Neler Yeni

İdeal Eğitim Sistemi Nasıl Olmalı?

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,413
İsim
napcan
İlgilendiği Kategoriler
Hım...her şey
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Anneme göre;
Lise,ortaokul puanıyla alınmalı.Bah nasıl çalışırlar o zaman...

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
ben eğitim sisteminin baştan sona tekrar ele alınmasını savunanlardanım ve kesinlikle günümüzdeki meslek popilasyonunun ta ilk okul 4. sınıftan sonra planlanması amaçlı çocukların alanında uzman olarak yetiştirilmiş kişiler tarafından pedagoglar veya meslek erbabları tarafından yatkınlıkları göz önünde tutularak sonraki eğitiminin de tamamen bunun üzerine planlanarak ilerlemesini istiyorum sorsan herkes doktor olcam avukat olcam arkadaş tamam ol sende ol ama kim marangoz olacak kim hemşire olacak kim kim elektrik teknisyeni olucak kim mekanik işlerle uğrasıcak çocuklar yatkınlıklarına göre okullara yönlendirilip eğitimi ona göre planlanmalı ben şahsen ülkemizde eğitim adına atılmış en büyük adımı meslek liseleri olarak görüyorum amacını yitirmeden önce çok büyük hizmetler verdi bu okullar ülkeye bence hala da verebilir bi kac kücük revizyon ile ama öncelik kraldan cok kralcı ailelerin önyargısını kırmak tamam annesin babasın gözünde oğlun prens kızın prenses zeka küpü(telefonun kilit ekranını acınca cocugunu dahi sananlar var gercekten bak) ama belki dışarda odun yada tam tersi zeka gerisi bu cocuk dediğin cocuk bi deha bu tür cocukların cok kücük yaştan ayırt edilip özel eğitimlerle desteklenmesi ülkenin geleceği acısından cok önemli üstün zekalı cocoukların eğitimi için olan sınava cocgunu hazırlayıp sorulara bu eğitim programına cocugunu sokmaya calısan ebeveynler var ulan cocuk o kadar yetenekli olsa zaten kazanır o sınavı kerkenez ne kafa karıstırıyorsun ülkenin alanında yetkin ama her alanda dengeli meslek planlamaları olan insanların yatkınlıklarına uygun ilerde mesleklerinden memnuniyet ve mutluluk duyacakları ülkelerine maksimum fayda sağlayacakları bi eğitim sisteminin temelini ben böyle görüyorm

naçizane fikirlerim bu kadar okuduysanız buraya kadar düşüncelerimle ilgili feedback bekliyorm

Son düzenleme:

Toukhan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,470
İsim
Batuhan
Steam
TouKhan
Discord
TouKhan#0471
Reddit
u/akszforreal
Ezber yapmak değil zeka ön planda olmalı. Zeki insanları ayırıp onlara istediği alanlarda destek verilmeli.

Xeraton

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
893
İsim
Halil İbrahim Memiş
Sizce nasıl olmalı? Bence herkes istediği dersleri almalı. Sayısalcı biri niye 9 ve 10'da felsefe, edebiyat vs. alıyor? Amerika'da bu sistem uzun süredir kullanılıyor ve çok başarılılar.
bence herkes istediği mesleği yapmalı yani ona özel beceri eğitimi ve bilgiyi almalı mesela adam bilgisayar muhendısı olacak bu adama felseefe neden ogretırsınkı

Toukhan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,470
İsim
Batuhan
Steam
TouKhan
Discord
TouKhan#0471
Reddit
u/akszforreal
bence herkes istediği mesleği yapmalı yani ona özel beceri eğitimi ve bilgiyi almalı mesela adam bilgisayar muhendısı olacak bu adama felseefe neden ogretırsınkı
Veya adam aşçı olacak. Sen bu adama niye trigonometri çözdürüyosunki?

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
Veya adam aşçı olacak. Sen bu adama niye trigonometri çözdürüyosunki?
sucuklu yumurta yapacak mesela sucuk tam yumurta sarısının cosinisüne olmalı onuda ben mi söyleyim :)

Toukhan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,470
İsim
Batuhan
Steam
TouKhan
Discord
TouKhan#0471
Reddit
u/akszforreal
sucuklu yumurta yapacak mesela sucuk tam yumurta sarısının cosinisüne olmalı onuda ben mi söyleyim :)
Abicim göz kararı denen bir şey var ya ne gerek var o kadar hesaba kitaba bi yumurta için kalem kağıt mı çıkaracağız :D

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
Abicim göz kararı denen bir şey var ya ne gerek var o kadar hesaba kitaba bi yumurta için kalem kağıt mı çıkaracağız :D
ben demiyorum eğitim sistemi öyle diyor koca sistemden iyi mi biliyoruz yoksa niye trigonometri versin bu adama :)

Toukhan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,470
İsim
Batuhan
Steam
TouKhan
Discord
TouKhan#0471
Reddit
u/akszforreal
ben demiyorum eğitim sistemi öyle diyor koca sistemden iyi mi biliyoruz yoksa niye trigonometri versin bu adama :)
Olay o ya zaten. Sırf bu yüzden üniversiteli işsiz dolu. Halbuki insanlar doğru alanlara yönelebilse işler hem daha rahat hem daha güzel ilerleyecek. Ülkede en fazla 10 seneye kalkınır. Fakat araba alamayan insanların köprü yapımına sevinmeleri kadar saçma bir sistem var.

eyupseker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,574
İsim
Eyüp Şeker
Instagram
eyup.seker.545
Steam
eyupseker6161
En iyi problem çözeni, en yüksek puanı alanı doktor yaptılar, ama içinde insan sevgisi var mı diye hiç bakmadılar.
En iyi ezber yapanı hukukçu yaptılar, ama kalbinde hak ve adalet ve merhamet duygusu var mı diye hiç sormadılar.
En iyi matematik bileni mühendis yaptılar, ama içinde helal haram kaygısı ve kul hakkı korkusu var mı diye göremediler.
KPSS sınavını kazandı diye bedelli olarak askerliğini yapmayanları, yapanlara tercih edip onları en iyi mevkilerde yönetici ve memur yaptılar,
Çocuklarımızın geleceğini çocuk duygularından anlamayan, şevkat ve sevgiden yoksun not odaklı kaprisli öğretmenlere teslim ettiler, Nasıl öğretmen oldu diye sorgulamadılar.
Çocukları at yarışlarına hazırlar gibi sürekli odalarına kapatarak ders çalışmaya teşvik ettiler ama onlara insani duyguları vermeyi ve sosyal olmalarını hep ihmal ettiler,
Onları en çok para getiren mesleklere yönlendirdiler ama onlara vicdan, merhamet, hak, helal lokma, büyük ve küçüklere nasıl davranacağını, sevgi, şefkat ve saygıyı öğretemediler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,607
Üyeler
161,099
Son üye
beratsezgin7234
Top Bottom