O da doğruGitseler ne olacak ki sen mantıklı birini görebiliyor musun? Hepsi birbirine çok benziyor.
O da doğruGitseler ne olacak ki sen mantıklı birini görebiliyor musun? Hepsi birbirine çok benziyor.
Yok kral biliyorum. Vallaha 8. sınıf ortalamam 99 du ama hadi hayırlısıHarcanmadın asla öyle düşünme bu boktan sistemde umudunu yitirirsen hiçbir şey yapamazsın ben fenden 16 net yapıpta Anadolu lisesine gitmem bana çok koymuştu ama gaza gelip dönemi takdirle bitirdim (lisede takdir almak zor bir şey ortaokula göre düşünme :d)
Dostum Mansur Yavaş’ı bende seviyorum ama hiçbir siyasetçiden fayda gelebileceğini düşünmüyorum artık önce balla besleyip sonra iğnesini çıkarıyor hepsiGörebiliyorum. MANSUR YAVAŞ! Bir tane kötülüğünü görmedim daha niceleri vardır ama rakip olma potansiyeli gördüklerinin çoğu fetöcü oluyor ?
Haklısın o adam çok iyi biri. Peki o mu aday gösterilecek. Maalesef hayır.Görebiliyorum. MANSUR YAVAŞ! Bir tane kötülüğünü görmedim daha niceleri vardır ama rakip olma potansiyeli gördüklerinin çoğu fetöcü oluyor ?
Vallaha aklı olan para bulur gider arkadaşlar benim verebileceğim öneri maks budur.Haklısın o adam çok iyi biri. Peki o mu aday gösterilecek. Maalesef hayır.
Öncelikle ne kadar çok soru çözersen o kadar yüksek puan alırsın mantığından vazgeçilmeli.Sizce nasıl olmalı? Bence herkes istediği dersleri almalı. Sayısalcı biri niye 9 ve 10'da felsefe, edebiyat vs. alıyor? Amerika'da bu sistem uzun süredir kullanılıyor ve çok başarılılar.
O zaman bu tartıştıklarımız maalesef kağıtta kalacak. Çocukların, torunların hala bunları tartışıyor olacak,Vallaha aklı olan para bulur gider arkadaşlar benim verebileceğim öneri maks budur.
Bakalım nasıl olacak. İntihar edersem benim soyum burada bitiyor :dO zaman bu tartıştıklarımız maalesef kağıtta kalacak. Çocukların, torunların hala bunları tartışıyor olacak,
Eğitim sisteminin değişeceğini sanmıyorum. Yapman gereken tek şey iyi bir okula ,öğretmenlere denk gelmek. Sistem değişse zaten hayatımda başka bir şey istemem.Ya bu dediğin için baştan aşağı yenilik gerek. Ve onu da hadi yapalım deyip yapamazlar. Keşke o kadar kolay olsa.
Hepsi doğru.Öncelikle ne kadar çok soru çözersen o kadar yüksek puan alırsın mantığından vazgeçilmeli.
İnsanlar eğilimlerine göre yetişmeli.
Yazılıma ilgisi olan biri lise hayatında yazılımdan başka herşeyi öğrenmek zorunda bırakılıyor.
İnsanlar hoşuna giden meslek yerine nasıl para kazanırım anlayışına düşüyor.
Ki haklılar eğitimimiz insanların tek amacının bu olduğuna zorluyor.
Evvela ilk okuldan sonra okumak zorunlu olmamalı bir sonraki önemli husus bölüm kontejyanları düzenli hesapli şekilde açılmalı. Liseye giden adam olmak istediği meslek ile ilgili alttan dersler verilmeli müzik resim beden türk dili edebiyati felsefe vs vs zorunlu olmamalı. Ders saatleri 8 saatten 6 saate düsürülmeli uzun süreli değil kaliteli zaman geçirilmeli. Öğretmenlerin 2 yılda 1 kez araba muayeneleri gibi testleri yapılmalı. Öğretmenlerin modu ben anlatir giderim olmamalı.Sizce nasıl olmalı? Bence herkes istediği dersleri almalı. Sayısalcı biri niye 9 ve 10'da felsefe, edebiyat vs. alıyor? Amerika'da bu sistem uzun süredir kullanılıyor ve çok başarılılar.
O zaman fen liselerinin de seçiciliği gitmiş olurÖrneğin yanlış anlamayın ama çok fazla imam hatip lisesi var o imam hatip liseleri yerine fen liseleri neden olmasın? lütfen yanlış anlamayın arkadaşlar.
Hocam hep fen lisesi açılsın demiyorum ancak biraz daha fazla fen lisesi açılabilir.O zaman fen liselerinin de seçiciliği gitmiş olur