İleriye yönelik(5080 Super) tavsiye sistem için yardımınıza ihtiyacım var

Sgdeep43

80+
Reaksiyon skoru
36
Bütçe
40000
Arkadaşlar selamlar,

Uzun zamandır sağlam bir bilgisayar dizmek istiyordum. En son DA-V6 almıştım, artık kenara ayırma zamanı geldi.

5080 super henüz piyasa girmemişken ve black friday indirimlerini kaçırmamak adına taksitli güzel bir WHITE sistem dizmek istiyorum ama parçalar hakkında bir fikir oluşmadı kafamda, işin üstadı kişilerden yardım bekliyorum. Ne kadar tutacağını kestiremesemde 40-50 arası parçalar tutar diye tahmin ederek taksitli bir şekilde alabilirim diye düşünüyorum duruma göre üstüne de çıkılabilir. Ömürlük dedikleri sisteme göre parçalar önerebilirseniz çok sevinirim.

işlemci olarak Ryzen 7 9800x3D F/P gibi duruyor intel'e göre aklımda bu var şimdilik.

Son düzenleme:
Ben yerinde olsam indirimde yakaladıkça çekerdim parçaları, daha 5080 super çıkmasına çok var.
Arkadaş güzel sistem atmış, anakart çok dolu değil görsele yönelik arkadan bağlantılı olduğu için fiyatı muadillerine göre biraz yüksek.
Eğer arkadan bağlantılı seversen ki ben çok beğeniyorum, kablo kirliliği olmuyor, kasa olarak MSI Mag Pano 100R (atx versiyonu) öneririm. Matx versiyonu M100R diye geçiyor, ATX de 100R den önce M yok.

Oyun için 32gb ram yeterli ama çok uzun süreli kullanırım diyorsan 64gb da yakışır sağlam sisteme, 5080 superin yanına. XPG lancer da olur Lexar da olur Gskill de olur hangisini indirimde yakalarsan, 6000mhz/30cl değerlerinde bişey.

Anakart arkadan bağlantılı olmasa da olur dersen şu var, indirime giriyor arada bir.

Sıvı soğutma da Arctic Liquid Freezer 3 Pro var beyaz o da arada indirime giriyor en iyi ve kaliteli sıvı soğutmalardandır, kendim de kullanıyorum.

PSU için beyaz öneririm çok değiştiriyor kasanın görsel havasını eğer arkadan bağlantılı anakart almıyosan, ama beyaz seçenek de TR de malesef çok az ve pahalı. Enermax 1200w ve raijintek cratos 1200w ikisi de gayet güzel, tek sıkıntısı siyahlar. Beyazlara yönelirsek fiyat biraz daha artıyor

Arkadaşın attığı ssd iyidir dramli, ama ara sıra samsung 990 pro 7500 lere düşüyor, çok çok daha kaliteli bir model, 2tb ını kendim kullanıyorum, exceria pro dan sadece 1000 lira fazla oluyor indirimde yakalayınca ki o farka değer bence.
beyaz psu ya gerek yok. aradaki farka beyaz sleeved kablo alıp 1-1.5k cebe kalır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

benim tavsiyem face grubundan beyaz kasa ve fan setlerine bak

Aga hoş güzel sistem de o anakart arkadan bağlantılı (PZ), kasa arkadan bağlantıya uygun değil, öneri yaparken dikkat edelim adam tutar sipariş verir çıkarır kurmaya çalışır iade de almazlarsa yazık olur zamanına parasına falan :)
Evet anakart özellikle arkadan olduğu için tercih ettim. Kasanın durumunu bilmiyordum inanın kendime favorilemesem başkasına önermem ben de alacaktım bilmiyordum sayenizde şimdi öğrendim neden uygun değil ki. Bu arada anakart dolu değil demişsiniz kötü mü sizce yetersiz mi portları M2 slotları bilmediğimden sorayım dedim.

Evet anakart özellikle arkadan olduğu için tercih ettim. Kasanın durumunu bilmiyordum inanın kendime favorilemesem başkasına önermem ben de alacaktım bilmiyordum sayenizde şimdi öğrendim neden uygun değil ki. Bu arada anakart dolu değil demişsiniz kötü mü sizce yetersiz mi portları M2 slotları bilmediğimden sorayım dedim.
Uyumlu olmama sebebi kasanın anakart takılacak kısmında arkadan anakarta kabloları bağlayabileceğin boşluklar olması lazım, yani direk PZ anakartlara uyumlu olacak şekilde dizayn edilmesi gerekiyor kasaların. Bunda kasanın alt kısmında boşluk bırakmadıkları için kabloları bağlayamazsın anakarta.

Bu anakarta gelince de anakart gayet güzel sadece fiyatı fazla özelliklerine göre, o da PZ olmasından kaynaklı. Mesela aynı dolulukta şu anakart var ve fiyatı 9700 tl.
Ve diyosan 12500-13k fiyat bantlarına çıkarım, o zaman da x870 seçenekleri başlıyor b850 yerine.

O yüzden hani özellikle arkadan bağlantı istiyosan çok güzel, alınır, görselliği ön planda.

Son düzenleme:
Uyumlu olmama sebebi kasanın anakart takılacak kısmında arkadan anakarta kabloları bağlayabileceğin boşluklar olması lazım, yani direk PZ anakartlara uyumlu olacak şekilde dizayn edilmesi gerekiyor kasaların. Bunda kasanın alt kısmında boşluk bırakmadıkları için kabloları bağlayamazsın anakarta.

Bu anakarta gelince de anakart gayet güzel sadece fiyatı fazla özelliklerine göre, o da PZ olmasından kaynaklı. Mesela aynı dolulukta şu anakart var ve fiyatı 9700 tl.
Ve diyosan 12500-13k fiyat banlarına çıkarım, o zaman da x870 seçenekleri başlıyor b850 yerine.

O yüzden hani özellikle arkadan bağlantı istiyosan çok güzel, alınır, görselliği önde.
Çok teşekkürler muhteşem açıkladınız. Valla hocam özellikle arkadan bağlantı istiyorum veririm 3k fazla sorun değil yıllarca çalıştık biriktirdik bir kere olsun bizim olsun en güzeli olsun 😅 Ben de isterdim PZ x870 olsun ama bulamadım b850 de iyi bence neyime yetmez. Dediğiniz MSI kasayı alacağım o zaman 100R başında M olmayan psu da enermax 1200w alacağım ne de olsa kablolar gözükmeyecek psu da sadece ekran kartı kablosu gözüküyorsa ona da şu kaplayan kablolardan alınır bence ne dersiniz?
@Sgdeep43 hocam da beğendiyse o da tercih etsin.

Çok teşekkürler muhteşem açıkladınız. Valla hocam özellikle arkadan bağlantı istiyorum veririm 3k fazla sorun değil yıllarca çalıştık biriktirdik bir kere olsun bizim olsun en güzeli olsun 😅 Ben de isterdim PZ x870 olsun ama bulamadım b850 de iyi bence neyime yetmez. Dediğiniz MSI kasayı alacağım o zaman 100R başında M olmayan psu da enermax 1200w alacağım ne de olsa kablolar gözükmeyecek psu da sadece ekran kartı kablosu gözüküyorsa ona da şu kaplayan kablolardan alınır bence ne dersiniz?
Rica ederim dostum, valla mantıklı düşünüyosun, b850 fazlasıyla yeter fazları güzel, vrm soğutucuları güzel, wifi 7, m2 slotları pasif soğutucuları, gen 5 say say bitmez :) ben de görsele önem verdiğim için fazladan para harcadım benim sisteme, kimseye bakma göz zevki de önemlidir :) Yapıştır gitsin bi kere alıyosun senelerce kullanıyorsun.
Ekran kartlarında da var aslında gizli kablo muabbeti, Asus ve MSI çıkarıyor gizli kablo ekran kartları. Asus hatta çıkardı bile ama tuzlu oluyor onlar, AMD tarafında da 9070xt Sapphire Nitro+ var mesela onda hiç kablo görünmüyor.
Ama dediğin gibi gpu kablosu da beyaz bişeyle sarılır ya da sleeve alınır büyük dert değil yani illa kablosu görünmeyen almana gerek yok.

Enermax 1200w ben kullanıyorum çok memnunum, fandan ötürü fazla ses yaşayanlara denk geldim forumda ama bende öyle bi sıkıntı çıkmadı şansıma. Alternatif olarak Raijintek Cratos 1200w da var aynı fiyat bandında aynı kalitede ve daha sessiz diye görüyorum bilen, inceleyen kişilerden.

Hocam güzel duruyor alternatif PZ olarak çokta bir şey yok anladığım kadarıyla başka bir fp varsa yine değerlendirilebilir tabi.
Rica ederim dostum, valla mantıklı düşünüyosun, b850 fazlasıyla yeter fazları güzel, vrm soğutucuları güzel, wifi 7, m2 slotları pasif soğutucuları, gen 5 say say bitmez :) ben de görsele önem verdiğim için fazladan para harcadım benim sisteme, kimseye bakma göz zevki de önemlidir :) Yapıştır gitsin bi kere alıyosun senelerce kullanıyorsun.
Ekran kartlarında da var aslında gizli kablo muabbeti, Asus ve MSI çıkarıyor gizli kablo ekran kartları. Asus hatta çıkardı bile ama tuzlu oluyor onlar, AMD tarafında da 9070xt Sapphire Nitro+ var mesela onda hiç kablo görünmüyor.
Ama dediğin gibi gpu kablosu da beyaz bişeyle sarılır ya da sleeve alınır büyük dert değil yani illa kablosu görünmeyen almana gerek yok.

Enermax 1200w ben kullanıyorum çok memnunum, fandan ötürü fazla ses yaşayanlara denk geldim forumda ama bende öyle bi sıkıntı çıkmadı şansıma. Alternatif olarak Raijintek Cratos 1200w da var aynı fiyat bandında aynı kalitede ve daha sessiz diye görüyorum bilen, inceleyen kişilerden.
Hocam PSU için baktığımda verdiğin iki seçenekte 2 kat fiyat oynuyor sanırım değil mi?

Harici olarak biraz önce arkadaşın bahsettiği sleeved kablolar psudan anakarta mı yoksa gpudan anakarta olarak mı? tam ne için kullanılıyor

harici olarak şuan atılan listelerdeki fiyatlar nasıl hangileri şuan alınabilir durumda sizce?

Son düzenleme:

Heh ağzına sağlık aynen sleeve lian li nin vardı sanki tam hatırlamıyorum. Ben de enermax alacağım ses sıkıntısını ben de okudum hepsinde yokmuş araştırdım hem fiyat hem performans olarak kendime uygun buldum ama raijintek tavsiyenize de bakacağım teşekkürler

Hocam güzel duruyor alternatif PZ olarak çokta bir şey yok anladığım kadarıyla başka bir fp varsa yine değerlendirilebilir tabi.

Hocam PSU için baktığımda verdiğin iki seçenekte 2 kat fiyat oynuyor sanırım değil mi?

Harici olarak bu iki kasa farkına ne diyorsun?

Harici olarak biraz önce arkadaşın bahsettiği sleeved kablolar psudan anakarta mı yoksa gpudan anakarta olarak mı? tam ne için kullanılıyor

harici olarak şuan atılan listelerdeki fiyatlar nasıl hangileri şuan alınabilir durumda sizce?
Evet valla efsane anakart.
PSU şimdi bu bi iki gün yükselmiş 14k daha önce 7k imiş düşer elbet.
Kasaların biri küçük diğeri büyük
M-atx ve ATX şeklinde
Sleeve galiba gpudan anakarta şeklinde
Fiyatları ben şahsen 11 Kasıma kadar takip edeceğim siz de dilerseniz bekleyebilirsiniz son karar sizin

Son düzenleme:

Harici olarak bu iki kasa farkına ne diyorsun?

Şimdi baktım da satıcıda stok bitmiş o yüzden 14k görünüyor cratos, normalde 7k onun da fiyatı Enermax ile aynılar nerdeyse. Gelir yine stoğa yakında, tedarikçisi Teknobiyotik o PSU nun.

Kasaları da yukarda açıklamıştım, birisi M.ATX(mini atx) diğeri ATX yani birine ufak anakart diğerine büyük anakart sığıyor.

M100R yani ucuz olanını alırsan ona ufak anakart almak zorundasın, ben m.atx de seviyorum daha tatlı duruyor. Atx kasaya m.atx anakart takınca sırıtıyor ama m.atx kasaya m.atx anakart güzel duruyor bence

Şuan alınabilecek şeyler arasında bu gözüme çarptı fiyatı uygun şuan

@Asulgard hocam peki verdiğin ssd tavsiyelerini ekledim doğru mu bu bilemiyorum ama link şu şekilde; https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...bw-pci-express-2-tb-m-2-fiyati,836325138.html

Dram bunda yok sanırım @RevuL hocamın verdiği için sen dramli demiştin tam anlamıyla hangisi daha iyi yada mantıklı diyelim
Yok Evo Plus değil 990 Pro dedim ben. Pro modelinde var dram evoda yok. Exceria Pro da da var dram ama yani arada 1k farkla yakalarsan samsung her zaman daha iyi, aynı şekilde Kingston Reneagade de öyle. Bunların termalleri, TBW leri ve SLC cache leri daha iyi Exeria Proya göre

Yok Evo Plus değil 990 Pro dedim ben. Pro modelinde var dram evoda yok. Exceria Pro da da var dram ama yani arada 1k farkla yakalarsan samsung her zaman daha iyi, aynı şekilde Kingston Reneagade de öyle. Bunların termalleri, TBW leri ve SLC cache leri daha iyi Exeria Proya göre
gen 4 olarak var geçiyor o zaman, bu attığım 5 olarak geçiyor. bu gen muhabbeti ssd için ne kadar önemli bir de buradan bakmak gerekir belki de

gen 4 olarak var geçiyor o zaman, bu attığım 5 olarak geçiyor. bu gen muhabbeti ssd için ne kadar önemli bir de buradan bakmak gerekir belki de
İkisi de gen 4, evo için gen 5 uyumludur diye satış stratejisi uyguluyolar biraz çakallık, gen5 hızlarını desteklemediği için bir olayı yok. Gerçek gen5 alırsan onların fiyatları uçuk ve oyunda gen 4 ile bir fark anlamana imkan yok.

Hatta oyun için gen3 bile fazlasıyla yeterli de bakma işte, gen3 fiyatlarıyla gen4 fiyatları aynı olduğu için gen3 saçma gen4 varken.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,779
Üyeler
184,499
Son üye
CASStiel
Geri