barannarin1
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 5
- İsim
- Baran Narin
Arkadaşlar Merhaba.
1 ay sorunsuz kullandığım sistemim kapanmıştı açılmıyordu servise gönderdim ve 25 gün sonunda ekran kartı kısa devre yapmış diyip, sözde sıfır verdikleri ekran kartı ile beraber kargoyu teslim aldım. Test edip gönderdikleri için ekran kartını benim eski kartın kutusunda göndermişler. Ne alakaysa artık(seri numaraları farklı)
Kart montajını yapıp sistemi çalıştırdığımda kasa çalıştı(İşlemci fanı ve bir adet ön fan durması haricinde LEDLER, fanlar vs çalışıyor, ekran kartı fanları full devirde çalışıyor) fakat görüntü gelmiyordu.
Bende CMOS reset, bios pili çıkarma vs yöntemleri ile açmaya çalıştım açılmadı.
daha sonra tek RAM ile çalıştırınca sistem açıldı bios sıfırlanması haricinde her şey yerliyerinde windows, oyunlar vs.
Diğer RAM bozuktur diyip sadece diğer RAM ile denedim yine çalıştı, görüntü geldi. Yani RAM’lar bozuk değil. İki ram aynı anda takılı olunca sistem ilk başta anlattığım gibi çalışmıyor.
Bazı arkadaşlar anakart işlemci pinleri zarar görmüş olabilir diyorlar.
Lütfen... tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Sistem
İŞLEMCİ : Ryzen 5 3600
İŞLEMCİ SOĞUTUCU : AMD Wraith Prism RGB
EKRAN KARTI : Asus RTX 2070 Super Dual 8G Evo
ANAKART : Asus Tuf B-450 Pro Gaming
RAM : Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 GB ( 3200 MHz )
SSD : Samsung 860 QVO 1 Tb
2.SSD : Samsung 970 Evo 500 GB M2
KASA : MSI MAG Forge 101M
PSU : Cooler Master 650w 80+
MONİTÖR : MSI OPTIX 27” MAG272QP 165 Hz 2K ( QHD )
KLAVYE : Steelseries Apex 5 RGB
KULAKLIK:Razer Kraken Ultimate 7.1 RGB
MOUSE : Razer Mamba Elite
SES SİSTEMİ :Logitech Z213
MOUSEPAD : XRades Full RGB 85x35
OYUNCU KOLTUĞU : XDrive Sancak
1 ay sorunsuz kullandığım sistemim kapanmıştı açılmıyordu servise gönderdim ve 25 gün sonunda ekran kartı kısa devre yapmış diyip, sözde sıfır verdikleri ekran kartı ile beraber kargoyu teslim aldım. Test edip gönderdikleri için ekran kartını benim eski kartın kutusunda göndermişler. Ne alakaysa artık(seri numaraları farklı)
Kart montajını yapıp sistemi çalıştırdığımda kasa çalıştı(İşlemci fanı ve bir adet ön fan durması haricinde LEDLER, fanlar vs çalışıyor, ekran kartı fanları full devirde çalışıyor) fakat görüntü gelmiyordu.
Bende CMOS reset, bios pili çıkarma vs yöntemleri ile açmaya çalıştım açılmadı.
daha sonra tek RAM ile çalıştırınca sistem açıldı bios sıfırlanması haricinde her şey yerliyerinde windows, oyunlar vs.
Diğer RAM bozuktur diyip sadece diğer RAM ile denedim yine çalıştı, görüntü geldi. Yani RAM’lar bozuk değil. İki ram aynı anda takılı olunca sistem ilk başta anlattığım gibi çalışmıyor.
Bazı arkadaşlar anakart işlemci pinleri zarar görmüş olabilir diyorlar.
Lütfen... tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Sistem
İŞLEMCİ : Ryzen 5 3600
İŞLEMCİ SOĞUTUCU : AMD Wraith Prism RGB
EKRAN KARTI : Asus RTX 2070 Super Dual 8G Evo
ANAKART : Asus Tuf B-450 Pro Gaming
RAM : Corsair Vengeance RGB Pro 2x8 GB ( 3200 MHz )
SSD : Samsung 860 QVO 1 Tb
2.SSD : Samsung 970 Evo 500 GB M2
KASA : MSI MAG Forge 101M
PSU : Cooler Master 650w 80+
MONİTÖR : MSI OPTIX 27” MAG272QP 165 Hz 2K ( QHD )
KLAVYE : Steelseries Apex 5 RGB
KULAKLIK:Razer Kraken Ultimate 7.1 RGB
MOUSE : Razer Mamba Elite
SES SİSTEMİ :Logitech Z213
MOUSEPAD : XRades Full RGB 85x35
OYUNCU KOLTUĞU : XDrive Sancak