Neler Yeni

İngilizce Sınavı Speaking İçin Yapılabilecek Şeyler Hakkında Öneri

MYSTIC

80+ Silver
pandemiyi hesaba katsaydın keşke :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

evet birde şu konular hakkında ne düşünüyorsun gibi sorarlarsa daha kazık olur
Hiç aklıma gelmedi:D.Direkt kendim aklıma geldi.İlk speking sınavımı 9da olmuştum

Aynen.Cümleyi anlasan yeter aslında.Sonrasında geliyor bir şekilde

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
daha bir şey beklemesinler gereken cevabı veriyorum sonuçta :D

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Oğuz
Bunlar ortaokul sorusu.Gelecekte ne yapacaksın,hayalindeki ev nedir,bir hayvan sahiplenmek ister miydin? gibi sorular daha yaygın.
Üni okuyorum. Daha bu hafta speaking sınavı olduk. Ortaokul sorusu diyorsun ama bu işin temeli bu. Ve daha ünideki ilk speaking sınavı. Ayrıca zaten TR'de ingilizce bilen genç sayısı çok az. Yani çoğu kişi o hayalindeki ev nedir sorusuna bile cevap veremez. Sayıları bile işledik okulda. Hoca geldip ya bunlar ilkokul seviyesi, geçelim bunları demedi yani. İngilizce kursuna gitsen bile öyle başlarsın.

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,370
İsim
Kaan
Çarşamba günü speaking sınavım var 15 puan olacak sizce böyle bir sınava hazırlanmak için ne yapmalıyım? İlk kez speaking sınavı olacağım. İngilizce hocası kitaptaki soruları ezberleyin falan dedi ama bana göre yeterli değil. Birisiyle diyalog kurarken soru-cevapta falan kullanılan yaygın cümlelere falan çalışsam mesela var mı bir öneriniz? Önemli olan öğretmenle bir süre konuşmak kendimi ifade etmek. Vereceğim cevabın doğruluğu önemli değil. Örneğin şöyle olabilir böyle olabilir ama diyebileceğim çok bir şey yok bu konu hakkında gibi muhabbetler de yapabilirim karşı tarafla.
bizim hoca telaffuza çok önem veriyor seninki vermeyebilir üst sınıflara sor bence sorulara çalışıp telaffuz çalışmak iyi olur

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
bizim hoca telaffuza çok önem veriyor seninki vermeyebilir üst sınıflara sor bence sorulara çalışıp telaffuz çalışmak iyi olur
telaffuzumda sıkıntı yok ingilizce argolar öğrenip onu ağzında geveleyince telaffuz çözülüyor 😂

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,370
İsim
Kaan
İlk mesaja yazmadığın için fark etmemişim.İlk kez speaking sınavı oluyorum deyince ben de liseye yeni geçtin sandım kb:)
ben yeni geçtim de ingilizce anlamam fena değil sence nelere çalışmam lazım bir de mesala ingilizcede özne yüklem sırası nasıl Türkçe'de sonda yüklem var ingilizce de sonda değil biliyorsan söyleyebilir misin(bakabileceğim site vs. de olur )

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
ha bu arada söylemeyi unutmuşum soruları torbadan biz çekeceğiz hoca öyle kafasına göre zorlaştıramıyor soruları
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani hoca belirleyemez beni nasıl bir çıkmaza sokacağını :D

MYSTIC

80+ Silver
Cok ilginç.Bence uniden üniye ve bölümden bölüme değişen bir şey İngilizce eğitimi.

Üni okuyorum. Daha bu hafta speaking sınavı olduk. Ortaokul sorusu diyorsun ama bu işin temeli bu. Ve daha ünideki ilk speaking sınavı. Ayrıca zaten TR'de ingilizce bilen genç sayısı çok az. Yani çoğu kişi o hayalindeki ev nedir sorusuna bile cevap veremez. Sayıları bile işledik okulda. Hoca geldip ya bunlar ilkokul seviyesi, geçelim bunları demedi yani. İngilizce kursuna gitsen bile öyle başlarsın.
Ve kursun olayı zaten en baştan öğrenmek olduğu için baştan başlarım.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,518
İsim
Oğuz
Cok ilginç.Bence uniden üniye ve bölümden bölüme değişen bir şey İngilizce eğitimi.
Gastronomi knk. 18 saat ingilizce var haftada. Neredeyse ingilizce hazırlık gibi. Üniye göre de değişmez. Her üni belli başlı kitaplarla başlatır, aynı seviye.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
önemli noktalara değineyim yeter bana b1 b2 seviyesinde ingilizcem var rahat sadece insanlarla çok diyalog kurmadığım için deneyimsizim birde
Sen B1 olsan neden yardım isteyesin? Yardıma ihtiyacı olan nasıl B2yi geçtim hadi B1 olabilir? B1 oturup tek düze konulardan basit kalıplara sohbet edene denir.

B2 ysen zaten bişeye gerek yok. Git otur konuş yeter. Senin olmayan bir seviyedeki gibi davranma. Sen olmayan biri gibi görünme.

Hurly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Kerem Yıldız
11. Sınıfta bütünlemeye girmiştim ingilizce dersinden orda speaking karşıma çıkmıştı ilk defa. 10 yil geçti üstünden ama sana şöyle bir tavsiye verebilirim, sorulan sorulara cevap verirken dürüst olmak zorunda değilsin maksat ingilizceni ölçmek. Sadece İngilizcesini bildiğin şeyleri anlat, babanın mesleği sorulursa Karaköyde 2. El dükkanı var demek yerine garson de yemek dağıtıyo restorantta falan de. Ben öyle yapmıştım ve sorun olmamıştı pek hocada iyi niyetliydi biraz geçmiştim.

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
Sen B1 olsan neden yardım isteyesin? Yardıma ihtiyacı olan nasıl B2yi geçtim hadi B1 olabilir? B1 oturup tek düze konulardan basit kalıplara sohbet edene denir.

B2 ysen zaten bişeye gerek yok. Git otur konuş yeter. Senin olmayan bir seviyedeki gibi davranma. Sen olmayan biri gibi görünme.
dostum diyorum ya ben deneyimsiz bir insanım sürekli insanlarla diyaloğa giremiyorum ama küçükken burada çok yabancı tanıdığım vardı onlarla muhabbet ederdim ve babamın turist arkadaşlarıyla

Top Bottom