Çözüldü✓ İKİNCİ EL 3060Tİ ALDIM 6.500'E AUORUS TAMİRLİ NASIL?

GÜNCELLEME
Arkadaşlar kart geldi taktım kullanıyorum 1 gündür şuan da bir sorun problem görmedim furmark testlerini koyuyorum 1080p de 20 dakika test ettim bir sorun görmedim henüz ama bu cihaz netice de tamirli bir cihaz olduğu için yarın öbür gün aniden çatlayıp patlamayacak diye bir şeyin garantisi yok sizin imkanınız varsa sıfır alın yada temiz içi açılmamış kart almaya yönelin benim imkanım bu kadardı risk aldım ben.

Ekler

• ekran kartı furmark nihai HWİNFO.webp
    ekran kartı furmark nihai HWİNFO.webp
    178.4 KB · Hit: 63
  • ekran kartı furmark nihai sonuç.webp
    ekran kartı furmark nihai sonuç.webp
    90.9 KB · Hit: 69
  • kasa destekli.webp
    kasa destekli.webp
    247.6 KB · Hit: 69
  • WhatsApp Görsel 2025-11-17 saat 22.31.27_0f6211d9.webp
    WhatsApp Görsel 2025-11-17 saat 22.31.27_0f6211d9.webp
    53.5 KB · Hit: 67
GÜNCELLEME
Arkadaşlar kart geldi taktım kullanıyorum 1 gündür şuan da bir sorun problem görmedim furmark testlerini koyuyorum 1080p de 20 dakika test ettim bir sorun görmedim henüz ama bu cihaz netice de tamirli bir cihaz olduğu için yarın öbür gün aniden çatlayıp patlamayacak diye bir şeyin garantisi yok sizin imkanınız varsa sıfır alın yada temiz içi açılmamış kart almaya yönelin benim imkanım bu kadardı risk aldım ben.

Hocam güle güle kullan. Bir riske girmişsiniz ama olabildiğince güzel sonuç elde etmişsiniz. Muhtemelen tamir görmemiş diye de satılan bir sürü sıkıntılı kart var sarı sitede. Tertemiz bir 3060 TI'ya 9 bin verip de sıkıntı yaşayabilirdiniz, VRAM'i dahi değişmiş bi 3060 TI'ya 6500 verip sıkıntı yaşamayadabilirdiniz. Biraz fazla risk olmuş ama değdiğine sevindim. 3060 TI günümüz için 1080p'de gayet iyi bir kart üstelik. 8 GB biraz problem olsa da herkes bi 5080, 4090, 9070 XT alamıyor. Bu arkadaşlar da bunu anlamıyor herhalde sanırım. Adamlara diyorsun "atıyorum" 8 bin lira bütçem var, üstüne 2 bin koy da şunu al cart curt diyorlar sürekli. 6.500 liraya riskli ama temiz iş olmuş. 1 yıl sonra patlarsa da aynı paraya belki 3070 bulunabilir o zamanlar :D oradan devam edersin. Güle güle kullan tekrar.

Hocam güle güle kullan. Bir riske girmişsiniz ama olabildiğince güzel sonuç elde etmişsiniz. Muhtemelen tamir görmemiş diye de satılan bir sürü sıkıntılı kart var sarı sitede. Tertemiz bir 3060 TI'ya 9 bin verip de sıkıntı yaşayabilirdiniz, VRAM'i dahi değişmiş bi 3060 TI'ya 6500 verip sıkıntı yaşamayadabilirdiniz. Biraz fazla risk olmuş ama değdiğine sevindim. 3060 TI günümüz için 1080p'de gayet iyi bir kart üstelik. 8 GB biraz problem olsa da herkes bi 5080, 4090, 9070 XT alamıyor. Bu arkadaşlar da bunu anlamıyor herhalde sanırım. Adamlara diyorsun "atıyorum" 8 bin lira bütçem var, üstüne 2 bin koy da şunu al cart curt diyorlar sürekli. 6.500 liraya riskli ama temiz iş olmuş. 1 yıl sonra patlarsa da aynı paraya belki 3070 bulunabilir o zamanlar :D oradan devam edersin. Güle güle kullan tekrar.
sonunda benim kafadan bir adam ve bu arada 2k monitör de uncharted oynuyorum şu sıralar vram konusunda bir yetersizlik yaşamadım ancak the last of us gibi bir oyun açsam 2k da vram tıkanır yüksek ihtimalle

sonunda benim kafadan bir adam ve bu arada 2k monitör de uncharted oynuyorum şu sıralar vram konusunda bir yetersizlik yaşamadım ancak the last of us gibi bir oyun açsam 2k da vram tıkanır yüksek ihtimalle
Sonuçta 2k kartı olarak piyasaya sürüldü ilk. Benzer dönem çıkan oyunlarda ya da next gen güncellemesi almayan oyunlarda 2k'da da bir yere kadar götürebilir tabi. Ben de mesela 7700 XT'yi 2k'da her oyunda 90+ fps oynuyorum ama herkes 7700 XT'yi 1080p kartı olarak kullanıyor neredeyse ve native 1080p sanıyorlar. Nvidia'nın AFMF'ye rakip çıkardığı Smoot Motion özelliği biraz daha iyi noktalara gelirse loss scale olarak 2k'da Last of Us bile oynatabilir belki. Ama smooth motion sanırım sadece 4000 serisinde vardı. Zamanla oturacaktır. Eski serilerde var mı pek emin değilim ama.

Sonuçta 2k kartı olarak piyasaya sürüldü ilk. Benzer dönem çıkan oyunlarda ya da next gen güncellemesi almayan oyunlarda 2k'da da bir yere kadar götürebilir tabi. Ben de mesela 7700 XT'yi 2k'da her oyunda 90+ fps oynuyorum ama herkes 7700 XT'yi 1080p kartı olarak kullanıyor neredeyse ve native 1080p sanıyorlar. Nvidia'nın AFMF'ye rakip çıkardığı Smoot Motion özelliği biraz daha iyi noktalara gelirse loss scale olarak 2k'da Last of Us bile oynatabilir belki. Ama smooth motion sanırım sadece 4000 serisinde vardı. Zamanla oturacaktır. Eski serilerde var mı pek emin değilim ama.
bende pek bilmiyorum ancak nvidia bu eski kartlara pinti davranır hep olduğu gibi

Arkadaşlar 6.500 tl ye sarı siteden böyle bir ekran kartı aldım ilan açıklamasında kısacası termal putty ve bellek vs. değişimi yapıldı diyordu hiç oralara girmicem açıkçası ibana parayı gönderdim artık olan oldu inşallah dolandırılmayız D: neyse kart gelirse ve sorun çıkarmazsa bana çok maantıklı bir alışveriş gibi geldi üzerin deki bellekler değişmiş sanırım öyle şeyler olmuş kart çalışırken satıcı video attı sorun yok gibiydi benim gördüğüm zaten ucuza aldığım için kullan at gözüyle bakıyorum 1 yıl sorunsuz oyun oynatsa bana yeter açıkçası sonra patlasa umrumda olmaz sizce nasıl?
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
cok pıs dolandırmıs g.o

Aldığın riskin sonucu tatmin edici. Özellikle fiyat açısından gayet iyi bir sonuc kısa vadede arıza cıkarmazsa tabi. Model iyi ama 240w cekmesine rağmen fanlar hem %90 seviyelerde geziyor bu acayip geldi. Sorun cıkarmazsa gayet iyi güle güle kullanın.

içi açılıp sağlam bir bakım yapılırsa inşallah söküğü patlamazsa uzun yıllar götürür hayırlı olsun

Ekler

• pc son.webp
    pc son.webp
    247.6 KB · Hit: 20
  • ekran kartı furmark nihai HWİNFO.webp
    ekran kartı furmark nihai HWİNFO.webp
    178.4 KB · Hit: 20
  • ekran kartı furmark nihai sonuç.webp
    ekran kartı furmark nihai sonuç.webp
    90.9 KB · Hit: 20
Cok Büyük kumar oynamışsın. Hem tamirli kart hemde çok sıcak çalışıyor. Muhammed abi ayarlardi sana bı tane 😄

Geri