İlişkimde Boğuluyorum!

Baştan sona okudum ve ne kada rişaiz olduğumu bir dhaa fark ettim okumaz okaydım bu ne olum ? İnsanalar modenlik özgürlük adı altında her geçen gün daha beyinsiz oluyor

Öncelikle keşke yapay zekaya atıp metni düzenle deseydin içinden geçmişsin ne dediğin belli değil

Ama en basitindne senle daha çıkalı 1-2 hafta olan kız senle yatıyorsa gerçekten ciddi bir şey mi bekliyon ?

Allah Akıl fikir versin Böylelerine ne diyeyim

Maalesef çevremde bu tarz karakterde türeyen çok fazla ikinci el insan var. Duygusal boşluklarınızı fark edip sizi istismar edecek, hayatınızı zehir edecek kişilere asla taviz vermeyin. Aklınız aşağıdaki kafanızda değil yukarıdaki kafanızda olsun. Kişisel gelişiminize ve kariyerinize odaklanın. Kendinize yatırım yapın çünkü zaman geri gelmiyor. Bir arayış içinde yıllarınızı heba ettikten sonra söylenen keşkelerin hiçbir kıymeti kalmıyor. Yaşamı ve gençliği yalnızca cinsellik üzerinden tanımlamaya çalışan bu ahmak kitle yüzünden saf kaliteli ve çalışkan insanlar hem zaman kaybediyor hem de bu girdaptan çıkmakta zorlanıyor. Kendinize saygı duyun standartlarınızı yükseltin ve sizi gerçekten büyütecek insanlarla vakit geçirin. Sevgiler <3

Türkçe özeti
Anladığım kadarıyla bu arkadaş tam bir "kırmızı bayrak" (red flag) festivalinin ortasına düşmüş. Hikaye oldukça karışık ama özetle olay şu:
Elemanımız Ocak ayında motorcu bir kızla tanışıyor. Daha ilk günden kız bunu 2 saat telefonda tutuyor, bizimki de kıza hızlıca tutuluyor. Ancak olaylar silsilesi şöyle ilerliyor:
Hikayenin Özeti
"Zorunlu" Randevu: Kız, sorunlu bir arkadaşıyla birlikte bizim elemandan habersiz başka bir "4'lü date"e gidiyor. Yakalanınca da "Beni kandırdı, bankadan para çekmeyi bilmiyorum dedi, rezillik çıkmasın diye gittim" gibi pek de inandırıcı olmayan bir bahaneye sığınıyor.
Geçmiş ve Yalanlar: Kız başlangıçta "ilk kez seninle oluyorum" gibi büyük bir yalan söylüyor. Sonra eleman öğreniyor ki aslında TikTok’tan tanıştığı biriyle kısa sürede birlikte olmuş, lisede 9 kez aldatılmış falan... Yani geçmişiyle ilgili sürekli farklı hikayeler anlatıyor.
Dijital Kanıtlar: Arkadaş kızın telefonunda; eski sevgilileriyle yapay zekayla (ChatGPT) yaptırdığı fotoğrafları, "evim" falan diye paylaştığı aşk videolarını buluyor.
Bardak Taşıyor: En son gezide, kızın telefonunda "tahammül edemiyorum, bıraktım" dediği eski sevgilisinin numarası kayıtlı çıkınca elemanımız fişi çekiyor.
Kaza ve Takıntı: Ayrılıktan sonra bizimki motor kazası yapınca kız yine bitiyor yanında. Şu an ne tam kopabiliyorlar ne de bir ilişki var; eleman yalanlardan ve sürekli "arkadan iş çevrilmesinden" dolayı bitmiş durumda.
Durumun Analizi (Objektif Bakış)
Bu hikayede elemanın (ve senin) görmesi gereken birkaç net durum var:
Güven İnşası İmkansız: Kız daha ilk haftadan yalanlara başlamış. Bir ilişkide temel çürükse üzerine ne inşa edersen et yıkılır. "Haberin olmazdı" savunması zaten niyetin dürüstlük değil, "yakalanmamak" olduğunu gösteriyor.
Manipülasyon Teknikleri: "Sokak ortasında bağırmasın diye mecbur kaldım" veya "telefon benim ama numara nasıl kayıtlı bilmiyorum" gibi açıklamalar, karşısındakinin zekasıyla dalga geçmektir.
Duygusal Karmaşa: Kız muhtemelen yalnız kalamayan veya sürekli ilgiyle beslenen biri. Eski sevgilisinin numarasını tutması ve geçmişini sürekli revize etmesi, henüz kendi içinde bir şeyleri oturtamadığını gösteriyor.
Sonuç olarak: Bizim eleman 1.5 ayda 1.5 yıllık yıpranmış. Motorcu tabiriyle söylemek gerekirse; bu motorun şasisi yamuk, grenajları boyalı, kilometresiyle de oynanmış. Ne kadar masraf yaparsan yap, bu makine dikiş tutmaz. Kaza sonrası gelen o "ilgi" de genellikle vicdan azabı veya kaybetme korkusundan kaynaklanır, sevgiden değil.
Eleman kaçıp kurtulduğu için şükretmeli, çünkü bu tip hikayelerin sonu genellikle çok daha büyük bir duygusal enkazla bitiyor.

Gemini sağolsun

Geri