Bu hafta sonu yurt dışına çıkacağım ve iphone almayı düşünüyorum ve geldikten sonra ise imei kaydını yaptırmayı planlıyorum ama abim bir şey söyledi ve aklımı çeldi neymiş telefonu alıp, imei kaydını yaptırdıkten sonra telefonun kapanmaması için arada bir yurt dışına çıkmam gerekliymiş erasmus programı ile gidiyorum o yüzden yurt dışına bu seferlik çıkacağım bunun aslı nedir söyler misiniz?
Bu hafta sonu yurt dışına çıkacağım ve iphone almayı düşünüyorum ve geldikten sonra ise imei kaydını yaptırmayı planlıyorum ama abim bir şey söyledi ve aklımı çeldi neymiş telefonu alıp, imei kaydını yaptırdıkten sonra telefonun kapanmaması için arada bir yurt dışına çıkmam gerekliymiş erasmus programı ile gidiyorum o yüzden yurt dışına bu seferlik çıkacağım bunun aslı nedir söyler misiniz?
Peki bir şey daha sorabilir miyim? İMEİ kaydını kendi üzerime yaptırdıktan sonra hatta kendi üzerime olmak zorunda değil mi? Pek bilmediğimden kusura bakmayın.
Peki bir şey daha sorabilir miyim? İMEİ kaydını kendi üzerime yaptırdıktan sonra hatta kendi üzerime olmak zorunda değil mi? Pek bilmediğimden kusura bakmayın.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ülkeden çıkmadan kayıt hakkın olmuyor derken gittiğim ülkeden Türkiye'ye dönmem mi gerek?
Ülkeden çıkmadan kayıt hakkın olmuyor derken gittiğim ülkeden Türkiye'ye dönmem mi gerek?
Gittiğin ülkeden çıktığın saniye kayıt hakkı oluyor. Evet kaydı yaptığın kişinin sim kartlarını kullanabiliyorsun.
18 yaş altında imei kaydı yapamıyorsunuz zaten. Şuanda kullandığınız hat kimin üstüne?
Ben de gideceğim ama annemin e devletinden yapmam gerek. Siz ülke dışına çıkarken 18 yaşından küçükseniz ve tek başınıza çıkarsanız noterden ailenizin izin verdiğine dair bir belge sunmanız gerekiyor. Şuanda kimin adına sim kartınız varsa ona kaydedin. Yani şöyle diyelim ki şuanda kullandığınız hat babanızın üzerine, babanızın e devletine girip imei kayıt yazıyorsunuz ve orada çocuğum için olan kısmı seçiyorsunuz. Sonra telefon klavyesine *#06# yazın. İmei 1 ve imei 2 doldurun. Ama sakın 1 hane bile yanlış girmeyin hakkınız iptal edilir. Sonra da kaydı yaptığınız kişinin adına olan sim kartlarını kullananıyorsun.
Aldığınız telefonun arama yerine *#06# yazıyorsunuz *
Bu arada aklınızdaki bütün soruları sorabilirsiniz.
O da iyi. Sadece adım atmanız yeter. Aynısı diğer ülkeler için de geçerli
Diyelim 10.29 da yurtdışına çıktınız. 10.30da geri çıktınız. Kayıt hakkı sağlanıyor.
O da iyi. Sadece adım atmanız yeter. Aynısı diğer ülkeler için de geçerli
Diyelim 10.29 da yurtdışına çıktınız. 10.30da geri çıktınız. Kayıt hakkı sağlanıyor.