Margot Robbie
80+ Titanium
- En İyi Cevap
- 2
- Reaksiyon skoru
- 61,531
Rakipleri 200 yıl geriden takip edince böyle oluyor işte.peki neden hep hüsran asker sayısı yuzunden mi yoksa doneme göre çok mu geride kaldık.
Rakipleri 200 yıl geriden takip edince böyle oluyor işte.peki neden hep hüsran asker sayısı yuzunden mi yoksa doneme göre çok mu geride kaldık.
Herkes çok zeki biri dedi sen neden boyle dedin anlamadım Abdülhamidi savunmuyorum bu arada biraz garip geldi sadeceAbdülhamid İngilizleri ülkeye kendi soktu ülkeyide o kadar iyi yönetemedi, din üzerine kurulu bir yönetim yaptı. Abdülhamid'den iyi bir "padişah" olabilir miydi, yüksek ihtimal olmazdı ama Abdülhamid'de iyi bir padişah değildi. Artıları ve eksileri var benim için ortalama altındadır. Nefretim yok, saygım sonsuz ama objektif bakarak görmek lazım. Onun dışında soruna gelecek olursak, eninde sonunda yaşanan yaşanırdı ve muhtemelen bu kadar kârlı olmazdık. Abdülhamid Mustafa Kemal gibi paşaların önünü kapatabilirdi çünkü ama bunu hiç bir zaman bilemeyeceğiz çünkü tarih tahminlerle olmaz.
Eğer Tarihi TRT Dizilerinden Öğreniyorsanız , Abdulhamide Dahi Bile diyebilirsiniz.Herkes çok zeki biri dedi sen neden boyle dedin anlamadım Abdülhamidi savunmuyorum bu arada biraz garip geldi sadece
Çok haklısınız gerçekten, ben yazacaktım. Yazmışsınız...Enver'in ordunun bir kısmını modernize etmesi bizim için daha iyi oldu, dediğin olay olsa zeki adam bizi kurtaramayabilirdi![]()
Sultan 2.AbdülHamid Han ile ilgili forumdaki toplam konuların 2 misli konu açılsa yine yeterli olmaz.Zaten Abdulhamid ile ilgili konu dün açılmış lütfen gereksiz konu açmayınız.
yo TRT den falan öğrenmiyorum sadece diyerleri oyle dediği için soyledim fazla bilgim yok çünkü benimEğer Tarihi TRT Dizilerinden Öğreniyorsanız , Abdulhamide Dahi Bile diyebilirsiniz.
Lakin Objektif Şekilde Tarihi Kitaplardan Araştırınca , Gerçekler Yüze Çarpar.
Lafım Size değil , diğer arkadaşlaraydı zaten. Yanlış Anlaşıldıysa Kusura Bakmayın.yo TRT den falan öğrenmiyorum sadece diyerleri oyle dediği için soyledim fazla bilgim yok çünkü benim
Kudüs Dışında Toprakları Satabiliriz Diyor Zaten , Hatta Musulu Teklif Ediyor.Soruyu ben biraz değiştirmek istiyorum izninle . 2. Abdülhamit İsrail'i satsaydi Osmanlı halen olur muydu ?
abdulhamid tahttan inmeseydi ww1 dediğimiz şey daha farklı gelişebilir veya farklı bir tarihte olabilir, savaş çıksa bile senaryolar kesinlikle farklılıklar gösterirdi. Onun için 2.meşrutiyet sonrası tarih abdulhamid inmese komple farklı yazılırdı. Tarih, bu sebeple varsayımlar ile yazılamıyor. Bir olay diğerini tetikliyorarkadaşlar yetmediği için yazamadım tahttan indirilmeseydi ww1'den daha iyi bir sonuçla çıkarmıydık hep merak etmişimdir??
Abartılıyor fazlaca. O dönemde yapılan hareketler, kaybedilen topraklar ve ekomiden bunu anlayabiliriz. Mesela Abdülaziz zamanı iyidir ama Abdülhamid o kadar iyi bir yönetime sahip değildi ve üstüne üstlük din ile baskılı bir yönetim seyretmesi işleri biraz daha kötüye götürdü. Modernleşme hareketleri yavaşladı, ordu Enver Paşa gibi adamlar olmasa adam akıllı bir değişimde görmeyecekti. Kısaca bunlar Abdülhamid'den iyisi o dönemde gelir miydi muhtemelen gelmezdi ama iyi miydi dersen hayır vasatın üstüydü.Herkes çok zeki biri dedi sen neden boyle dedin anlamadım Abdülhamidi savunmuyorum bu arada biraz garip geldi sadece