Neler Yeni

İkinci El RX6800 Furmark Sonucu Nasıl

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
Eğer bunu kullanıcı yaptıysa yüklediği bios orjinal bios olmayacak. orjinal biosu yüklemeden garantiye verirsen garanti dışı kalır kart.
Ekran kartında tam olarak nasıl yapılıyor bu? Nasıl orjinal biosu yükleyebilirim acaba?
Kartı ne kadara almıştınız ve güvenlik etiketleri üzerinde mi? Testi full screen 1080 0x msaa şeklinde yapın en çok o şekilde güç çeker.
Evet güvenlik etiketi üstünde. Bir tane vidanın üstünde var o bant. Bu modelde kaç tane vidada oluyor?,
Eve geçince o şekilde test edeyim bir de. 9K'ya aldım kartı. 2022 mart ayında almış o, dediğine göre de bir süredir kart boşta duruyormuş o yüzden satacakmış.

The Semih

80+ Gold
Senin attığın test 1080p adam 2k yapmış ondan olabilir.
1703058199617.png

Dambıldor

80+ Silver
ısınıyor diye engel koymuışlar değil. gerçek yük altında besleme yetersiz kalacağını bildiği için koyuyorlar.
sizin underolt dediğiniz şeyin daha agresifini düşün. onu yapıyorlar. 211 250 watt arasındaki farkı çektiğinde görürsün nasıl sistemi haşlıyor.
notebookları %5 yavaşlatınca bile yerine göre 10 15 derece boşuna mı fark oluyor sanıyon
Mesaj otomatik birleştirildi:

eğer bunu kullanıcı yaptıysa yüklediği bios orjinal bios olmayacak. orjinal biosu yüklemeden garantiye verirsen garanti dışı kalır kart.
Madem beslemeler yetersiz kalıp kart haslanicak kartin garantisi varmis satan arkadaş bios atmak yerine garantiden yenisini almaz mi güvenlik etiketi üzerindeyse? Üzerindeymiş arkadaş yazmış.

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
Madem beslemeler yetersiz kalıp kart haslanicak kartin garantisi varmis satan arkadaş bios atmak yerine garantiden yenisini almaz mi güvenlik etiketi üzerindeyse?
ahaha. besleme için adama reballing öneriyor. yaw sen iyi misin* işte bu tip bilgisayarcı bozuntularıyüznden ben çoğu kartı kaybettim. vrm ile kalıbın ne alakası var yaw? kondansator transistör grubuna bakılacak sen kalıp diyon :D gözünüzü seveyim bilmediğiniz konularda konuşmayın.

Dambıldor

80+ Silver
Ekran kartında tam olarak nasıl yapılıyor bu? Nasıl orjinal biosu yükleyebilirim acaba?

Evet güvenlik etiketi üstünde. Bir tane vidanın üstünde var o bant. Bu modelde kaç tane vidada oluyor?,
Eve geçince o şekilde test edeyim bir de. 9K'ya aldım kartı. 2022 mart ayında almış o, dediğine göre de bir süredir kart boşta duruyormuş o yüzden satacakmış.
Kartta sıkıntı olduğunu sanmıyorum hocam öyle çok ucuza felan da almamışsınız, güvenlik etiketi de üzerindeyse bir sıkıntı yok.

ahaha. besleme için adama reballing öneriyor. yaw sen iyi misin* işte bu tip bilgisayarcı bozuntularıyüznden ben çoğu kartı kaybettim. vrm ile kalıbın ne alakası var yaw? kondansator transistör grubuna bakılacak sen kalıp diyon :D gözünüzü seveyim bilmediğiniz konularda konuşmayın.
Dostum kafan mı güzel kart madem bozuk etiketi de üzerindeyse ve tamir edilmesi zor ise zaten değişim/iade alır diyorum kendi kendine gpu tamiri ile alakalı terimleri yazmışsın. Benim mesajımla alakası nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami

rx 5 6 seisini bioslamadım ama genel de ati flash tool ile kartın üzerindeki bellek ve barkodlara göre olan bios dosyası ile -ya da en kestirmesi gpuz deki id kodu ile- bios dosyası bulunup atılır.
ama bak uyarıyorum. eğer kart bozuksa görüntü allahını bulabilir. biosu yükleyen kişi yanlış bios yüklemiş olabilir. benim rx580 i bozdu öyle bi bios ve zor kurtardım.

bence kartı iade et ve başka kart bak.

Kartta sıkıntı olduğunu sanmıyorum hocam öyle çok ucuza felan da almamışsınız, güvenlik etiketi de üzerindeyse bir sıkıntı yok.

Dostum kafan mı güzel kart madem bozuk etiketi de üzerindeyse ve tamir edilmesi zor ise zaten değişim/iade alır diyorum kendi kendine gpu tamiri ile alakalı terimleri yazmışsın. Benim mesajımla alakası nedir?
yanlış okumuşum sorry. kafa biraz dolu da bu günlerde.

Dambıldor

80+ Silver
rx 5 6 seisini bioslamadım ama genel de ati flash tool ile kartın üzerindeki bellek ve barkodlara göre olan bios dosyası ile -ya da en kestirmesi gpuz deki id kodu ile- bios dosyası bulunup atılır.
ama bak uyarıyorum. eğer kart bozuksa görüntü allahını bulabilir. biosu yükleyen kişi yanlış bios yüklemiş olabilir. benim rx580 i bozdu öyle bi bios ve zor kurtardım.

bence kartı iade et ve başka kart bak.

yanlış okumuşum sorry. kafa biraz dolu da bu günlerde.
Sıkıntı yok hocam şaşırdım sadece.

SelimAkoguz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Selim
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
Sıkıntı yok hocam şaşırdım sadece.
kalıp diyince delleniyorum. sen orda kalıp kelimesini başka türlü kullanmışsın :D öyle çok canımızı yaktılar biliyon mu :D bence kartı arkadaş iade edip başka kart alsın. o kart sıkıntılı. 250 watt tdp demek 300 küsür wattı zorlayan bir güç açlığı demektir. kart %50 performansta çalışıyor resmen.

Dambıldor

80+ Silver
kalıp diyince delleniyorum. sen orda kalıp kelimesini başka türlü kullanmışsın :D öyle çok canımızı yaktılar biliyon mu :D bence kartı arkadaş iade edip başka kart alsın. o kart sıkıntılı. 250 watt tdp demek 300 küsür wattı zorlayan bir güç açlığı demektir. kart %50 performansta çalışıyor resmen.
Googledan şimdi farklı bir sürü 6800 furmark testine baktım hepsi ortalama stok hızlarda 205 ile 220w arası çekiyor 250w bulamadım. Ben kartta problem olduğunu düşünmüyorum herkeste öyle sanırım. Kendimde 3070ti var 310w çekiyor furmarkta mesela ama 6800ler garipmiş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Hami
1703058983109.png
yanlş yerde bakıyorsunuz çünkü. techpower up tüm pc bileşenlerinin resmi üretici bilglerini ve üreticinin kendi testlerini baz alan bir firmadır. diğer firmalara güvenmeyin.
burda stock halde değerleri var. o kart furmarkta böyle zorlanmal.
300 watta da oc halde rahatlıkla erişebilmeli.

1703059093987.png
bunlar da yük altındaki sıcaklık değerleri. not: idle değerler monitör frekansına bağlı olark değişebilir. burda ortalaması veriliyor.

Dambıldor

80+ Silver

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,810
Üyeler
164,915
Son üye
enes217
Top Bottom