Neler Yeni

İdeal Eğitim Sistemi Nasıl Olmalı?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Hangi konuda yenilik istiyorsunuz? Eğer istediğiniz yenilik müfredat açısındaysa bu zor bir şey. Sürekli işleyen bir müfredat var. Bunu yıkıp yeniden düzenlemek biraz zaman alacaktır ancak doğru adımlar atılırsa öğrencilerin yararına olacaktır.

Aslında konuşulucak gerçekten çok detay var AMA... Biliyorsunuz durumları :)

Yani benim isteğim yurt dışına gidip ordaki sistemleri gezip öğrendikten sonra o sistemdeki detaylardan yeni sistem oluşturmak yani direk her şeyi kökten halletmek AMA, japonya eğitim sistemini inceleyip sadece kız erkek ayrı olmasına dikkat edip onu uygulamayı mantıklı bulmuşlar, belediyeye bağlı dershanelerde de şuan uygulanmakta.

İstek olunca çok rahst her şey, sadece istek ama işte burnumuzdan getirilmesi daha hoş onlar için :).

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Ted Mosby

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,757
İsim
Ahmet Baran
Herkes kendi ilgi alanına göre derslere girmeleri zorla matematik görüyoruz ve çözmek zorundayız saçma

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Cevabım konuya değil, konu sahibinin düşüncesineydi.
Konu sahibinin düşüncesinde ne var anlamadım. Gayet iyi bir sistem bahsettiği şey. 100-150 kadar seçmeli ders veriliyor ve sen aralarından 20 tane falan kendi isteğine göre seçiyorsun. Böylece ne okumak istediğine sen karar veriyorsun. Bunun sınavları da ona uygun şekilde oluyordur zaten.

Lergoooon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,872
İsim
Hüseyin Akbal
adamlar testlere 16 yaşında başlıyormuş. düşün.
Mantıklı düşününce 16 yaşı geç değil mi arkadaşlar? Tabii ki 1. sınıftan başlamasın ancak 16 yaşında biri okulda ilk sınavını yeni oluyorsa bu biraz saçma geliyor bana. 4. sınıf veya 5. sınıf olabilir bizde. 16 yaşında ilk sınav çok geç açıkçası.

Crossita

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Okay
Mantıklı düşününce 16 yaşı geç değil mi arkadaşlar? Tabii ki 1. sınıftan başlamasın ancak 16 yaşında biri okulda ilk sınavını yeni oluyorsa bu biraz saçma geliyor bana. 4. sınıf veya 5. sınıf olabilir bizde. 16 yaşında ilk sınav çok geç açıkçası.
ben sınavlar 16 yaşında başlıyor demedim. teste 16 yaşında başlıyorlar

Lergoooon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,872
İsim
Hüseyin Akbal
Konu sahibinin düşüncesinde ne var anlamadım. Gayet iyi bir sistem bahsettiği şey. 100-150 kadar seçmeli ders veriliyor ve sen aralarından 20 tane falan kendi isteğine göre seçiyorsun. Böylece ne okumak istediğine sen karar veriyorsun. Bunun sınavları da ona uygun şekilde oluyordur zaten.
Sınavların nasıl olduğu hakkında fikir beyan etmedim. Konu sahibinin düşüncesine karşı çıkmadım zaten. Ancak örneğin üniversiteye girecek olan 2 kişi var. Biri matematik, edebiyat ve biyoloji görüyor, diğeri felsefe, resim ve müzik dersini görüyor. Bu öğrenciler aynı sınava girerlerse burada ki mantıklı kısım neresi? Bunu dile getirdim.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
1 - Çocuğunu okula göndermek için gönderen aileler çocuklarını almalı çünkü o çocuklar tüm gün okulda boş boş duruyorlar dersi dinlemeyen çocukların dikkatini dağıtıyorlar sonra çocuklar orada ziyan oluyor.
2 - Sınavlar olmamalı belki bana ne diyosun lan diye çıkışabilirsiniz ama çoğu tarihçi ve profesör böyle birşeye gerek olmadığını anlatıyor hatta Müfit Can Saçıntının videosunuda izleyebilirsiniz
3 - Çocuklar ilgi alanlarına göre derslere girmeli sözel derse ilgi duyan matematik çözmemeli yada sayısala ilgi duyan Türkçe çözmemeli
4 - Eğitime ayrılan ülke bütçesi arttırılmalı daha çok lise üniversite yapılmalı ve üniversitelerdede daha teknik konular anlatılmalı okullar için yol yapılmalı doğuda zor ekonomik ve iklim şartlarında yaşayan çocuklara destek olunmalı çünkü biliyorsunuz orda lojistikte yok.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Mesaj otomatik birleştirildi:

Beyler bu arada boş konuşmanın alemi yok biz ne dersek diyelim sistem düzelmeyecek böyle geldi böyle geçecek bu ülke eğer ilerde durumum olursa ben çocuğumu bu ülkede okutmayacağım elimden geleni yapacağım en iyi eğitim sisteminde,en iyi okullarda okusun diye.

Lergoooon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,872
İsim
Hüseyin Akbal
Top Bottom