Bu konuda biraz yardımcı olayım. Yurtdışı kayıtsız cihaz alıyorsan aldığın mağaza başta önemli onu belirteyim. Bazı yurtdışı modellerinde donanımsal yada yazılımsal kronik hatalı modelleri gelip satan olabiliyor bu yuzden alacağın mağazaya ve geçmişine bak. kullanıcı yorumları, kurumsal uyelik yaşı gibi diğer etmenleri gibi göz onunda bulundurarak almanı tavsiye ederim. Eğer bu konnu hakkında çok bilgili değilsen Facebookta Xioami Tr grubu var oradan sana yardımcı olurlar. Gelelim imei siz cıhaza. Kutulu bir şekilde yani kutuyu sen açacaksan alınır. Çünkü bootlader kilidi açılması için o cihazı 15 gün boyunca kullanmak zorundasın. ( Xioami cihazlarda ) bazı telefoncular bunu erkenden halledebilmek amacıyla anakrta erişmek için bazı müdaheleler yapıyorlar. İmei atma işleminde güvenli olmasını istiyorsan elindeki eski bir telefonun imeisini atmanı öneririm. İmei atma ücreti yerine 50-150 TL arasında değişiyor mağazadan mağazaya. Bazı mağazalar ömür boyu imei ve yazılım desteği sunuyor. Eğer imei klonlanır yada uçarsa sana uzaktan destek ile yeni imei atıyorlar ücretsiz şekilde. İmei atma olayında bana kalırssa sakıncası yok ben 3 yıldır kaçak imei kullanan tanıdıklarım var. Xioami konusunda imei sıkıntısı olmuyor. Bana kalırsa tr garantili cihaz almak şuanki durumlarda bana göre mantıksız. Niye dersen türkiye garanti merkezleri her olaydan kullanıcı hatası deyip garanti dışı diyorlar. Ne oluyor bizim burada garantiye ? Tabi mahkeme işleri yani tüketici haklarınla uğraşırım dersen garantili cihazlar mantıklı. Çünkü bu hak için para veriyoruz garantiye. Biraz aklındaki sorulara yardımcı olmak için detaylandırdım. Gelelim uzun lafın kısaına eğer yurtdışı cihazı ile tr cihaz arasında 2/3 bir fiyat farkı varsa değer. Örnek verecek olursam tr cihazı 3000yurtdısı cihaz 2000tl bünyesinde ise öneririm. Yardımım dokunduysa beğenirseniz sevinirim.