Neler Yeni

IMEI Kayıtsız Telefon Alınır Mı?

IMEI Kayıtsız Telefon Alınır Mı?

• Alınır.

Oylar: 19 31.1%
  • Alınmaz.

Oylar: 42 68.9%

• Oy kullanan toplam üye
    61

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Siri cevaplıyor;
SENDE OLAN bir eski telefonun IMEI sini PC aracılığıyla youtube videolarından bakarak yapabilirsin. Telefoncuya o kadar vermeye gerek yok + daha sonra atılan IMEI ile başka telefon kaydediyorlar kullanım dışı oluyor.
Kısaca o telefona atılabiliyorsa Alınır BENCE.

Son düzenleme:

MemoBey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
Mehmet Polat
Bazı modellere imei atılmıyor ama önce sorun öyle alın telefoncuya

Noren

80+ Silver
En İyi Cevap
2
hocam o nasıl profil fotoğrafı gözlerim kaydı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yurt dışından gelen IMEI kayıtsız telefon alınır mı?

sahte ımei işlemleri yapan yerler var diye biliyorum ama sıfır telefon olması gerekiyor sanırım mesela s3 mininin ımei ni mi 9 se ye yazıyolarmış herhalde öyle bir şeydi bedavaya getirebileceksen alınabilir

Dark Lightning

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,561
İsim
-
İlgilendiği Kategoriler
-
hocam o nasıl profil fotoğrafı gözlerim kaydı
Fazla bakma
indir.jpg

WasThsNa

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
WasThsNa
Bütçeniz düşük ise alınır ama iyi bir bütçeniz varsa global yerine tr garantili telefon almanızı öneririm

emiirfb

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,299
İsim
Emirhan İnan
Türkiye'den alınmaz fakat Yurt dışından alınır diyecektim yeni bir zam geldi. Yine alınmaz..

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
Bu konuda biraz yardımcı olayım. Yurtdışı kayıtsız cihaz alıyorsan aldığın mağaza başta önemli onu belirteyim. Bazı yurtdışı modellerinde donanımsal yada yazılımsal kronik hatalı modelleri gelip satan olabiliyor bu yuzden alacağın mağazaya ve geçmişine bak. kullanıcı yorumları, kurumsal uyelik yaşı gibi diğer etmenleri gibi göz onunda bulundurarak almanı tavsiye ederim. Eğer bu konnu hakkında çok bilgili değilsen Facebookta Xioami Tr grubu var oradan sana yardımcı olurlar. Gelelim imei siz cıhaza. Kutulu bir şekilde yani kutuyu sen açacaksan alınır. Çünkü bootlader kilidi açılması için o cihazı 15 gün boyunca kullanmak zorundasın. ( Xioami cihazlarda ) bazı telefoncular bunu erkenden halledebilmek amacıyla anakrta erişmek için bazı müdaheleler yapıyorlar. İmei atma işleminde güvenli olmasını istiyorsan elindeki eski bir telefonun imeisini atmanı öneririm. İmei atma ücreti yerine 50-150 tl arasında değişiyor mağazadan mağazaya. Bazı mağazalar ömür boyu imei ve yazılım desteği sunuyor. Eğer imei klonlanır yada uçarsa sana uzaktan destek ile yeni imei atıyorlar ücretsiz şekilde. İmei atma olayında bana kalırssa sakıncası yok ben 3 yıldır kaçak imei kullanan tanıdıklarım var. Xioami konusunda imei sıkıntısı olmuyor. Bana kalırsa tr garantili cihaz almak şuanki durumlarda bana göre mantıksız. Niye dersen türkiye garanti merkezleri her olaydan kullanıcı hatası deyip garanti dışı diyorlar. Ne oluyor bizim burada garantiye ? Tabi mahkeme işleri yani tüketici haklarınla uğraşırım dersen garantili cihazlar mantıklı. Çünkü bu hak için para veriyoruz garantiye. Biraz aklındaki sorulara yardımcı olmak için detaylandırdım. Gelelim uzun lafın kısaına eğer yurtdışı cihazı ile tr cihaz arasında 2/3 bir fiyat farkı varsa değer. Örnek verecek olursam tr cihazı 3000yurtdısı cihaz 2000tl bünyesinde ise öneririm. Yardımım dokunduysa beğenirseniz sevinirim. 😇

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Yurt dışından gelen IMEI kayıtsız telefon alınır mı?

Imei kaydi olmayan telefon çalıntı kaçak olabileceğinden alinmaz

bennedendogdum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Osman koşar
Bazı telefoncular IMEI atıyorlar. O şekilde IMEI attırıp kullansam bir sıkıntı olur mu? Bir de IMEI attırma ücreti sizce ne kadardır?
yasa dışı yöntemle 150 tl ye attırabiliyorsun ancak yakında o yöntemi engelleyecekler. pandemi döneminde oldugumuz için biraz gevşeme sağladılar ama yakında tüm kaçak açılmış telefonların kapatılacagından emin olabilirsin

htc.husnu

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hüsnü Turan ÇETİN
Instagram
@htc.husnu
Bu konuda biraz yardımcı olayım. Yurtdışı kayıtsız cihaz alıyorsan aldığın mağaza başta önemli onu belirteyim. Bazı yurtdışı modellerinde donanımsal yada yazılımsal kronik hatalı modelleri gelip satan olabiliyor bu yuzden alacağın mağazaya ve geçmişine bak. kullanıcı yorumları, kurumsal uyelik yaşı gibi diğer etmenleri gibi göz onunda bulundurarak almanı tavsiye ederim. Eğer bu konnu hakkında çok bilgili değilsen Facebookta Xioami Tr grubu var oradan sana yardımcı olurlar. Gelelim imei siz cıhaza. Kutulu bir şekilde yani kutuyu sen açacaksan alınır. Çünkü bootlader kilidi açılması için o cihazı 15 gün boyunca kullanmak zorundasın. ( Xioami cihazlarda ) bazı telefoncular bunu erkenden halledebilmek amacıyla anakrta erişmek için bazı müdaheleler yapıyorlar. İmei atma işleminde güvenli olmasını istiyorsan elindeki eski bir telefonun imeisini atmanı öneririm. İmei atma ücreti yerine 50-150 TL arasında değişiyor mağazadan mağazaya. Bazı mağazalar ömür boyu imei ve yazılım desteği sunuyor. Eğer imei klonlanır yada uçarsa sana uzaktan destek ile yeni imei atıyorlar ücretsiz şekilde. İmei atma olayında bana kalırssa sakıncası yok ben 3 yıldır kaçak imei kullanan tanıdıklarım var. Xioami konusunda imei sıkıntısı olmuyor. Bana kalırsa tr garantili cihaz almak şuanki durumlarda bana göre mantıksız. Niye dersen türkiye garanti merkezleri her olaydan kullanıcı hatası deyip garanti dışı diyorlar. Ne oluyor bizim burada garantiye ? Tabi mahkeme işleri yani tüketici haklarınla uğraşırım dersen garantili cihazlar mantıklı. Çünkü bu hak için para veriyoruz garantiye. Biraz aklındaki sorulara yardımcı olmak için detaylandırdım. Gelelim uzun lafın kısaına eğer yurtdışı cihazı ile tr cihaz arasında 2/3 bir fiyat farkı varsa değer. Örnek verecek olursam tr cihazı 3000yurtdısı cihaz 2000tl bünyesinde ise öneririm. Yardımım dokunduysa beğenirseniz sevinirim. 😇
Tabi bütçen yetiyorsa Xioami modellerinde redmi serisine yaklaşma derim. Alabiliyorsan mi serisi yada K20 serisi ve üstüne bak deerim. tabi poco serilerde güzel

Evo912

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
kerem can sert
Bazı telefoncular IMEI atıyorlar. O şekilde IMEI attırıp kullansam bir sıkıntı olur mu? Bir de IMEI attırma ücreti sizce ne kadardır?
çoğunlukla klon imei atıyorlar o imei de genelde tespit ediliyor ve 30 gün sonra kullanıma kapatılıyor bir miktar daha ucuz diye almanı tavsiye etmem çok sorun çıkartır hiç bulaşma

Ahmet Taha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
Ahmet Taha
Öncelikle ç
Sahibinden'de normalden daha ucuza yurt dışı IMEI atılmış (Pasaport kayıtlı olmayan) telefonlar var.
Bu telefonlar alınır mı?

Xiaomi Redmi Note 8

Fiyat: 1600 TL.
Öncelikle çoğu kişi bu konuyu yanlış biliyor ben bu telefonlardan birini kullanıyorum bunlara eski kültürlerin içmesini atıyorlar ve sorunsuz çalışıyor lakin bu işe gireceksen bir tanıdığınız varsa iyi olur kazık yemezsiniz

Top Bottom