İmam Hatiplilere karşı ön yargılı mısınız?

Ön yargılı mısınız?

• Evet

• Hayır

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
13,225
Bugün dershaneye başladım. Sınıfta 2 tane imam hatipte okuyan çocuk vardı. İkisininde dersleri falan çok iyi fakat sınıftaki diğer çocuklar, çocuklarla dalga geçiyor. Örneğin hoca bugün hangi mesleği yapacaklarını sordu. Arkadan iki çocuk "Hocam zaten onlar imam hatipte okuyor. Anca hoca oluyorlar." dedi ve bütün sınıf güldü. Çocuklara çok üzüldüm. Çocuklarla teneffüste konuştuğumda onların İmam Hatip'e gitmek istemediklerini fakat hem aile zoru hemde Fen lisesini 10-20 puanla kaçırdıkları için İmam Hatipe gittiklerini söylediler. Benim merak ettiğim sizde de böyle bir ön yargı var mı?

Bugün dershaneye başladım. Sınıfta 2 tane imam hatipte okuyan çocuk vardı. İkisininde dersleri falan çok iyi fakat sınıftaki diğer çocuklar, çocuklarla dalga geçiyor. Örneğin hoca bugün hangi mesleği yapacaklarını sordu. Arkadan iki çocuk "Hocam zaten onlar imam hatipte okuyor. Anca hoca oluyorlar." dedi ve bütün sınıf güldü. Çocuklara çok üzüldüm. Çocuklarla teneffüste konuştuğumda onların İmam Hatip'e gitmek istemediklerini fakat hem aile zoru hemde Fen lisesine 10-20 puanla kaçırdıkları için İmam Hatipe gittiklerini söylediler. Benim merak ettiğim sizde de böyle bir ön yargı var mı?
aile zoruyla olmayanlara karşı var, ama bunu bilemeyiz. Bu önyargım aile zoruyla olup olmadığını öğrenmeme engel değil.

Ben toplumdan soyutlanıp toplum içinde karşı cinse, onları hiç görmemiş gibi davrandıkları için uyuz oluyorum. Geçen hafta imamlarla geziye gittik, yanımıza kız grubu geldi ıslık falan çalmaya, kızlara dik dik bakmaya başladılar. Çoğu aile edebinden, ahlakından eksik. Her dakika onlara içimden sövüp sövüp durdum ve gezi bitti.

Bugün dershaneye başladım. Sınıfta 2 tane imam hatipte okuyan çocuk vardı. İkisininde dersleri falan çok iyi fakat sınıftaki diğer çocuklar, çocuklarla dalga geçiyor. Örneğin hoca bugün hangi mesleği yapacaklarını sordu. Arkadan iki çocuk "Hocam zaten onlar imam hatipte okuyor. Anca hoca oluyorlar." dedi ve bütün sınıf güldü. Çocuklara çok üzüldüm. Çocuklarla teneffüste konuştuğumda onların İmam Hatip'e gitmek istemediklerini fakat hem aile zoru hemde Fen lisesini 10-20 puanla kaçırdıkları için İmam Hatipe gittiklerini söylediler. Benim merak ettiğim sizde de böyle bir ön yargı var mı?
Yo. Ben gitmezdim sanırım ama çok iyi koşulları olan imam hatipler var ülkede. Sırf imam hatip diye yargılamak saçma.

Ben toplumdan soyutlanıp toplum içinde karşı cinse, onları hiç görmemiş gibi davrandıkları için uyuz oluyorum. Geçen hafta imamlarla geziye gittik, yanımıza kız grubu geldi ıslık falan çalmaya, kızlara dik dik bakmaya başladılar. Çoğu aile edebinden, ahlakından eksik. Her dakika onlara içimden sövüp sövüp durdum ve gezi bitti.
Hocam Karadeniz de mi yaşıyorsunuz?

İmam Hatip okullarını saçma buluyorum hiç böyle bir şeye gerek yok ,hepsi yıkılıp yerlerine ülkemizin zeki gençlerinin gidebileceği yüksek puanlı okullar yapılmalı. Orada verilecek doğru eğitim ile ülkemiz okumuş aydın nüfus yetiştirir, bilim konusunda ileriye adım atarız.

Ben de ilk okulu İmam Hatipte bitirdim. Doğrudur benimle de şakasına uğraşıyordu arkadaşlar.
İmam Hatipler okudukları okullardan daha fazla fona ve ayrıcalığa sahipler. Gidip de bir görsünler sonra laf yapsınlar. Büyük İmam Hatiplerde sinema salonu bile var. :D

İmam Hatipte kaliteyi(öğretmen kalitesini ilkokul bölümü için geçerli) gördüm. Öğretmeninden müdürüne kadar çok saygılı, çok ilgilenen kişilerdi.

Benim okuduğum zamanda ayrım yoktu fakat benden sonra ilkokullar kız ve erkek olarak ayrıldı. O da mecburen yapıldı. Müdür kendisi ayırmak istemiyordu.

İmam Hatiplerin yanlış yönetildiğini düşünüyorum ama işte Din tamamiyle işe girince haremlik ve selamlık işi ortaya giriyor. Yapacak bir şey yok.

İmam Hatipte okuyana anca hoca olur diyor kendisi okuyor da ne oluyor? Dershaneye gelmiş demek ki beyni basmamış. Birine laf atmadan önce kendilerine baksınlar.

Artık dini eğitim zorunlu olmamalı ,çocuk zamanı gelince araştırıp edip kendisi seçimini yapmalı .Yok seçmeli dersmiş din dersiymiş hiç gerek yok. Din dersi yerine sen o öğrenciye kitap okutsan tiyatro dersi veya ilgi duyduğu başka alanlara yöneltsen belki bazı dallarda adını dünyaya duyaracak bir genç yetişecek ama onun yerine istemediği bir derse sokarsan aha Türkiye gibi olursun.

Artık dini eğitim zorunlu olmamalı ,çocuk zamanı gelince araştırıp edip kendisi seçimini yapmalı .Yok seçmeli dersmiş din dersiymiş hiç gerek yok
Kesinlikle katılıyorum. Din dersi amacı dua ezberi sonra peygamberimizin hayatı o kadar. Başka dinlere değinilmiyo . Hristiyanlık yok ya da ateizm filan yok hani islam islam islam nereye kadar :peepo1:

ön yargılıyım hocam imam hatipten düzgün adam çıkacağınıda sanmıyorum

Geri