Yardım İngilizce Q klavye düzenine nasıl alışırım ?

YasinMKC

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,155
Arkadaşlar merhaba yeni bir klavye aldım güzel kalitesi ama ingilizce q bir klavye, alışması zor mu ingilizce q klavyeye iade etmek saçmalık mı sadece ingilizce q diye. Klavye bu
1753444427524.webp

bilgisayardan türkçe q klavye modunu mu seçmem lazım yoksa ingilizce q mü
Normal Klavye Gibi Kullanabilirsin Hocam .

Seçmen Gerekirmi Klavyeden Dolayı Gerekebilir .

Dediğim Gibi TR Dili Seçersen Normal Klavye Gibi Kullanabilirsin , Sadece Klavyede O Harfler Olmaz .

İngilizce Q klavyeye Türkçe karakterler yapıştırılıp Türkçe Q olarak seçme şansı yok mu?

İngilizce Q klavyeye Türkçe karakterler yapıştırılıp Türkçe Q olarak seçme şansı yok mu?
Var tabii ki Türkçe Olarak Kullanabiliyorsun Klavyeyi Sadece Klavye Üzerinde Harfler Olmuyor .

Etiket İle Çözersin Veya Ezberinde Tutarsın .

Şimdi baktım türkçe q seçince Türkçe düzende çalışıyor virgülü bulamadım bir tek

Arkadaşlar merhaba yeni bir klavye aldım güzel kalitesi ama ingilizce q bir klavye, alışması zor mu ingilizce q klavyeye iade etmek saçmalık mı sadece ingilizce q diye. Klavye bu
Alıntıyı görüntüle
Türkçe harfleri unutacaksın eğer klavye düzenini klavyen ingilizce olmasına rağmen türkçe seçersen üstünde yazan sembolleri kullanamazsın ' koyarsın " olur falan değişir o
Höptürük canım nabersin yazamazsın da hopturuk canim nabersin yazarsın :D

Alıntıyı görüntüle
Benim ing q klavyeden onceki turkce q klavyemden ayrilamadim. Hem de yazilimciyim. Nasil yaparim, nasil alisirim derken. Oyunlarda ing q kullananlara denk geldim. Onlar da sorun yok, gayet normal geliyor artik diyolardi. Hatta bu yuzden kullanamam diye 'STEELSERIES APEX 9 TKL' cok ucuza elden cikardim. Simdi ise madlions med 68 he kullaniyorum. Sadece sunlar var alisilmasi gereken. Noktalamalarin yerleri degisik. Arti olarak ise turkce karakterlerin hicbiri yok. noktasis (mesela buradaki gibi) i yazamiyorum. Ama sorun da degil yani. Milletin beyni calissin biraz.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-07-25 at 15.03.49_688f3c519.webp
    WhatsApp Image 2025-07-25 at 15.03.49_688f3c519.webp
    82 KB · Hit: 17
Benim ing q klavyeden onceki turkce q klavyemden ayrilamadim. Hem de yazilimciyim. Nasil yaparim, nasil alisirim derken. Oyunlarda ing q kullananlara denk geldim. Onlar da sorun yok, gayet normal geliyor artik diyolardi. Hatta bu yuzden kullanamam diye 'STEELSERIES APEX 9 TKL' cok ucuza elden cikardim. Simdi ise madlions med 68 he kullaniyorum. Sadece sunlar var alisilmasi gereken. Noktalamalarin yerleri degisik. Arti olarak ise turkce karakterlerin hicbiri yok. noktasis (mesela buradaki gibi) i yazamiyorum. Ama sorun da degil yani. Milletin beyni calissin biraz.
Hocam peki bilgisayardan nasıl ingilizce q seçicem

Türkçe Q ayara geçersen ; . falan ş ç olacak değişen tek şey o zaten canım yazmak yerine canim yazınca anlaşılmıyor mu :D

Türkçe harfleri unutacaksın eğer klavye düzenini klavyen ingilizce olmasına rağmen türkçe seçersen üstünde yazan sembolleri kullanamazsın ' koyarsın " olur falan değişir o
Höptürük canım nabersin yazamazsın da hopturuk canim nabersin yazarsın :D
İade etmeme gerek yok öyleyse çok güzel kalitesi klavyenin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,333
Üyeler
183,825
Son üye
ZAMEE
Geri