Neler Yeni

IMEI numarası çalındı kullanıma kapanmaması için ne yapmalıyım?

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Merhaba.
Redmi Note 9 telefon var ve YASALUYARI adı altında xxx imei numarası çalındı diye ve telefonun kutusundan da teyit ettiğimde numaralar aynıydı. Dolayısıyla bir tane ahlaksız imeiyi çalmış bulunmakta. Ben şimdi bu telefonun İMEİ'sini nasıl çözeceğim?
Telefonu Teknosa'dan almıştım. Oraya faturasıyla gitsem bir şey yapılabilir mi? Yoksa BTK mı başvurmalıyım? Yasal bir şekilde nasıl halledebilirim?

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,925
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Faturanizla birlikte Teknosaya giderek bilgi alabilirsiniz durum hakkında.

şahin doğan

80+ Platinum
telefonu teknosa dan aldıysan nasıl çaldırdın şaşkınım.

şahin doğan

80+ Platinum

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
BTK ya numara eşleme için başvurabilirsin faturanla beraber ama artık o telefon sadece senin hattın ile çalışacak yani bu saatten sonra o telefona başka bir imei atmadığın sürece satamazsın kimseye geçmiş olsun

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
telefonu teknosa dan aldıysan nasıl çaldırdın şaşkınım.
Hocam telefonun imei bandrolü, faturası filan her şey tam takır duruyor ama işte mesaj geldi şaşırdım. Telefona indirilen uygulamalar sızmış olabilir mi? Telefon aslında benim değil annemin ve ne saçma şey bulursa indiriyor.
Zaten aradan 1 seneye yakın zaman geçtikten sonra kopyalandı İMEİ. Daha yeni mesaj geldi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

BTK ya numara eşleme için başvurabilirsin faturanla beraber ama artık o telefon sadece senin hattın ile çalışacak yani bu saatten sonra o telefona başka bir imei atmadığın sürece satamazsın kimseye geçmiş olsun
Bu telefonu hangi saf alır ki? Telefonun toprağı bol olsun. Sürekli şarjda kullanıldığından bataryası mahvolmuş. :D

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hocam telefonun imei bandrolü, faturası filan her şey tam takır duruyor ama işte mesaj geldi şaşırdım. Telefona indirilen uygulamalar sızmış olabilir mi? Telefon aslında benim değil annemin ve ne saçma şey bulursa indiriyor.
Zaten aradan 1 seneye yakın zaman geçtikten sonra kopyalandı İMEİ. Daha yeni mesaj geldi.

Bu telefonu hangi saf alır ki? Telefonun toprağı bol olsun. Sürekli şarjda kullanıldığından bataryası mahvolmuş. :D
Nerden mesaj geldi ? Dikkat et dolandırıcı olabilirler. Gönderdikleri hiç bir linke felan tıklamayın.

HayLo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Umo
Sizin imei paylaşmanıza veya uygulamarın bulmasına gerek yok. Telefon bayilerinin kullandığı cihaz imei üretiyor / buluyor diye biliyorum. Heralde sizin imei denk gelmiş. Yapabileceğin bir şey yok direk teknosa ya git büyük ihtimal iade ya da değişim alırsın.

Nerden mesaj geldi ? Dikkat et dolandırıcı olabilirler. Gönderdikleri hiç bir linke felan tıklamayın.
Aynen buda olabilir. Hatta İmei sorgulama sitesinden sorgulat eğer sizin kullandığınız cihaz yazıyorsa öyle bir mesajta olabilir

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory

Android telefonları çok bilmiyorum redmi falan diyince yeni sandım

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5

Aynen buda olabilir. Hatta İmei sorgulama sitesinden sorgulat eğer sizin kullandığınız cihaz yazıyorsa öyle bir mesajta olabilir
İMEİ sorgulama yerinde sorgulamayı yaptım ve kopyalandığı yazıyordu. Faturası ile gitsem cidden değişim filan olur mu?

Top Bottom