Hocam A1 çok basit! Youtubeden birkaç video ile 1 haftada A1 olabilirsin. Kelime hazneni geliştirmen önemli..Arkadaşlar selam bu sene hazırlık okuyacağım Reading, writing, listening, speaking bu 4 tane konuyla ilgili tavsiye ettiğiniz uygulama, YouTube kanalı gibi şeyler var mı? A1 seviye için
altyazili diziler izle ingilizceni cok gelistirir a1 icin kitaplar var bir sure sonra onlari oku eger butcen varsa dil kurslarinida dusunebilirsinArkadaşlar selam bu sene hazırlık okuyacağım Reading, writing, listening, speaking bu 4 tane konuyla ilgili tavsiye ettiğiniz uygulama, YouTube kanalı gibi şeyler var mı? A1 seviye için
başka tavsiyesi olan var mı arkadaşlaraltyazili diziler izle ingilizceni cok gelistirir a1 icin kitaplar var bir sure sonra onlari oku eger butcen varsa dil kurslarinida dusunebilirsin
Ben %100 İngilizce makine bölümü okuyorum.
Hocam mükemell bir tavsitye yazısı olmuş not çıkarıdm yazdıklarınızdan bende izmirde %100 ingilizce bölüm kazandım şuan a1 hazırlık sınıfındayım eğer hala vaktiniz varsa hazırlık içinde tavsiyeleriniz var mı muafiyet sınavı ve hazırlık için genel tavsiyelerÜniversiteye gitmediysen
Örnek muafiyet sınavlarına bak derim internetten bende birkaç tane olması lazım atıyım sana bak. Fakat şunu söyleyeyim eğer İngilizce seviyen düşükse ki a1 demişsin hazırlık muafiyet sınavını o kadar da kafana takma gecebilsen bile geçme derim. Çünkü hazırlıkta öğrenebileceğin birsürü şey var sana baya katkı sağlar. 1 senem boşa gider diye düşünme o seneyi en verimli şekilde geçirmeye bak seni en az b1 seviyesine getirirler zaten hazırlıkta. A1 den başlarsan şayetHocam mükemell bir tavsitye yazısı olmuş not çıkarıdm yazdıklarınızdan bende izmirde %100 ingilizce bölüm kazandım şuan a1 hazırlık sınıfındayım eğer hala vaktiniz varsa hazırlık içinde tavsiyeleriniz var mı muafiyet sınavı ve hazırlık için genel tavsiyeler
Teşekkür Ederim hocam bunları not aldım eğer eklemek istediğiniz ekstra şeyler varsa yazabilirsinizC1-c2 arasi seviyede ingilizcem var. Artık o kadar alıştım ki düşüncelerim önce ingilizce olarak geliyor sonra ben Türkçe'ye ceviriyorum zihnimden. Sana tavsiyem çevrendeki herşeyi ingilizce kullan ve yap. Buna örneğin kullandığın telefonun ayarlarını İngilizce yapmakla başla,
+ ingilizce müzik dinle( hoşuna gitmezse yapmak zorunda değilsin fakat ben arka planda müzik çalarken söylenilen kelimeleri takip edip hem telafuzlarini hem de anlamlarini ogreniyordum)
+ Yabancı dizileri altyazılı izle kesinlikle tavsiyemdir klişe gibi gelebilir fakat ben dizi ve filmlerden bayağı kelime öğrendiğimi söyleyebilirim.
+ Üniversiteye gitmediysen henüz yaşını bilmiyorum tercih ettiğin bölüm İngilizce olsun sonrasında faydasını görürsün.
+ Oyunlara meraklıysanız benim gibi dizi filmden daha çok hikayeli oyunlar katkı sağlıyor. Örneğin life is strange diyebilirim. Mobilde de apk oynayabilirsiniz.
+ Kendi kendine İngilizce konuşmaya çalış ister sesli ister zihninden olsun.( Bunu biraz daha kendini gelistirdikten sonra yapabilirsin)
+ Etrafında gördüğün çoğu şeyi ingilizce düşünmeye çalış en basit bir şey bile olsa ben bunu nasıl söylerim bunun anlamı ne acaba( örneğin kırmızı araba bana doğru geliyor - the red car coming towards to me ). Şey gibi düşünme bunu bilsem ne olucak sanki tarzında. Illaki biryerde karşına çıkacak aa ben bunu biliyordum diyeceksin.
Belli biryerden sonra artık gördüğün cümlelerdeki kelimeleri bilmesen bile anlamini tahmin edebileceksin. Şahsen bunu çok kullanıyorum ingilizce olarak kelime anlamını bilsem bile Türkçesi aklıma gelmiyor her zaman. Fakat doğru çeviri yapabiliyorum.
+ Öğrenmeye açık ol. Herşeyi sorgula İngilizce olarak. Bir bakmışsın etrafında aslında bildiğin fakat ingilizce olduğu halde Türkçe'de de kullandığın bir ton kelime var.
Ben %100 İngilizce makine bölümü okuyorum. Hazırlığı sorunsuz bir şekilde geçmiştim lisede vs ingilizce derslerinde meraklıydım. Gördüğüm herşeyi bilmediğim herşeyi yazardim. Film dizi vs izlerken durdurup altyazidaki kelimenin İngilizcesini bulmaya calisirdim. Şimdi ise altyazisiz izliyorum. Çoğu altyazı zaten anlami benzer olduğu için yanlış kelimelerle çevriliyor. Bunu zamanla sen de fark edersin zaten. Şimdi ise bunun ekmeğini yiyorum. Derslerde vs. zorlanmadan anlatılanları anlayabiliyorum. Şimdi ise teknik ingilizcemi geliştiriyorum. Bunun bir sonu yok. B1 e geldin b2 ye geldin he bu bana yeter felan deme. Kime göre neye göre yeter buna sen karar vermeyeceksin. Sürekli öğren
Biraz uzun oldu fakat yardımcı olacağını düşündüğüm şeyleri yazdım. Şimdiden başarılar