Neler Yeni

İMEİ kaydı yaptırdıktan sonra yurt dışına çıkmam gerekli mi?

PokeTopu

80+
Bu hafta sonu yurt dışına çıkacağım ve iphone almayı düşünüyorum ve geldikten sonra ise imei kaydını yaptırmayı planlıyorum ama abim bir şey söyledi ve aklımı çeldi neymiş telefonu alıp, imei kaydını yaptırdıkten sonra telefonun kapanmaması için arada bir yurt dışına çıkmam gerekliymiş erasmus programı ile gidiyorum o yüzden yurt dışına bu seferlik çıkacağım bunun aslı nedir söyler misiniz?

wh1te

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,247
İsim
özgür küçükdoğan
İlgilendiği Kategoriler
kripto paralar,mining,OC/soğutma,donanım,borsa
Instagram
ewq_wh1te_qwe
Twitter
KucukdoganOzgur
Facebook
ozgur.kucukdogan.39
Discord
wh1te#4220
kayıt yaptırmadığın zaman geçerli o kayıt yaptırdıktan sonra tr cihazı gibi kullanabilirsin yurt dışına çıkma vs gibi bir zorunluluğun yok

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram
instagram.com/aliakpoyraz
Öyle bir şey yok bir kere çıkış yaptıktan sonra telefonu pasaportunuza işleyebilirsiniz ve kullanabilirsiniz tekrar tekrar gir çık yapmanıza gerek yok

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
Bu hafta sonu yurt dışına çıkacağım ve iphone almayı düşünüyorum ve geldikten sonra ise imei kaydını yaptırmayı planlıyorum ama abim bir şey söyledi ve aklımı çeldi neymiş telefonu alıp, imei kaydını yaptırdıkten sonra telefonun kapanmaması için arada bir yurt dışına çıkmam gerekliymiş erasmus programı ile gidiyorum o yüzden yurt dışına bu seferlik çıkacağım bunun aslı nedir söyler misiniz?
Son 1 sene içinde giriş çıkış yapan birinin adına kayıt yapabilirsiniz. Ve sadece kayıt yaptığınız kişinin adına alınan hatları kullanabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Git telefonu al gel kaydını yap. Ama ülkeden çıkmadan kayıt hakkın olmuyor.

PokeTopu

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki bir şey daha sorabilir miyim? İMEİ kaydını kendi üzerime yaptırdıktan sonra hatta kendi üzerime olmak zorunda değil mi? Pek bilmediğimden kusura bakmayın.

Son 1 sene içinde giriş çıkış yapan birinin adına kayıt yapabilirsiniz. Ve sadece kayıt yaptığınız kişinin adına alınan hatları kullanabilirsiniz.

Git telefonu al gel kaydını yap. Ama ülkeden çıkmadan kayıt hakkın olmuyor.
Ülkeden çıkmadan kayıt hakkın olmuyor derken gittiğim ülkeden Türkiye'ye dönmem mi gerek?

Isofyan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,038
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, yazılım, bilgisayar ve telefon
Peki bir şey daha sorabilir miyim? İMEİ kaydını kendi üzerime yaptırdıktan sonra hatta kendi üzerime olmak zorunda değil mi? Pek bilmediğimden kusura bakmayın.

Ülkeden çıkmadan kayıt hakkın olmuyor derken gittiğim ülkeden Türkiye'ye dönmem mi gerek?
Telefonun imei kaydı kimin üzerine kayıtlı ise hat da onun üzerine kayıtlı olmalı hocam. Eskiden böyle değildi yeni geldi bu yasa

Harn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
380
İsim
yo
Hayır öyle bir şey yok

PokeTopu

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefonun imei kaydı kimin üzerine kayıtlı ise hat da onun üzerine kayıtlı olmalı hocam. Eskiden böyle değildi yeni geldi bu yasa
tamamdır hocam olmadı bir hat açtırırız 18 yaşından küçük olduğumdan hat yok şu anda sağ olun bilgi için

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver

Gittiğin ülkeden çıktığın saniye kayıt hakkı oluyor. Evet kaydı yaptığın kişinin sim kartlarını kullanabiliyorsun.

18 yaş altında imei kaydı yapamıyorsunuz zaten. Şuanda kullandığınız hat kimin üstüne?

Ben de gideceğim ama annemin e devletinden yapmam gerek. Siz ülke dışına çıkarken 18 yaşından küçükseniz ve tek başınıza çıkarsanız noterden ailenizin izin verdiğine dair bir belge sunmanız gerekiyor. Şuanda kimin adına sim kartınız varsa ona kaydedin. Yani şöyle diyelim ki şuanda kullandığınız hat babanızın üzerine, babanızın e devletine girip imei kayıt yazıyorsunuz ve orada çocuğum için olan kısmı seçiyorsunuz. Sonra telefon klavyesine *#06# yazın. İmei 1 ve imei 2 doldurun. Ama sakın 1 hane bile yanlış girmeyin hakkınız iptal edilir. Sonra da kaydı yaptığınız kişinin adına olan sim kartlarını kullananıyorsun.

Aldığınız telefonun arama yerine *#06# yazıyorsunuz *
Bu arada aklınızdaki bütün soruları sorabilirsiniz.

Son düzenleme:

punisher34

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
punisher
Gerek yok banada telefon yurtdıışıından geldi 6 ay kullanma süresi var ben de boş bulduğum vakit kıbrısa gir cık yapacam sadece açtırmak için

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
Gerek yok banada telefon yurtdıışıından geldi 6 ay kullanma süresi var ben de boş bulduğum vakit kıbrısa gir cık yapacam sadece açtırmak için
O da iyi. Sadece adım atmanız yeter. Aynısı diğer ülkeler için de geçerli
Diyelim 10.29 da yurtdışına çıktınız. 10.30da geri çıktınız. Kayıt hakkı sağlanıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,624
Üyeler
161,102
Son üye
lGeneralWTl
Top Bottom