İlk uzun yol deneyimim – Ankara’dan Antalya’ya tavsiyelere açığım

bizim arkadaşın babası viraja 200le girdi bu aracla tereyağından kıl ceker gibi girip cıkıyodu şoforunde etkisi var elbet ama 200le zorluk yasatmayan arac 100le hic yasatmaz diye düsünüyorum
ısparta tarafından gelecekseniz sizi tek zorlayacak yol dediğim yol olur,onun dışında yol konusunda zorlanmazsınız. bir de uzun yolda diğer sürücülerin algısı düşük olabilir temkinli gitmek lazım

ısparta tarafından gelecekseniz sizi tek zorlayacak yol dediğim yol olur,onun dışında yol konusunda zorlanmazsınız. bir de uzun yolda diğer sürücülerin algısı düşük olabilir temkinli gitmek lazım
hocam zaten diğer sürücülerden korktugum icin böyle konu açtım kendime güveniyorum da tırlar falan bazen sol şeride atlıyo bazı dikkatsız sürücüler oluyo :D

Uzun yol şehir içinden daha kolay ve keyiflidir. Uykuya dikkat edin, keyfinize bakın.

Selamlar arkadaşlar,

Ehliyetim var ama fazla araba tecrübem yok, daha çok motokuryelik geçmişim var. Yakında bir arkadaşımla Ankara’dan Antalya’ya gündüz vakti yola çıkacağız. Araba onun ama ehliyeti yok, haliyle ben süreceğim.

Yavaş ve dikkatli gitmeyi (90-100 km/h civarı) planlıyorum, yani "ığıl ığıl" bir yolculuk olacak. Tecrübeli olanlardan tavsiye almak isterim:
Hocam yola gideceğim diyede konu açmazsın be :D

İlk uzun yolunuz ise sık mola vermenizi tavsiye ederim. sakın dikkatinizi yoldan kaçırmayın.

Selamlar arkadaşlar,

Ehliyetim var ama fazla araba tecrübem yok, daha çok motokuryelik geçmişim var. Yakında bir arkadaşımla Ankara’dan Antalya’ya gündüz vakti yola çıkacağız. Araba onun ama ehliyeti yok, haliyle ben süreceğim.

Yavaş ve dikkatli gitmeyi (90-100 km/h civarı) planlıyorum, yani "ığıl ığıl" bir yolculuk olacak. Tecrübeli olanlardan tavsiye almak isterim:
Benzer bir şekilde bizde 2 haftaya bir yola cıkıyoruz. 700 km sürecek.
Babam usta söför (50 yıllık bir araba kullanda deneyimi var) söyle bir planlama yaptı. Bi 100 150 o kullandıktan sonra Yeni yapılan bir yolda Arabayı ben alacağım ve bi 200 250km sürecek. Bende 4 kez kullandım (ort. 70 80 km) Ben söyle yapıyorum, belki işine yarar.
Benim kullandığım yollar genelde boş olduğundan 80 90 ile 5-6 vites aralığında gidiyorum. Yolda araba varsa biraz Gaz çekiyorum, takip mesafesini sağlayıp devam ediyorum. Bölünmüş yol vs gibi yerlerde fren ile yavaş girip açıktan alıp devam ediyorum.
Sende Arabayı şeritte tutup takip mesafeni korursan bi Sıkıntı olmaz Biiznillah.
D.N: Babam 35 kere dururken ilk frene basacaksın ve durmaya yakın debriyaja basacaksın diye israrla vurguluyor. Bunuda ekliyim dedim. Tabii bunlar illa yap diye değil, Söför sensin ve sen ayarlıyacaksın, ama dediklerimim azıcık ilham verdiyse ne mutlu :)
D.N 2: Ek bir sorun olursa sor, Babama iletebilirim.
D.N 3:Araba 1.4 Atmosferik Egea. (Yağı soranlar olursa Castrol Egde 5W-40,Eksiltmeyi kesti. Tavsiye edebilirim)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ilk defa kendi süreceğim bi aracla uzun yol yapıcam biraz heyecan yaptim yollari hakkinda cok yorum vardi virajlari falan sıkıntı diye bilen biri vardir diye sordum
Nefes egzersizini dene :) Bende Pazar kullanmadan önce heyecanlıydım Arabayı alirken nefes egersizi yapınca sakinleştirdi :)

Mercedes cla 200 amg 2014 model araç otomatik vites bakımlı zorluk çıkarır mı uzun yolda
Fıstık gibi gider. Tek sorunu maddi olarak yakıt olabilir :))

Hocam ilk defa kendi süreceğim bi aracla uzun yol yapıcam biraz heyecan yaptim yollari hakkinda cok yorum vardi virajlari falan sıkıntı diye bilen biri vardir diye sordum
Benzer bir şekilde bizde 2 haftaya bir yola cıkıyoruz. 700 km sürecek.
Babam usta söför (50 yıllık bir araba kullanda deneyimi var) söyle bir planlama yaptı. Bi 100 150 o kullandıktan sonra Yeni yapılan bir yolda Arabayı ben alacağım ve bi 200 250km sürecek. Bende 4 kez kullandım (ort. 70 80 km) Ben söyle yapıyorum, belki işine yarar.
Benim kullandığım yollar genelde boş olduğundan 80 90 ile 5-6 vites aralığında gidiyorum. Yolda araba varsa biraz Gaz çekiyorum, takip mesafesini sağlayıp devam ediyorum. Bölünmüş yol vs gibi yerlerde fren ile yavaş girip açıktan alıp devam ediyorum.
Sende Arabayı şeritte tutup takip mesafeni korursan bi Sıkıntı olmaz Biiznillah.
D.N: Babam 35 kere dururken ilk frene basacaksın ve durmaya yakın debriyaja basacaksın diye israrla vurguluyor. Bunuda ekliyim dedim. Tabii bunlar illa yap diye değil, Söför sensin ve sen ayarlıyacaksın, ama dediklerimim azıcık ilham verdiyse ne mutlu :)
D.N 2: Ek bir sorun olursa sor, Babama iletebilirim.
D.N 3:Araba 1.4 Atmosferik Egea. (Yağı soranlar olursa Castrol Egde 5W-40,Eksiltmeyi kesti. Tavsiye edebilirim)

Nefes egzersizini dene :) Bende Pazar kullanmadan önce heyecanlıydım Arabayı alirken nefes egersizi yapınca sakinleştirdi :)
Hocam ne nefesi ne egzersizi boeing 777 mi uçuruyorsunuz :D

Hocam ne nefesi ne egzersizi boeing 777 mi uçuruyorsunuz :D
Abi 4 kere kullanınca insani olarak olabiliyor Oda zamanla geçer zaten :d

tüm yolu bilmiyorum,ıspartalı olduğum için ısparta antalya arasından bahsedeceğim. tamamen çift şeritli bölünmüş yol yok. bazen tek şerit,bazen çift şerit oluyor. biraz eğimli bir yol ve çok fazla tır o yolu kullandığı için sürekli hız kesiyorlar. ister istemez sollama yapmak durumundasın ve bu da biraz tehlikeli ve yorucu. iyi bir araba yoksa antalya yolunda sollama yapmak baya yorar. arabada çok deneyim olmadığı için riskli sollamalardan kaçın ve mola vererek git.
Benim babam 50 yıldan fazla söför o bile 1 saatlik yolda 2 3 kere mola veriyor, Acelen yoksa molalı gitmek en iyisi.

hocam benim ustam orijinal 5 40 yağ yerine 10 40 koydu,niye 10 40 koydun dediğimde tüm 1.4 egealara 10 40 koyduğunu söyledi. arabada yağ eksiltme yok tamam da motor sağlığına bir şey olur mu bilmiyorum.

Selamlar arkadaşlar,

Teker Yapma

hocam benim ustam orijinal 5 40 yağ yerine 10 40 koydu,niye 10 40 koydun dediğimde tüm 1.4 egealara 10 40 koyduğunu söyledi. arabada yağ eksiltme yok tamam da motor sağlığına bir şey olur mu bilmiyorum.
Valla hocam ben yorumlarda Çok kez 5 30W Castrol gördüm bide hepsibura'da dan satıcısı Castrol olacak şekilde aldım gene bi 1500 km civarı bu yağla yaptık hiç eksiltme yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,095
Üyeler
183,948
Son üye
Espadahg
Geri