Neler Yeni

İkinci El RX6800 Furmark Sonucu Nasıl

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
Kart modeli: RX6800 Gaming X Trio
Ekran Alıntısı.JPG

Monitörüm 1080P. Testi 2K çözünürlükte yaptım fakat 1080P olarak mı çalışıyor test yoksa 2K mı tam bilgim yok.

Aynı zamanda Furmark'ın üzerinde direkt 1080P test yapa tıkladım 1 dakikalık sonucu bu: (0x msaa'da yaptı)
1703055855486.png

GPU-Z: (Boşta, testten yeni çıktı)
1703055913344.png
1703055926833.png
1703055938008.png

The Semih

80+ Gold
1703056072657.png

Furmark Score sitesinde daha yüksek puan almış

The Semih

80+ Gold
Yaklaşık %50 performans farkı var score'da. İade etmeli miyim? Bu test ile kesin bir şey belli olur mu
Oyun testi yap bakalım internettekilerle kıyasla, ayrıca kartı almadan önce bu testleri satıcıya yaptırman gerekiyordu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
250 watt tdp kart yük altınnda 63 derece sence de saçma değil mi? bios ile engel koymuşlar gibi duruyor. hem de baya engel.

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
250 watt tdp kart yük altınnda 63 derece sence de saçma değil mi? bios ile engel koymuşlar gibi duruyor. hem de baya engel.
Kendi yeni kurduğum kasada test ettim.
O engeli nasıl koyuyor? Nasıl kaldırabilirim veya kontrol edebilirim.
Oyun testi yap bakalım internettekilerle kıyasla, ayrıca kartı almadan önce bu testleri satıcıya yaptırman gerekiyordu.
Satıcı yapmadı. Kendin yaparsın beğenmezsen iade edebilirsin tarzı muhabbet döndü. (Param güvende ile aldığım için de çok fazla sorun etmedim)

Dambıldor

80+ Silver
Testte 211w çekiyor zaten. 63 derece %33 fanda gayet iyi bi değer 250w çekse bile fan yüzdesi artıp maks sıcaklık 65 66 olur. Yani ısınıyor diye engel koymuş olamazlar. Arkadaş oyunlarda istese de muhtemelen 250w çekemez 1080p çözünürlükte.

Dambıldor

80+ Silver

Satıcı yapmadı. Kendin yaparsın beğenmezsen iade edebilirsin tarzı muhabbet döndü. (Param güvende ile aldığım için de çok fazla sorun etmedim)
Birde furmark yaparken afterburner üzerinden watt değerine bakın derim furmark bazen farklı ölçüyor hwinfo ve Afterburner gibi uygulamalara göre.

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami

Satıcı yapmadı. Kendin yaparsın beğenmezsen iade edebilirsin tarzı muhabbet döndü.
bioslarda kartları frenlemek için kod olur. bunu programcılıkla uğraşanlar yapar. bunu verirler. sen de flashlarsın. bu sayede kart vrm hatalıysa bi süre daha gidebilir. ama eninde sonunda kart komple göçer. kısaca mining çıkmalarında çakal satıcıların bozuk kart satma çabası.
daha doğrusu bu tür fren mekanizmaları nerdeyse tüm silikonlarda oljur. ama işte birilerib bu engelleri genişletir ki kartı okutabilsinler.
bazı kartlarda sadece msi afterburnerle bu engel kaldırılıyor. bazılarında orjinal bios yüklenerek hallediliyor. ama 2 türlü de bunu yaptılarsa o kart gidici olduğu için kısmışlardır.

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
bioslarda kartları frenlemek için kod olur. bunu programcılıkla uğraşanlar yapar. bunu verirler. sen de flashlarsın. bu sayede kart vrm hatalıysa bi süre daha gidebilir. ama eninde sonunda kart komple göçer. kısaca mining çıkmalarında çakal satıcıların bozuk kart satma çabası.
daha doğrusu bu tür fren mekanizmaları nerdeyse tüm silikonlarda oljur. ama işte birilerib bu engelleri genişletir ki kartı okutabilsinler.
bazı kartlarda sadece msi afterburnerle bu engel kaldırılıyor. bazılarında orjinal bios yüklenerek hallediliyor. ama 2 türlü de bunu yaptılarsa o kart gidici olduğu için kısmışlardır.
Kartın yaklaşık 15-16 ay garantisi var. Böyle bir durum garantiye girer mi?

Birde furmark yaparken afterburner üzerinden watt değerine bakın derim furmark bazen farklı ölçüyor hwinfo ve Afterburner gibi uygulamalara göre.
Furmark ile bakmıştım fakat o şekilde ss almayı unuttum. Şuan da okula geldim eve geçince 30 dakika 1080p 8x msaa şeklinde test yapmayı düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
Testte 211w çekiyor zaten. 63 derece %33 fanda gayet iyi bi değer 250w çekse bile fan yüzdesi artıp maks sıcaklık 65 66 olur. Yani ısınıyor diye engel koymuş olamazlar. Arkadaş oyunlarda istese de muhtemelen 250w çekemez 1080p çözünürlükte.
ısınıyor diye engel koymuışlar değil. gerçek yük altında besleme yetersiz kalacağını bildiği için koyuyorlar.
sizin underolt dediğiniz şeyin daha agresifini düşün. onu yapıyorlar. 211 250 watt arasındaki farkı çektiğinde görürsün nasıl sistemi haşlıyor.
notebookları %5 yavaşlatınca bile yerine göre 10 15 derece boşuna mı fark oluyor sanıyon
Mesaj otomatik birleştirildi:

Furmark ile bakmıştım fakat o şekilde ss almayı unuttum. Şuan da okula geldim eve geçince 30 dakika 1080p 8x msaa şeklinde test yapmayı düşünüyorum.
eğer bunu kullanıcı yaptıysa yüklediği bios orjinal bios olmayacak. orjinal biosu yüklemeden garantiye verirsen garanti dışı kalır kart.

Dambıldor

80+ Silver

Kartı ne kadara almıştınız ve güvenlik etiketleri üzerinde mi? Testi full screen 1080 0x msaa şeklinde yapın en çok o şekilde güç çeker.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,810
Üyeler
164,915
Son üye
enes217
Top Bottom