İleriye yönelik(5080 Super) tavsiye sistem için yardımınıza ihtiyacım var

Sgdeep43

80+
Reaksiyon skoru
36
Bütçe
40000
Arkadaşlar selamlar,

Uzun zamandır sağlam bir bilgisayar dizmek istiyordum. En son DA-V6 almıştım, artık kenara ayırma zamanı geldi.

5080 super henüz piyasa girmemişken ve black friday indirimlerini kaçırmamak adına taksitli güzel bir WHITE sistem dizmek istiyorum ama parçalar hakkında bir fikir oluşmadı kafamda, işin üstadı kişilerden yardım bekliyorum. Ne kadar tutacağını kestiremesemde 40-50 arası parçalar tutar diye tahmin ederek taksitli bir şekilde alabilirim diye düşünüyorum duruma göre üstüne de çıkılabilir. Ömürlük dedikleri sisteme göre parçalar önerebilirseniz çok sevinirim.

işlemci olarak Ryzen 7 9800x3D F/P gibi duruyor intel'e göre aklımda bu var şimdilik.

Son düzenleme:
@Asulgard hocam listeyi tamamladım sayılır sadece ram kaldı attığın markalar ve değerlere göre bir şey çıkardım ama white bazında senin de önerdiklerinin linklerini paylaşabilirsen direkt ekleyeyim kalite sıralamasına göre.

@Asulgard hocam listeyi tamamladım sayılır sadece ram kaldı attığın markalar ve değerlere göre bir şey çıkardım ama white bazında senin de önerdiklerinin linklerini paylaşabilirsen direkt ekleyeyim kalite sıralamasına göre.
Fiyatlara bakınca paylaşmaya hiç elim varmıyor ya. En uygunu şu onu atıyorum sadece :) Diğerleri 23-24k hep
Ya güzel bir indirim olur öyle çekersin ya da artık 32gb ile ram piyasası düzelene kadar idare edersin. Tabi o da düzelirse. Yurt dışı fiyatları arttı diye bu adamlar 1 sene önce 3-4 bine aldıkları ramleri 23-24 bine satıyolar şimdi. Yurt dışı fiyatları düşünce bizimkilerin fiyatları geri çekmeme ihtimali de var tabi.

Ufak bir hesapla ekran kartsız 7 parça donanım 83kya geliyor :)
İşlemci aynı benim de bildiğim kadarıyla 22k civarı fiyatı var sizin bütçe 40 kalana yeter mi bilemiyorum şahsen benim kafamdaki sistemim 64gb ram 2tb SSD 360mm sıvı soğutucu 1200w enermax psu 240hz 2k monitör ve tabi beyaz bir anakart o da 12 k civarıydı Total 80 civarı tutmuştu en son
😅 Ben demiştim demek yerine naçizane şöyle...

ben de kendim topladım insan kendi toplayınca hazır sistemlerdeki a620 anakartları cl40 ramleri no name psu ları almaya eli gitmiyor. ben 9070xt nitro+ 7800x3d li sistemi 96k ya topladım dediğimde, o fiyata 5080 li sistem yapiyorlar diyorlar. bilmiyorlarki ben oraya msi 1250w psu koymuşum kasanın kendine 10k ödemişim. adam akıllı sıvı soğutma koymuşum.

bu arada ben de şu msi b850 pz anakartı aldım ama ben siyah kasaya taktım. 9070xt nitro+ in kendi rengi de metalimsi, kasadaki fanlar rgb olduğu için içleri beyaz. ramlerin üstü beyaz ve rgb filan derken kasa siyah beyaz karışık güzel bişey oldu. ekran kartı da gizli kablolu olduğu işin kasada sadece soğutucunun kablosu görünüyor sanki parçalar bağlı değil gibi duruyor.

ben de kendim topladım insan kendi toplayınca hazır sistemlerdeki a620 anakartları cl40 ramleri no name psu ları almaya eli gitmiyor. ben 9070xt nitro+ 7800x3d li sistemi 96k ya topladım dediğimde, o fiyata 5080 li sistem yapiyorlar diyorlar. bilmiyorlarki ben oraya msi 1250w psu koymuşum kasanın kendine 10k ödemişim. adam akıllı sıvı soğutma koymuşum.

bu arada ben de şu msi b850 pz anakartı aldım ama ben siyah kasaya taktım. 9070xt nitro+ in kendi rengi de metalimsi, kasadaki fanlar rgb olduğu için içleri beyaz. ramlerin üstü beyaz ve rgb filan derken kasa siyah beyaz karışık güzel bişey oldu. ekran kartı da gizli kablolu olduğu işin kasada sadece soğutucunun kablosu görünüyor sanki parçalar bağlı değil gibi duruyor.
Hayırlı olsun hocam

Sen ne düşünüyorsun hocam değer mi :)
Ya hayata bir kere geliyoruz niye değmesin hocam değer tabi seni bilemem lâkin şahsen ilk bilgisayarım olacak o yüzden düşünmüyorum hiç elimden geldiğince halledeceğim herkesin hayatta mücadele verdiği emek verip istediği bir şey vardır elbet. Bizimki de bu olsun 😌

Ya hayata bir kere geliyoruz niye değmesin hocam değer tabi seni bilemem lâkin şahsen ilk bilgisayarım olacak o yüzden düşünmüyorum hiç elimden geldiğince halledeceğim herkesin hayatta mücadele verdiği emek verip istediği bir şey vardır elbet. Bizimki de bu olsun 😌
Aldığın ve beklediğin parçalar konusunda iletişimde kalalım hocam o zaman :)

Öf şiir gibi konuştun be ustam hayırlı olsun güle güle kullanın. Şu ekran kartına bakayım bir merak ettim.
Bahsettiğiniz PSU bu mu?

Bunlarla arasında kaldım
https://www.akakce.com/power-supply...os-rj-0r30b00003-1200-w-fiyati,453238216.html (normalde 14k değil stok yok diye öyle)

Sizce hangisi akar MSI MAG 100rr kasa zaten gözükmeyecek PSU

Şöyle bir liste oldu
1762473276142.webp
1762473307519.webp
1762473330285.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,715
Üyeler
184,483