İki Günde 6 Defa Format

Rdvn024

80+
Reaksiyon skoru
1
Bilgisayarımla günlük gülistanlık düzenli ve hoş bir hayatımız vardı. Ta ki mavi ekran (video tdf failure) verene kadar. Tamam kral sen de haklısın dedim bi kırklanmaya senin de ihtiyacın var dedim. Güzelce söktüm tozlarını aldım tertemiz yaptım ve formatı attım. Kurulum tamamlandı ve Pubg Lite ı tekrar yükledim açtım tekrar çöktü ve bu defa ekranda kırmızı renkte yatay ve dikey şeritler belirti. Artık format atılamaz durumda. Konun uzmanları Chipsetin yandığını söylediler. Peki bunların tüm suçlusu ekran kartı mı? Yani yeni bir ekran kartı aldığım da bu sorun düzelecek mi sizce?

SAVE_20200415_240117.jpg
SAVE_20200415_240129.jpg

Bilgisayarımla günlük gülistanlık düzenli ve hoş bir hayatımız vardı. Ta ki mavi ekran (video tdf failure) verene kadar. Tamam kral sen de haklısın dedim bi kırklanmaya senin de ihtiyacın var dedim. Güzelce söktüm tozlarını aldım tertemiz yaptım ve formatı attım. Kurulum tamamlandı ve Pubg Lite ı tekrar yükledim açtım tekrar çöktü ve bu defa ekranda kırmızı renkte yatay ve dikey şeritler belirti. Artık format atılamaz durumda. Konun uzmanları Chipsetin yandığını söylediler. Peki bunların tüm suçlusu ekran kartı mı? Yani yeni bir ekran kartı aldığım da bu sorun düzelecek mi sizce?

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Ekrandaki o dikey çizgiler genel olarak ekran kartlarında olan Chip, bellek veya mosfet arızası sonucu oluşmakta. Ekran kartınız ne acaba ?

iki farklı harddisk denedim ama bana mısın demedi

evet çipte sorun başlamış ve o mavi ekran ram uyumusuzluğundan olabiliyor

Ekran kartın ısıdan dolayı zarar görmüş olabilir.

DOSTUM BENİMDE BÖYLE OLUYORDU SONRA İŞLEMCİYİ VE İŞLEMCİNİN MACUNUNU DEĞİŞTİRDİM OLMADI SONRASINDA PC MİN RAM İ AZ KULLANDIĞINI FARKETTİM TAM KULLANDIRTTIM ARKAPLAN UYG KAPATTIM DÜZELDİ AMA SENDEKİ SORUN RAMDEN KAYNAKLANMIYOR OLABİLİR ÇÜNKÜ BİRÇOK NEDENİ VAR BU SORUNUN.

Dikey çizgiler GPU'nun çipsetindeki arızadan kaynaklanabilir ama, değişince çözülür mü tam emin değilim.

Geri