Neler Yeni

İlk Kez PC Topluyorum – Sistem Önerilerinize Açığım

rywa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Gokay
Merhaba,

İlk defa sistem toplayacağım. Başta markalı hazır bir sistem almak istesem de kalite ve fiyat konusunda birçok soru işareti olduğundan, kendim toplamaya karar verdim.

Bireysel araştırmalarım sonucunda aşağıdaki sistemi bir araya getirdim (0 tecrübem var).
  1. Ryzen 7 7800X3D işlemci istiyorum, çünkü PC’de sadece rekabetçi oyunlar oynayacağım.
  2. Sadece rekabetçi oyunlar oynadığımdan, bütçemi ekran kartından kısmak istedim. Ancak ilerleyen dönemde ekran kartını yükseltmek istiyorum. Sizce Windforce yerine GALAX veya Palit mi tercih etmeliyim?
  3. Anakartı yurtdışından alacağım, bu yüzden bunu tercih ettim. Türkiye’de B serisi ile aynı fiyata geliyor.

Sistem:
1740395006952.png

Toplamda yaklaşık 57.000 TL'ye denk geliyor. Maksimum bütçem de bu civarlarda.
Sistem/parçalar hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi dinlemek isterim. Şimdiden teşekkürler.

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
361
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Merhaba,

İlk defa sistem toplayacağım. Başta markalı hazır bir sistem almak istesem de kalite ve fiyat konusunda birçok soru işareti olduğundan, kendim toplamaya karar verdim.

Bireysel araştırmalarım sonucunda aşağıdaki sistemi bir araya getirdim (0 tecrübem var).
  1. Ryzen 7 7800X3D işlemci istiyorum, çünkü PC’de sadece rekabetçi oyunlar oynayacağım.
  2. Sadece rekabetçi oyunlar oynadığımdan, bütçemi ekran kartından kısmak istedim. Ancak ilerleyen dönemde ekran kartını yükseltmek istiyorum. Sizce Windforce yerine GALAX veya Palit mi tercih etmeliyim?
  3. Anakartı yurtdışından alacağım, bu yüzden bunu tercih ettim. Türkiye’de B serisi ile aynı fiyata geliyor.

Sistem:
Alıntıyı görüntüle

Toplamda yaklaşık 57.000 TL'ye denk geliyor. Maksimum bütçem de bu civarlarda.
Sistem/parçalar hakkında tecrübelerinizi ve önerilerinizi dinlemek isterim. Şimdiden teşekkürler.
rekabetci oynuyorsan bile ekran kartindan kismani onermem 4060 ile 7800x3d alacagina daha iyi bir sistem toplayabilirsin. mesela islemcini 7800x3d yerine 9700x tercih edebilirsin daha ucuza benzer performans alablirsin rekabetci oyunlar disinda neredeyse ayni performansi veriyor. anakart yurtdisindan aliyorsan islemci ile birlikte bazen iyi firsatlar oluyor goz atmani oneririm. ekran kartini en azindan 7800xt ye yukseltmeni oneririm veya 4070 super al nvidia istiyorsan ama 60k ya sistem topluyorsan en azindan 4070 ti super olmali bence

rywa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Gokay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
rekabetci oynuyorsan bile ekran kartindan kismani onermem 4060 ile 7800x3d alacagina daha iyi bir sistem toplayabilirsin. mesela islemcini 7800x3d yerine 9700x tercih edebilirsin daha ucuza benzer performans alablirsin rekabetci oyunlar disinda neredeyse ayni performansi veriyor. anakart yurtdisindan aliyorsan islemci ile birlikte bazen iyi firsatlar oluyor goz atmani oneririm. ekran kartini en azindan 7800xt ye yukseltmeni oneririm veya 4070 super al nvidia istiyorsan ama 60k ya sistem topluyorsan en azindan 4070 ti super olmali bence

Teşekkürler hocam, peki diğer komponentler nasıl? onlarda çok değişmemi gerektirecek ddurum yok diye anladım doğru mu?

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
361
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Teşekkürler hocam, peki diğer komponentler nasıl? onlarda çok değişmemi gerektirecek ddurum yok diye anladım doğru mu?
ssd degistimenizi oneririm kingston ssd iyi bir tercih olmaz psunu eger 850w alabiliyorsaniz alin derim ileride ekran kartini yukseltirseniz 750w yetersiz kalabilir buradan psulari karsilastirin
https://cultists.network/140/psu-tier-list/ bu eski liste daha basit
bu yenilenmis liste cok daha fazla detay var kafanizi karistira bilir
onun disinda diger parcalar gayet iyi kasadan cok anlamam son olarak o fiyata cok daha iyi hava sogutucu alinabilir ama o da iyidir

• Beğen
Reaksiyonlar: rywa

App20

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
460
İsim
App
anakart ve ssd değişilirse güzel duruyor
yada bu sistemde 7800x3d anakart ve ssd değiştirerek bakabilirsiniz

• Beğen

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
VeV
hocam arkadaşların bahsettiği ekran kartının güçsüzlüğü ile alakalı görüşlere katılıyorum. Pek çok şeyi daha çok kısıp ekran kartını yükseltmek daha iyi olur. Bu aşamada arkadaşların da gönderdiği gibi hazır sistemler biraz daha mantıklı.

• Beğen

rywa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Gokay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yada bu sistemde 7800x3d anakart ve ssd değiştirerek bakabilirsiniz
Hocam sistemi beğendim. Buna hangi anakartı seçmeliyim? Birde mATX olduğundan anakart daha sıkışık sanırım. Ekstradan işlemci soğutucusu tercih etmek gerekir mi?

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
VeV
Hocam sistemi beğendim. Buna hangi anakartı seçmeliyim? Birde mATX olduğundan anakart daha sıkışık sanırım. Ekstradan işlemci soğutucusu tercih etmek gerekir mi?
Tekrar selamlar hocam ben ramleri beğenmedim. 8gb lar az gelecek 2 tane olup çift kanal kullanmak istemenizi anlıyorum ama almışken baştan 16gb ile yola çıkıp daha sonra 32 ye çıkmanızı veya doğrudan 32 ile başlamanızı öneririm. Anakartta b650 olanı öneririm. Çünkü hem 2 m2 slotu var hemde overclock yapma seçeneği açık olur. Kasa 650w idare eder imkanınız varsa onu da min 750w öneririm. ama 650w da gider. Ssd 500 yerine baştan 1 tb seçilebilir. işlemci ve ekran kartı gayet iyi. Anakart boyutundan ötürü soğutucu pek farketmez de pek çoğu stok soğutucudan iyidir. Anakartta önemli olan soketler işinizi görecek mi olur. Hayırlı olsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bu arada bu fiyata bu sistem pahalı geldi bana isterseniz acele etmeyin biraz daha araştırın

Son düzenleme:
  • Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,352
Üyeler
168,613
Son üye
Dean Winchester.