İlişkide geçmişi kafaya takmak

Dostum kendini zorla ikna etmek zorunda değilsin, istediğin tercihi yapabilirsin. Ama her tercih bir şeylerden vazgeçmek demektir.

Şu üstte yazan kişiliğe bak karaktere bak tarzı yorumları da saçma buluyorum. Yok sen şöyleysen ancak böylesini isteyebilirsin, önemli olan onunlayken... vesaire... vs...🥴

Bu tarz sınırlamalar yok, iki taraf için de isteklerin sonu olmayabilir fakat her istek gerçekleşir mi bilinmez.
Şu üstte yazan demek yerine bahsetseniz arkadan konuşmuş olmazsınız. Arkadaşın niyeti birlikte olmaya yatkınken neden onu soğutacak yorumlarda bulunayım ? Zaten ondan önceki mesajda sınırlama olmadığını belirttim kendisine.

Arkadaşlar sevgilimle uzun zamandir beraberiz aramız çok iyi sağlıklı iliskimiz var evlilik hayalimiz var düşüncelerimiz planlarımız ailelerimiz biliyor taniştilar falan ama şöyle sıkıntı var sevgilim eskiden hayatında 1 kişi ile birlikte olmuş cinsel olarak ilk zamanlar kafama takmıyordum iş ciddiye binince kafama takılmaya basladi geçmiş geçmişte kalır diye söyleniyorum sürekli ama kafama cok takılıyor icim garip oluyor bende eskiden cok kişiyle birlikte oldum o mantık bakınca normal geliyor ama ne bileyim cok garip hissediyorum bu devirde temiz kiz zor fakat sevgilim sadece 1 kere iliskiye girmiş hayatında 2 sevgilisi olmus 2 ci ile ilişkiye girmiş ya 2 ciye evlilik yapanları düşünüyorum sağlıklı ilişkileri oluyor genede ama ben bu ara takıyorum sizce normal mi
sen temiz degılsen kız ıcın konusmaya hakkın yok ha sen temız olsaydın durum degısırdı

Hocam, eğer ona güveniyorsan ve o da sana güveniyorsa, birbirinizi tamamlayacak kadar seviyorsanız bu konuyu kız arkadaşınızla konuşun ve bir daha açmamak üzere üstünü kapatın.

Hocam, eğer ona güveniyorsan ve o da sana güveniyorsa, birbirinizi tamamlayacak kadar seviyorsanız bu konuyu kız arkadaşınızla konuşun ve bir daha açmamak üzere üstünü kapatın.
hocam öyle yaptık zaten konuştuk bitti birkere hata yaptım dedi ve bitti.bende eskiden hata yaptım dedim bitti gelecege odaklanmak lazim dedik bitti ama benim arada aklıma takılıyor bende farkındayım gelecege odaklanmak gerektiğini herkesin geçmişte bir hatası olduğunu ama nedense takıyorum anlamıyorum

Şu üstte yazan demek yerine bahsetseniz arkadan konuşmuş olmazsınız. Arkadaşın niyeti birlikte olmaya yatkınken neden onu soğutacak yorumlarda bulunayım ? Zaten ondan önceki mesajda sınırlama olmadığını belirttim kendisine.
İlk olarak burası forum, yazılanları herkesin gördüğü bir yerde arkadan konuşmak diye bir şey yok zaten. Üsttekiler derken benden sonra benim saçma bulduğum şeyleri yazanları da kast ediyorum, kişiye özel bir durum yok.

Arkadaşın niyeti kafasındaki sesi bastırmak. Ben de ona seçimi sadece kendi yapmasını söyledim.

Sizde geçmişte kendinize ait hatalar yapmışsınız, yani demem o ki sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz. Empati kurmuşsunuz, geçmişte olmuş bitmiş şeylerin üstünü tekrar açmaya gerek yok

İkinci evlilik dinen günah değil, yasal da olduğundan hem hukuk açısından bir kötülüğü yoktur... Fakat kız tarafı olsun, erkek tarafı olsun evlenmeden ilişkiye girmeleri böyle sorunlara sebep olabilir. Şöyle bir gerçeğiniz var, siz çokça ilişkiye girdiğinizi itiraf etmişsiniz, o da bir defa ilişkiye girdiğini itiraf etmiş, eğer bu konuda birbirinize dürüstçe açıklamalar yaptıysanız ve yine birbirinize kati surette söz verip, inanabiliyorsanız her şeye rağmen evlilik en güzel şeydir. Bir daha böyle şeyler yapmamak üzere söz verip evlilikte kararlı ve inançlı olursanız, birbirinize de dürüst davranabilirseniz yeni bir başlangıç iyidir.

Ama şöyle bir gerçeğiniz olabilir, önceden evlilik dışı ilişki yaşayanlar evliliklerinde sorun yaşadıklarında yine aynı hastalıklarına geri dönebiliyorlar, o yüzden iyice birbirinizi tanımalı ve dürüst olmalısınız. Evlilikte eşler arasında hiç bir yalan olmamalı ki birbirinize sonsuza dek güvenebilesiniz.

Arkadaşlar sevgilimle uzun zamandir beraberiz aramız çok iyi sağlıklı iliskimiz var evlilik hayalimiz var düşüncelerimiz planlarımız ailelerimiz biliyor taniştilar falan ama şöyle sıkıntı var sevgilim eskiden hayatında 1 kişi ile birlikte olmuş cinsel olarak ilk zamanlar kafama takmıyordum iş ciddiye binince kafama takılmaya basladi geçmiş geçmişte kalır diye söyleniyorum sürekli ama kafama cok takılıyor icim garip oluyor bende eskiden cok kişiyle birlikte oldum o mantık bakınca normal geliyor ama ne bileyim cok garip hissediyorum bu devirde temiz kiz zor fakat sevgilim sadece 1 kere iliskiye girmiş hayatında 2 sevgilisi olmus 2 ci ile ilişkiye girmiş ya 2 ciye evlilik yapanları düşünüyorum sağlıklı ilişkileri oluyor genede ama ben bu ara takıyorum sizce normal mi
Temiz kız zor derken sen kirli erkek misin?? Hay sizin kafanıza. Şu üslubu değiştirin temiz kız ne? Sen yapmışsan o da yapmışsa senin bir şey istemeye hakkın yok. Sen dahs önce hiç ilişkiye girmemiş biriysen ve sevgilin daha önce cinsel birlikteliği olduysa başkasıyla senin o zaman birşeyleri isteme hakkın olabilir. Temiz kız ne la bu nasıl bir tabir çok gıcık çok irite edici bir tabir.

Ayrıca şunu da belirteyim, evlilik dışı ilişki yaşayanlarla ancak evlilik dışı ilişki yaşayanlar evlenir, hiç bir baba kızını vermez ve hiç bir kız böyle birisi ile evlenmek istemez. Bu bir gerçektir. İsteyen kafasını kuma gömsün ama bu memleketin kanunudur bu. Ancak ve ancak parası, pulu, malı mülkü için evlenenler olur, onlar zaten istisnadır, para pul için evlenenler de mutluluk da vermezler eşlerine, bir süre sonra yeteri kadar mal mülk edindikten, garantiledikten sonra boşanırlar...

Hocam çocuklukta ve ergenlikte aşırı önem verdiğim bir konuydu. Şu yaşta çokta fifi imiş diyorum. Önemli olan senle iken gözü başka yere bakar mı bakmaz mı? Erkeklere karşı mesafeli midir yoksa afedersin laçka mıdır? Seni evlenirken aldatmayacaksa önemli olan sadece bu. Gerçekten. Onun dışında çok sık kavga ediyorsanız EVLENMEYİN! Evlenince değişmiyorlar...
Not:Bir düşünceye ne kadar önem verirsen o kadar seni sıkar boğar. Önem verme. Başka şeyler düşünme. Uzun süre boşta kalacak eylemsizlikte bulunma.

acaba gerçekten bir kişi mi onu da bilmiyorsun bence evleneceğin kadın sana özel olmalı kendine bunu yakıştırabiliyorsan evlen sana diyecek birşeyim yok

Bu aralar takıntım durdu çok saçma düşünüyordum ama ilişkimiz gayet sağlıklı geçmişte beni tanımıyordu benim hayatıma girecegi nerden belliydi değildi tabikide bende öyle iliski yasadim cok uzun süreli iliskilerimde oldu yaşadım kız arkadaşımda biliyor hatta 2 ay cok eski sevgilimle evlilik hayatı gibi yaşadığımızı biliyor ama takmıyor ben neden taktım bilmiyorum arada kafama takılıyor ama benim yaptıklarıma bakınca benimki cok üst duruyor evlenince sorun olcagınida sanmıyorum aklıma gelse yanımda sevdigim dünyalar kadar değer verdigim yanımda unuturum biter benim geçmişim temiz olsa eyvallah ama değil davul bile dengi dengine cidden herkesin fikri için teşekkür ederim olumlu olumsuz . Kız arkadaşım bana değer veriyor benim için bir ton şey yaptı . ben hayatımda yokken yaşadığı geçmişi kafama takmamam gerekiyor tabikide arada aklıma gelsede tamamen kafamdan nasıl silerim bilemiyorum ama beni ondan soğutmuyor bu düşünce onuda öyle benim geçmişim soğutmuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,753
Üyeler
186,238
Son üye
qualityproject
Geri