Neler Yeni

Yardım IMEI Klonlama Hakkında

drep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Yüşa
Elimde sıvı teması sonucu anakartı, kamerası, ekranı, şarj soketi gibi en önemli parçaları bozulan bir Iphone SE 2020 var, sürekli Apple cihazları tamir eden bir firmaya gittim ve kendilerinin tamiri yapamayacaklarını, cihazın anakartının değişmesi gerektiğini ve bu işlemin yapılamayacağını söylediler.

Şimdi bu cihazı satsan satılmaz çöpe atsan atılmaz, bugün aklıma geldi ve biraz araştırdım ancak belki bu konuda detaylı bilgi sahibi olan biri varsa bir fikir verir diye buraya yazıyorum.

Bu cihaz evde kutusunda dursa ve ben yurtdışı daha yeni nesil bir Iphone cihaz alıp bu bozuk cihazın IMEI'sini yurtdışı cihaza klonlasam ne olur? Bu durumu kim nasıl fark edebilir? Hukuki açıdan nasıl fark edilebilir? Fark edilirse de iki cihazda benim, ne suç işlemiş olurum?

Bozuk olan Iphone cihaz çok da eski olmadığı için mobil veri gibi konularda da sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. (Bilmeyenler için maksimum 3G, 4G destekleyen cihazların IMEI'lerini yeni cihazlara klonladığınız taktirde sim kartınızdaki mobil veriyi yeni cihazınızda en fazla IMEI'si kullanılan/klonlanılan cihazın desteklediği hızda kullanabilirsiniz.)

korro

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
414
İsim
Koray Yıldız
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Hamka
Elimde sıvı teması sonucu anakartı, kamerası, ekranı, şarj soketi gibi en önemli parçaları bozulan bir Iphone SE 2020 var, sürekli Apple cihazları tamir eden bir firmaya gittim ve kendilerinin tamiri yapamayacaklarını, cihazın anakartının değişmesi gerektiğini ve bu işlemin yapılamayacağını söylediler.

Şimdi bu cihazı satsan satılmaz çöpe atsan atılmaz, bugün aklıma geldi ve biraz araştırdım ancak belki bu konuda detaylı bilgi sahibi olan biri varsa bir fikir verir diye buraya yazıyorum.

Bu cihaz evde kutusunda dursa ve ben yurtdışı daha yeni nesil bir Iphone cihaz alıp bu bozuk cihazın IMEI'sini yurtdışı cihaza klonlasam ne olur? Bu durumu kim nasıl fark edebilir? Hukuki açıdan nasıl fark edilebilir? Fark edilirse de iki cihazda benim, ne suç işlemiş olurum?

Bozuk olan Iphone cihaz çok da eski olmadığı için mobil veri gibi konularda da sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. (Bilmeyenler için maksimum 3G, 4G destekleyen cihazların IMEI'lerini yeni cihazlara klonladığınız taktirde sim kartınızdaki mobil veriyi yeni cihazınızda en fazla IMEI'si kullanılan/klonlanılan cihazın desteklediği hızda kullanabilirsiniz.)
dediğin doğruysa çok mantıklı

drep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Yüşa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dini açıdan bu konu nezlinde bir bilgiye sahip değilim, tam olarak haram olmasına sebep olan şey nedir? İki cihazında parasını ben vermiş oluyorum.

kivircix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Mete
iPhone'da IMEI klonlamak mümkün mü ki?

drep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Yüşa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dediğin doğruysa çok mantıklı
Bozuk cihazı satmaya çalıştım ve hâla satmaya çalışıyorum ancak kimse almak istemiyor. Almayı düşünenlerde çok komik fiyatlara satın almak istiyor. Bu cihaz Türkiye cihazı ve sonuç olarak milli bir sermaye, ne yapacağımı şaşırdım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

iPhone'da IMEI klonlamak mümkün mü ki?
Açıkçası bende bilmiyorum bu konu hakkında beni aydınlatacak/yol gösterecek biri vardır diye buraya yazıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Hamka
Dini açıdan bu konu nezlinde bir bilgiye sahip değilim, tam olarak haram olmasına sebep olan şey nedir? İki cihazında parasını ben vermiş oluyorum.
dinen ne gibi bir sorunu olur ki zaten trol yorum yapmış

• Beğen
Reaksiyonlar: drep

şahin doğan

80+ Platinum
iPhone'a IMEI klonlamayı bulursan böyle dertlerine kalmaz milyoner olursun zaten.

• Üzgün
Reaksiyonlar: drep
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Göktuğ Farımaz
Sıvı temasıyla anakartın önemli parçaları koloy kolay zarar görmez entegre aktararak yurt dışı bir se2020yi yurt içi yapabilirsin. Onun dışında iphone'a imei atılamıyor, atılsaydı da herhangi bir telefonunkini atmanla bir farkı yok imei sahibi cihaz 4g olmasa da sadece desteklenmiyor diye gözükecektir yine 4g kullanabilirsiniz. Hukuki açıdan da kendi cihazınız olması çok önemli değil kimsenin umursadığı yok çünkü doğuda en az 10m kaçak imei klonlu cihaz kullanılıyordur önüne geçemiyorlar.
İmei atmanın 2 riski var 1.si bazı bu hizmeti verenler size verdikleri imeiyi üstünden biraz zaman geçince başka bir cihazda da kullanıyorlar dolayısıyla sizinki kapanıyor 2.si de eğer cihazı çaldırırsanız emniyete gidemezsiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,966
Üyeler
166,125
Son üye
brobeyDA
Top Bottom