Neler Yeni

İndirmeli miyim tavsiyeleriniz nelerdir

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Adem
Oyunlara verdiğiniz paralar o oyunu yapmak için günlerce uyumadan çalışan emek sahibi çalışanlara değil ; onları köle gibi çalıştırıp , 3 bin dolar maaş verdiği işçisinden milyonlarca kazanan , bir çok programcısı ağır iş koşullarından ve geçimsizlikten intahar ederken veya psikolojik destek alırken kendisi yatı ile dünya turunda bir kaç yüz bin dolarlık şampanya içen patronlarına gidiyor. Etik kısmına bir de böyle bakın.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
kanka haklısın fakat ama o kadar sert sözlere de gerek yok
Evet biliyorum sert bir dil ama en ufak bir oyun yapmaya çalışsanız neden bu kadar sinirlendiğimi anlarsınız. Ben bile küçük bir oyun yapmaya çalışıyorken bu denli zorluk çekiyorken devasa firmaları yüzlerce kişi ile yıllarca uğraşıp milyonlar harcadıkları oyunları birilerinin alabilecek olmasına rağmen hırsızlık yapıp bedavaya almaları beni çıldırtıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyunlara verdiğiniz paralar o oyunu yapmak için günlerce uyumadan çalışan emek sahibi çalışanlara değil ; onları köle gibi çalıştırıp , 3 bin dolar maaş verdiği işçisinden milyonlarca kazanan , bir çok programcısı ağır iş koşullarından ve geçimsizlikten intahar ederken veya psikolojik destek alırken kendisi yatı ile dünya turunda bir kaç yüz bin dolarlık şampanya içen patronlarına gidiyor. Etik kısmına bir de böyle bakın.
Yani sonuç? Eğer oyunları almazsak o kadar adam işsiz kalacak bu daha mı iyi? İstese istifa edebilir ama etmiyor köle gibi çalıştırıldıkları firmada çünkü öyle 3000$ a falan çalışmıyor o mühendisler hayvan gibi maaş alıyor çoğu.

O kadar psikolojik zarara ve zamana sırf ay sonunda 3000$ için katlandıklarını falan mı zannediyorsun. Gayet iyi maaş alıyor çoğu.

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Adem
Şey gibi oldu bu. Veganlar hayvanların kötü koşullar altında bakıldığı ve ticari amaçlarla çoğaltıldığı için hani hayvansal ürünler yemiyorlar ya , onlara şey diyormuşsun gibi oldu " siz et yemediğiniz için o inekleri çoğaltmıyorlar kesmek için olsa bile, et yeseniz en azından tavuk kesilecek hale gelene kadar 3 hafta yaşayacak. Ama şuan hiç bakılmıyor ve üretilmiyor"
Rockstar games çalışanlarının açıklamalarını duydun mu hiç redditten falan? Yazılımcılar normal bir çalışan statüsünde oyun firmaları tarafından. Sıradan maaşlı birer officer yani. tabii ki her firma aynı değil , o ayrı bir konu. Ben sadece alternatif bir bakış açısı sunuyorum . Etik kavramını daha detaylı düşünmek için.

Kaan31

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Tuna
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim ama şu durum beni rahatsız ediyor yok neymiş emek hırsızlıgından başka bir şey değilmiş diye duyar kasanlara söylemek istiyorum yurtdışında 40-60 dolara alabiliyorken adam ben niye 450 tl veriyorum diye düşünüyor insan bunu söylemek istedim sadece

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Adem
Alım gücü olmayan bir ülkeyiz çünkü , biz her nekadar alışverişimizi gün içinde tL ile yapsak da hayat dolar üzerinden dönüyor. Benzin teknoloji vs geçtim , içtiğin suyun ambalajındaki plastik bile dolar ile alındığı için dolar yükseldikçe içtiğim suyun fiyatı artıyor. Yediğin ekmeğin pişirmesi ve o buğdayın hasadı da dolarla. Asgeri ücret saati 1.2 dolara geliyor ülkemizde. Saatin 1.2 dolar olduğu bir ülkede bukadar alım gücü olabilir ancak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,310
Üyeler
167,290
Son üye
kem4lk0see
Top Bottom