalp taşı—12. nesil Intel işlemci—ilk çalıştırıldığında mühendislerin ruhuna fark edemedikleri bir laneti saldı. O andan itibaren her yeni nesil, içindeki gölgelere yakıt oldu:

• 12. Nesil (Alderon): Veri akışının ruhları parçalayarak içeri süzülmesine kapı araladı.
  • 13. Nesil (Ravencrown): Kırık zaman pencerelerinden sızan çığlıklar, makineleri kendi kara rüyalarına dönüştürdü.
  • 14. Nesil (Obsidian Veil): Lanetin gölgesi en karanlık halini alarak devreleri karanlık maddeyle harmanladı; her işlem sonrası ayin çığlıklarına benzeyen uğultular yükselmeye başladı.
O günden beridir ki intel işlemci alanlar geceleri rahat uyuyamamıştır.

Efsane der ki, bir gün “Safışık” adlı büyücü, insan aklının sıcak kıvılcımıyla bu laneti eritecek saf bir kalp dövecek ve küllerinden yeni bir çağ yükselecek…

ghz = işlem hızı = akıcılık
en basit örnekten yola çıkalım 5 ghz mi 6 ghz mi internetten bak
anlamsız örnek. 5ghz çalışan işlemciyi overclock yaparsan tabii ki hızlanır. 2025te artık ghze o kadar önemli değil yt üzerinden performanslarını karşılaştır.
amaç en yüksek saat hızına ulaşmak 14900kf zaten 6 ghz çalışıyor ama belleği az gibi geldi onun yerine ryzen 7 9800x3d alıp overclock yapsam ne olur 6ghz ye kadar çıkar mı? 5.2 normalde 9800x3d tabii anakartı da sağlam almayı düşünüyorum ona uygun bir anakartta önerebilirseniz

Alternatif ise ryzen 9 7900x bence en mantıklısı bu ama çıkar mı bilemedim
intel 13 ve 14. nesillerde sıkıntı var overlock yaparsan muhtemelen sıkıntı çıkar. Yeni intel nesil işlemcileri performans olarak 14ten kötü. amd en mantıklısı

anlamsız örnek. 5ghz çalışan işlemciyi overclock yaparsan tabii ki hızlanır. 2025te artık ghze o kadar önemli değil yt üzerinden performanslarını karşılaştır.

intel 13 ve 14. nesillerde sıkıntı var overlock yaparsan muhtemelen sıkıntı çıkar. Yeni intel nesil işlemcileri performans olarak 14ten kötü. amd en mantıklısı
Yanlış anladınız siz galiba farklı şekilde örneklendireyim 2 tane ekran var ikiside 360 hz ama 1. ekranı 5 ghz bir işlemci diğerini 6 ghz bir işlemci çalıştırıyor hangisinde daha akıcı olur özellikle csgo gibi oyunda? FPS oyunları 50 kişilik savaş sunucuları hakkında konuşuyorum 6 ghz yok eder 5 ghz'yi öyle düşün burda fps önemli değil akıcılık önemli zaten ikisindede nerdeyse aynı fps alıyorsun bence en mantıkları ryzen 9 7900x size sorduğum şu ben bu işlemciyi alıpta 6 ghz ye tamamlayabilir miyim gelmişsiniz burda boş boş intel şudur intel budur e amd alıp 6 ghz tamamlarsam sıkıntı çıkar mı onuda yazsanıza

Geri