Neler Yeni

İdeal Eğitim Sistemi Nasıl Olmalı?

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Farkediyorsan öğrenci kötü olmayı kendi tercih ediyor sınavda kötü yaparak.
Hayır yanlış düşünüyorsun ben geçen sene lgs sınavına girdim Türkçem ve Fen dersim çok iyi geldi diğer 10 soruluk derslerde iyiydi ama matematiğim kötü olduğu için düz bir Anadolu lisesine yerleştim

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Türkiye'de eğitim sistemi ezber üzerine kurulu. Sadece sınavda hatırlamamız gereken, sınavdan çıktıktan sonra hayatta 1 kere bile karşımaza çıkmayacak bilgileri ezberletiyorlar. Eğitim sisteminin en büyük sorunu ezbercilik.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Hayır yanlış düşünüyorsun ben geçen sene lgs sınavına girdim Türkçem ve Fen dersim çok iyi geldi diğer 10 soruluk derslerde iyiydi ama matematiğim kötü olduğu için düz bir Anadolu lisesine yerleştim
Sınıfımda en çok ortalamaya sahip insanlardan biriydim bu sene takdir alarak geçtim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sınıfımda en çok ortalamaya sahip insanlardan biriydim bu sene takdir alarak geçtim
Şimdi matematiğim kötü diye ben kötü öğrenci miyim ?

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Farkediyorsan öğrenci kötü olmayı kendi tercih ediyor sınavda kötü yaparak.
Sınavlar ezbere göre yapıldığı için başarısızlık oranı yüksek. Öğrencilerin suçu yok. En iyi ezberi yapan, en başarılı oluyor bu ülkede.

robin

80+ Silver
Öğretmenlik mesleğine değer verilmeli. Öğretmen olmak daha zor olmalı ama iyi bir maaşıda olmalı. Cumhuriyet ilk kurulduğunda öğretmen ve milletvekili maaşı aynıydı... Öğretmenler şuan 5000TL alırken milletvekilleri 22000TL alıyor.

robin

80+ Silver
Benim bir diğer düşüncem din dersinin seçmeli olması. Ben din dersi görmek istemiyorum. Çünkü tek bir bakış açısı tarafından görmemiz zorlanıyor. İsteyen okulda din dersini seçebilmeli ama isteyende din dersi yerine başka bir şey seçebilmeli. Sizce?

Batuhan Akbaş

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,671
İsim
Scarlotte
Benim bir diğer düşüncem din dersinin seçmeli olması. Ben din dersi görmek istemiyorum. Çünkü tek bir bakış açısı tarafından görmemiz zorlanıyor. İsteyen okulda din dersini seçebilmeli ama isteyende din dersi yerine başka bir şey seçebilmeli. Sizce?
Benim bildiğim ailen okula dilekçe verip din dersini almamanı sağlayabiliyor. Benim bir arkadaşım yapmıştı. Çocuğun ailesi din dersi görmesini istememişti.

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Türkiye de eğitim ?
Eğitim=Ezberle,karşına çıkınca yap hayatının geri kalanında hatırlamasan da olur.
-
Sistem=Matematiği yapabiliyorsan tamamdır diğerleri önemli değil.
-

En iyi problem çözeni doktor yaptık
İçinde insan sevgisi var mı diye bakmadık,
En iyi ezber yapanı hukukçu yaptık
Kalbinde adalet duygusu var mı diye sormadık,
En iyi matematik bileni mühendis yaptık
Kul hakkından korkanı bulmadık,

İşte bu yüzden;
Merhametli pek çok çocuk problem çözemediği için;
Adil pek çok çocuk ezber yapamadığı için;
Namuslu pek çok çocuk sınavda hata yaptığı için;
Doktor,hukukçu,mühendis olamadı

Paran kadar sağlık varsa,
Adamına göre hukuk varsa,
Çöküyorsa en yeni binalar...
İşte bu yüzden !

Batuhan Akbaş

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,671
İsim
Scarlotte
.
[/QUOTE
Dostum demişsinizki sırf matematiğimiz kötü diye şu bu. Peki matematiğinin kötü olduğunun farkındaysan ilerleme kaydetmek için bir şey yaptın mı. Kimse anne karnında öğrenmiyor bunları. Senden iyi yapanların daha iyi okullarda okumasının sebebi gayret etmeleridir bence.

robin

80+ Silver
Benim bildiğim ailen okula dilekçe verip din dersini almamanı sağlayabiliyor. Benim bir arkadaşım yapmıştı. Çocuğun ailesi din dersi görmesini istememişti.
Toplum olarak malasef hazır değiliz, o öğrencinin linç yiyeceği kesin. Öğretmen bile soğuk davranabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar peki sizce bu nasıl? Hayatımızı (?) 1 sınav ile değilde birçok sınav ile yön versek. Mesela teog gibi veya sbs gibi. Bir sınav değil birçok sınavın toplamı etki etmeli.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
O konuda haklısın bunu aslında benim azmimle alakası var istesem yapabilirim ama ben o dalda ilerlemek istemiyorsam neden kendimi geliştireyim ben fen derslerini seviyorum (biyoloji,kimya,fizik) ama matematik hiç ilgimi çekmiyor ben neden biyolojiden 4 saat,fizikten 4 saat,kimyadan 4 saat,Matematikten 2 saat almayı seçemiyorum lisede böyle bir sistem güzel olmazmıydı mesela istediğimiz dersleri istediğimiz saat kadar alsak Amerika’da böyle işliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,718
Üyeler
161,120
Son üye
m1e24
Top Bottom