İngilizce öğrenmek istiyorum tavsiye?

Conqureor

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
480
Sıfır diyebleceğimiz kadar kötü değil. Fakat basit ingilizcem var diyelim. 18 yaşındayım. En iyi nerden ogrenebilirim bir uygulamadan falan mı öyleyse tavsiyesi olan var mı kafaya koydum iyice öğrenmek istiyorum.

Dile maruz kal. (telefon, pc ve izlediğin içerikler ingilizce olsun)
En çok kullanılan 1000 kelimeyi aç, gün gün kendine göre bir sayı belirleyip ezberle.
Gün içinde yaptığın eylemleri ingilizce şekilde içinden konuş ( sanki birine anlatıyor gibi tam cümle kur )
Sitcom izle ve deyim tarzı kalıpları öğren.
Gün sonunda ingilizce günlük yaz.
Şarkı dinle, kelimeleri anlamaya çalış.
Farklı aksanları dinle (hint, uk, us, vb)
Son olarak ana dili ingilizce olan insanları dinle (gerçek hayatın içindeki) ve mümkünse konuş

Sıfır diyebleceğimiz kadar kötü değil. Fakat basit ingilizcem var diyelim. 18 yaşındayım. En iyi nerden ogrenebilirim bir uygulamadan falan mı öyleyse tavsiyesi olan var mı kafaya koydum iyice öğrenmek istiyorum.
her gün discordda ingilizce konuşma gruplarına katıl. kilit nokta her gün katılman, zaten içerisi senin seviyendekiler gibi.

Arkadaşın dediği gibi dile maruz kalmak çok önemli. Ben ingilizceyi üniversitenin hazırlık sınıfında öğrendim. İlk kurstan itibaren hep ingilizce konuştular bize. İlk haftalar anlamsızca hocaya bakıyorduk, 3. hafta hocayı anlamaya başladık, 6. hafta cevap vermeye başlamıştık. Buradaki mantık Bebeklerdir. Bebekler ana dillerini ailelerinden maruz kaldıkları dil sayesinde öğreniyorlar. Aynı mantıkla ilerlemek dil öğrenmenin bence en iyi yoludur.. Dil bilgisi kelime bilgisi zamanla gelişir ama dilin mantığını temelini maruz kaldıkça öğrenirsin. Sana tavsiyem;

- Buz devri, Kungfu panda vs. gibi animasyon filmlerini ingilizce izle. Bu tarz filmler çocuklar için olduğundan en basit dil kullanılıyor ve buralardan başlamak hem keyifli hemde çok öğretici.

- İngilizce müzik podcast dinle, basit ve anlaşılabilir olan tarzları tercih et. İlgilendiğin alanlarda dinlemek daha keyifli olacaktır.

- Stage 1-2-3-4-5-6 seviye kitaplar var, ilk aşamalardan itibaren bu kitapları edin ve oku. Aşama aşama daha da geliştiğini hissedeceksin.
Bu kitap setinin tamamını okumuşumdur stage 6'ya kadar.. Çok faydasını gördüm.

- Google, İngilizcede en çok kullanılan 3000 kelime diye arattığında sana bir liste verecek. Bu liste önemli, bu kelimeleri sürekli cümle kurarak kullanırsan daha hızlı öğrenirsin. Olabildiğince yazı yazmaya çalış, kısa kısa makaleler, mektuplar, şikayet dilekçeleri veya en basitinden başından geçen olayları.. Yazmak kelime öğrenmenin en iyi yollarından bir tanesi, zira bir kaç duyuyu bir arada kullanınca insanın aklına daha iyi oturuyor..

Aklıma gelenler bunlar kardeşim, yolun açık olsun mutlaka öğren 1 veya 2 dil.. Artık günümüzde şart..

Oxford 3000 + kiz bul hacim. Kiz vize icin dil de ekstrasi. Ciddiyim bu arada vize olmasa bile dil garanti maruz kala kala ogreniyorsunuz şarki fln hikaye bir yerden sonra sarmiyor o kadar hevesli gelmiyor

Arkadaşlar gerekli olanları yazmışlar zaten sadece şunu eklemek istiyorum kelime öğrenmek için youtubeda altyazılı videolar (uçaklara ilgin varsa uçak deneyimini anlattığı videolar var ben onları izliyorum)var tek tek hepsini çevirip bilmediğim kelimeleri 3 defa yazıyorum ve her gün tekrar ediyorum kelime dağarcığını baya geliştirdiğini düşünüyorum bunun tavsiye ederim

İngiltere'ye veya ingilizce konusulan bir ülkeye tatile git.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,375
Üyeler
184,930
Son üye
nurullahblc66
Geri